Ubuntu 20.04.3 LTS hadir sareng Linux 5.11, Mesa 21.0, pembaruan sareng seueur deui

Pembaruan anyar tina Ubuntu 20.04.3 LTS parantos dileupaskeun ngalakukeun sababaraha dinten na di jerona Parobihan anu aya hubunganana sareng paningkatan pangrojong hardware kaasup, Linux kernel sareng grafik stack stack, bug ngalereskeun dina installer sareng boot loader.

oge kalebet pembaruan pangénggalna pikeun sababaraha ratus paket pikeun ngungkulan masalah kerentanan sareng stabilitas, ditambah pembaruan anu sami dileupaskeun pikeun Ubuntu Budgie 20.04.3 LTS, Kubuntu 20.04.3 LTS, Ubuntu MATE 20.04.3 LTS, Ubuntu Studio 20.04.3 LTS, Lubuntu 20.04.3 LTS, Ubuntu Kylin 20.04.3. 20.04.3 LTS sareng Xubuntu XNUMX LTS.

Versi titik katilu ieu ngahijikeun sadayana pembaruan parangkat lunak anu dileupaskeun dugi ka ayeuna, ogé sababaraha tambalan kaamanan sareng perbaikan bug anu éksténsif.

Fitur anyar utama Ubuntu 20.04.3 LTS

Ubuntu 20.04.3 LTS kalebet sababaraha perbaikan versi Ubuntu 21.04 diantarana urang tiasa mendakan yén pembaruan parantos dilakukeun pikeun bungkus sasarengan sareng versi kernel 5.11, kumargi Ubuntu 20.04 sareng 20.04.1 nganggo kernel 5.4 sareng 20.04.2 nganggo kernel 5.8.

Sakumaha biasa, HWE (Hardware Enablement Stack) parantos diénggalan kalayan sumpingna kernel Linux 5.11 Vérsi ieu kalebet sababaraha rupi paningkatan pikeun Btrfs, nyorot pilihan pamasangan anu tiasa dianggo nalika mayunan data tina sistem file anu rusak, ogé ngaleungitkeun dukungan kanggo "inode_cache" pilihan pamasangan, anu sateuacanna teu nganggo. Nyiapkeun kode pikeun ngadukung blok sareng metadata sareng data langkung alit tibatan halaman (PAGE_SIZE), ogé pangrojong pikeun rohangan zonasi.

Sajaba ti éta mékanisme anyar parantos ditambihan pikeun ngahambat panggilan sistem, dumasar kana prctl () sareng anu ngamungkinkeun pikeun maledog pengecualian ti rohangan pangguna nalika ngaksés telepon sistem khusus sareng niru palaksanaanana. Fungsi ieu nyaéta dipénta dina Anggur sareng Proton pikeun niru telepon sistem Windows, anu diperyogikeun pikeun mastikeun kasaluyuan sareng kaulinan sareng program anu sacara langsung ngajalankeun telepon sistem tanpa ngalangkungan Windows API.

Pikeun arsitektur RISC-V, dukungan pikeun sistem alokasi mémori Contiguous Memory Allocator parantos ditambihan (CMA), anu dioptimalkeun pikeun nyayogikeun daérah mémori caket anu ageung nganggo téknik gerakan halaman. Pikeun RISC-V, aya ogé alat anu diterapkeun pikeun ngawatesan aksés ka / dev / mem sareng nyatakeun waktos pamrosésan anu ngaganggu.

Dina bagian tina pengendali urang tiasa mendakan Tabel 21.0, sajaba ti éta ogé lingkungan desktop diénggalan sareng GNOME Shell 3.36.9, LibreOffice 6.4.7, Mozilla Firefox 91, GCC 10.3.0, Python 3.8.10, containererd 1.5.2, ceph 15.2.13, snapd 2.49, cloud-init 20.4, sareng aplikasi sistem anu sanés.

Dina bagian komponén tumpukan grafik anu parantos diénggalan, éta kalebet X.Org Server 1.20.11 sareng Mesa 21.0, anu diuji nganggo édisi Ubuntu 21.04. Versi anyar supir pidéo parantos ditambihan kanggo chip Intel, AMD sareng NVIDIA.

Pikeun sistem sérver, hiji kernel anyar parantos ditambihan salaku pilihan dina installer, ditambah rakitan anyar ayeuna bakal dianggo pikeun pamasangan énggal: sistem anu dipasang anu sateuacanna tiasa nampi sadaya parobihan anu aya di Ubuntu 20.04.3 ngalangkungan sistem pamasangan pembaruan standar.

Urang kedah émut yén modél pangrojong pangénggalan teras-terasan dianggo nganteurkeun vérsi kernel énggal sareng tumpukan grafik, numana kernel sareng driver anu didukung bakal didukung ngan dugi pembaruan patch cabang LTS Ubuntu salajengna dileupaskeun. Salaku conto, kernel Linux 5.11 anu diusulkeun dina pelepasan ayeuna bakal didukung dugi ka Ubuntu 20.04.4, anu bakal nawiskeun kernel Ubuntu 21.10. Mimitina dikirimkeun, dasar 5.4 kernel bakal dirojong pikeun siklus pangropéa lima taun pinuh.

Beda sareng versi LTS sateuacanna, vérsi kernel sareng tumpukan grafis anu langkung énggal bakal dilebetkeun kana pamasangan Ubuntu Desktop 20.04 sacara standar, sareng henteu ditawarkeun dina bentuk pilihan. Pikeun balikkeun kana kernel basa 5.4, ngajalankeun paréntah:

Kumaha cara ngapdet kana pembaruan LTS Ubuntu 20.04.3 énggal?

Pikeun aranjeunna anu resep sareng aya dina Ubuntu 20.04 LTS, aranjeunna tiasa ngamutahirkeun sistemna kana pembaruan énggal anu dikaluarkeun ku nuturkeun pitunjuk ieu.

Upami aranjeunna pangguna Ubuntu Desktop, kantun buka terminal dina sistem (aranjeunna tiasa ngalaksanakeunana ku jalan pintas Ctrl + Alt + T) sareng di jerona aranjeunna bakal ngetik paréntah ieu.

sudo apt install --install-recomienda linux-generic

Dina akhir unduhan sareng pamasangan sadayana bungkusan, sanaos henteu perlu, urang nyarankeun pikeun ngabalikan komputer deui.

Ayeuna pikeun aranjeunna anu pangguna server Ubuntu, paréntah anu kedah diketikna nyaéta ieu:

sudo apt install --install-recommends linux-generic-hwe-20.04

Akhirna, upami anjeun resep terang langkung seueur perkawis éta, anjeun tiasa konsultasi detil na Dina tautan ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.