Ubuntu 10.04 ayeuna sayogi!

Tungtungna Ubuntu 10.04 sareng sadaya turunanana kaluar! Saatos reureuh anu teu disangka-sangka, diumumkeun ku pesen ieu dina milis anjeun yén versi akhir tina Ubuntu 10.04 LTS "Lucid Lynx" tungtungna sayogi. Sanaos vérsi ieu anu katilu nganggo Extended Support (LTS), 3 taun dina desktop sareng 5 taun dina sérver, utamina fokus kana ningkatkeun stabilitas na tibatan nambihan fitur, éta kalebet sababaraha berita anu penting pisan.

Naon nu anyar

Dina méja:

  • Integrasi langsung sareng Twitter, identi.ca, Facebook sareng jaringan sosial sanésna sareng MeMenu énggal.
  • Pusat Software Ubuntu 2.0 ngaleupaskeun antarmuka anyar sareng ngadukung parangkat lunak anu ditawarkeun ku Ubuntu, mitra Canonical sareng pamekar di Launpad.
  • Terpadu Ubuntu One kalayan 2GB rohangan gudang gratis, sareng dugi ka 50GB $ 10 per bulan.
  • Toko Musik Ubuntu One pikeun mésér musik gratis DRM sareng nyimpen kana akun Ubuntu One anjeun.
  • Édisi Netbook Ubuntu (UNE) kalayan gancang ngagantungkeun sareng neraskeun fungsi anu bakal manjangkeun umur batre, salian ti antarbeja na ningkat pikeun layar leutik; tapi tahan ngan ukur 18 bulan.

Dina sérver:

  • Diréktori swasta énkripsi.
  • Langkung saderhana pikeun masang sareng ngatur sacara massal.
  • Perbaikan pikeun virtualisasi nganggo Libvirt sareng KVM.
  • PHP 5.3, Python 2.6, Ruby 1.9.1, MySQL 5.1, Django 1.1, jsb.
  • Mesin virtual dioptimalkeun pikeun Ubuntu Enterprise Cloud sareng Amazon EC2.

Sakumaha biasa, varian Ubuntu resmi sanésna ogé diénggalan sakaligus, kalebet Kubuntu (kalayan KDE SC 4.4 sareng ngaleupaskeun Netbook Remix na), Xubuntu (kalayan téma visual anu anyar sareng akhirna ngahijikeun "Ubuntu Software Center"), Edubuntu (kalayan LTSP 5.2 sareng installer grafis sapinuhna), Mythbuntu (kalayan téma visual anu anyar sareng MythTV 0.23) sareng Ubuntu Studio (ngan ukur aya dina gambar DVD). Anu bolos hébat nyaéta Lubuntu, anu masih ngumumkeun éta 3 béta vérsi 10.04 salaku anu pang anyarna.

download

    Ieu mangrupikeun tautan pikeun ngaunduh versi anu sanés tina Ubuntu 10.04. Entong hilap yén disarankeun pikeun ngaunduh gambar ISO ngalangkungan torrents sareng henteu ngalangkungan unduhan langsung tradisional, kumargi, sahenteuna dinten-dinten munggaran, sérver bakal rempak pisan.

    sumber: Hidup Linux & Ubuntu.com


    Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

    Janten kahiji komen

    Ninggalkeun koméntar anjeun

    email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

    *

    *

    1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
    2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
    3. Legitimasi: idin anjeun
    4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
    5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
    6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.