Ubuntu: ngagunakeun google talk (XMPP)

Seueur pangguna anu ngawadul yén teu aya vérsi Google Talk pikeun Linux. Ieu realitas hanjelu anu urang kedah adaptasi. Éra pisan yén Google henteu milarian tambahan pikeun nyiptakeun parangkat lunak ieu kalayan dukungan Linux. Nanging, éta parantos mangrupikeun léngkah penting anu Google parantos mutuskeun pikeun ngaasarkeun klien VoIP na dina protokol XMPP. Émut yén protokol VoIP XMPP gratis, henteu sapertos anu dianggo ku aplikasi sanés sapertos Skype.

Nanging, sanaos teu aya vérsi resmi Gtalk pikeun Linux, aya sababaraha cara pikeun nganggo protokol XMPP dina Linux.

Gtalx

Éta mangrupikeun klien VoIP asli pikeun Linux, anu nyonto kana GTalk, aplikasi anu didamel ku Google.

Ieu mangrupikeun léngkah pikeun masangna di Ubuntu (hanjakalna, pikeun masangna dina sesa sebaran Linux, kedah ngaunduh sumberna sareng nyusunna):

Léngkah 1: Unduh sareng pasang file .deb anu saluyu tina GTalx.

Sakali urang unduh, urang angkat ka terminal sareng, saatos aksés kana folder anu disimpen .deb, urang nyerat:

sudo dpkg -i gtalx_0.0.5_i386.deb

# upami anjeun parantos ngaunduh vérsi 64 bit

sudo dpkg -i gtalx_0.0.5_amd64.deb

# anjeun bakal ngagaduhan kasalahan kagumantungan, janten anjeun kedah nyerat

sudo apt-get -f install

Pikeun miceun aplikasi ieu:

sudo apt-get remove gtalx

Léngkah 2: Luncurkeun GTalx tina Aplikasi> Internét> Gtalx

Léngkah 3: Login nganggo id gmail anu leres, pencét dina "sambung", teras pencét dina "Telepon"

Cara séjén pikeun nyambungkeun anu anjeun ogé kedah nyobian:

Pidgin

Salah sahiji kautamaan pangageungna Pidgin (ex Gaim) janten program olahtalatah instan multiprotocol. Dina Christian, ieu ngandung harti yén lamun urang komunikasi nganggo jasa anu béda - sapertos MSN Messenger, Yahoo, Google Talk, ICQ atanapi AIM - urang tiasa museurkeun sadayana perkawis éta, tibatan tetep sababaraha program kabuka.

Ayeuna, nambihan akun dina Pidgin biasana mangrupikeun prosés anu cukup naluri… kecuali pikeun Google Talk (aka GTalk) anu meryogikeun sababaraha dorongan tambahan.

1. Dina jandéla Pidgin utama, lebetkeun menu Akun > Tambihkeun / Édit.
2. Pencét kana tombol na Tambihkeun terus pilih protokol na XMPP.
3. Eusian sesa formulir sapertos kieu:

  • Ngaran pamaké: Pasang nami pangguna Google Talk anjeun, tapi tanpa di tanda (@) atanapi domain (jargon éta saatos tanda).
  • Server: gmail.com
  • sumber: Imah
  • sandi: **** (... aranjeunna moal janten mongos nempatkeun asterisk, leres?)
  • Julukan Lokal: Ninggalkeun kosong.

4. Optionally anjeun tiasa nyirian:

  • Inget sandi ngan upami éta PC pribadi anjeun (henteu pernah kana komputer anu dibagi).
  • Bewara surat anyar upami anjeun hoyong Pidgin ngingetkeun anjeun nalika anjeun nampi pesen dina akun anjeun Gmail.
  • Anggo ikon sobat ieu pikeun milih gambar anu aya dina akun éta (émut yén ngan ukur gambar anu maksimal 96 × 96 piksel anu dirojong).

5. Pencét Simpen sareng éta waé (anjeun panginten kedah ngabalikan program). Entong hilap mastikeun yén kotak éta Diaktifkeun ditandaan dina pangatur akun anu urang buka di awal.

empati

1. Buka édit > Akun (atanapi pencét F4)
2 di Jenis akun pilih Google Talk teras pencét nyiptakeun
3. Kami ngalebetkeun data urang ti lebet
4. Urang cirian pilihanna supados akun anu nembé didamel nyaéta «diaktipkeun".

Mudah-mudahan éta parantos ngabantosan anjeun ngamimitian nganggo protokol basis XML anu kabuka sareng tiasa diperpanjang ieu, dirancang pikeun olahtalatah instan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   st0rmt4il cenahna

    Deluxe 😀

    Hatur nuhun pisan!

  2.   Pablo cenahna

    Wilujeng siang, kuring hoyong terang kumaha kuring mupus riwayat obrolan dina obrolan googletalk thunderbird. Abdi gaduh Linux 17 quiana. Hatur nuhun.

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Hello!
      Tempat idéal pikeun naroskeun jinis-jinis patarosan ieu sareng nyandak sakumna masarakat pikeun ngabantosan anjeun di dieu: http://ask.desdelinux.net
      Rangkulan, Pablo.