UltimateWM, VTWM, Wayland, Wingo, WM2: 5 alternatif WMs pikeun Linux

UltimateWM, VTWM, Wayland, Wingo, WM2: 5 alternatif WMs pikeun Linux

UltimateWM, VTWM, Wayland, Wingo, WM2: 5 alternatif WMs pikeun Linux

Dinten ieu kami teraskeun sareng urang pos kasalapan sareng penultimate dina Gerentes Jandéla (Windows Managers - WM, dina basa Inggris), dimana kami bakal marios hal-hal ieu 5, tina daptar kami tina 50 saméméhna dibahas.

Ku cara kitu, pikeun terus terang aspek-aspek penting diantarana, sapertos, aranjeunna atanapi henteu proyék aktip, que Jinis WM ari aranjeunna, naon ari aranjeunna fitur utamajeung kumaha aranjeunna dipasang, Di antara aspék séjén.

Gerentes Jandéla: Eusi

Pantes diémutan yén daptar lengkep ngeunaan Jandéla Gerentes bebas sareng tanggungan a Lingkungan Desktop Husus, éta aya dina tulisan anu aya hubunganana:

Tulisan anu aya hubunganana:
Gerentes Jandela: Antarmuka Anggota Grafis pikeun GNU / Linux

Sareng upami anjeun hoyong maca urang tulisan patali saméméhna Kalayan WM anu parantos ditinjau, ieu tiasa diklik Tumbu:

  1. 2BWM, 9WM, AEWM, Afterstep sareng Heboh
  2. BerryWM, Blackbox, BSPWM, Byobu sareng Compiz
  3. CWM, DWM, Pencerahan, EvilWM sareng EXWM
  4. Fluxbox, FLWM, FVWM, Halimun sareng Herbstluftwm
  5. I3WM, IceWM, Ion, JWM sareng MatchBox
  6. Metisse, Musca, MWM, OpenBox sareng PekWM
  7. PlayWM, Qtile, Ratpoison, Sawfish sareng Spectrwm
  8. Steamcompmgr, StumpWM, Sugar, SwayWM sareng TWM

Banner: Abdi resep Software Gratis

5 alternatif WMs pikeun Linux

UltimateWM

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"WM anyar anu ngarepkeun janten GUI lengkep dina waktos payun, naha sababna ayeuna disebat Proyék Lingkungan Desktop Unix (UDE). Proyék éta henteu nganggo perpustakaan GUI khusus sapertos QT atanapi GTK +. Éta ngan ukur nganggo standar Xlibs, pikeun tetep gancang, hampang sareng nyingkahan kagumantungan. UltimateWM atanapi UDE gaduh Look'n'Feel anu asli, éta sanés ngan salinan anu sanés tina antarmuka pangaturan manajemen jandela "klasik" anu terkenal.".

perbawa

  • Proyék teu aktip: Kegiatan terakhir anu dideteksi sakitar ampir 6 taun ka pengker.
  • Tipo: Numpuk.
  • Éta nawiskeun pamakean maksimum ruang layar, stabilitas, sareng panggunaan sumberdaya anu handap pisan.
  • Éta dirarancang pikeun dianggo épisién pisan saatos tahap diajar pondok.
  • Éta henteu ngagaduhan taskbar atanapi panel desktop atanapi anu sami. Sareng windows na teu gaduh palang judul sahingga teu aya tombol pikeun nutup, ngarobah ukuran, ngagambel, atanapi ngamaksimalkeun windows di juru windows. Tombol ieu diganti ku anu disebut menu héksagonal atanapi sarang lebah madu anu nembongan nalika pangguna diklik dina ujung jandéla.
  • Interaksi pangguna dianggo sadayana ku ngagunakeun tombol mouse anu béda dina wates jandéla sareng latar tukang desktop, ku sabab éta, pamakean épisién UDE ngan ukur dimungkinkeun nganggo mouse tilu tombol, kusabab éta ngan ukur nawiskeun dukungan dasar pisan pikeun potong kompas keyboard.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

Kanggo unduhan sareng pamasangan atanapi inpormasi lengkep, ieu diaktipkeun link. Sareng ieu anu sanés link Lamun perlu

VTWM

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"Manajer Jandela Sederhana sareng Cekap kanggo Sistem Jandéla X".

perbawa

  • Proyék teu aktip: Kegiatan terakhir dideteksi langkung ti 5 taun ka pengker.
  • Tipo: Stacking.
  • Éta nyayogikeun judul-judul batang, jandéla ngawangun, rupi-rupi manajemén ikon, fungsi makro anu ditetepkeun ku pangguna, pokus keyboard klik-na-pointer, sareng tombol-tombol anu ditetepkeun sareng tombol tombol pointer.
  • Éta sering dieksekusi di payuneun salaku klien anu dimuat terakhir, sahingga nalika éta dieksekusi ku cara kieu, nalika kaluar, sési pangguna bakal ditumpes.
  • Sacara standar, éta nawiskeun jandéla aplikasi dikurilingan ku wates sareng palang judul di luhur. Judul Bar anu ngandung nami jandéla, daérah persegi panjang nunjukkeun nalika jandéla nampi input keyboard, sareng tilu kotak fungsi anu dikenal salaku "tombol bilah judul."
  • Mencet tombol dina palang judul sareng panah ka handap dina éta nyandak menu sareng seueur fungsi sanés anu tiasa diterapkeun kana jandéla.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

WM anu diénggalan ieu biasana aya di seueur gudang anu bénten GNU / Distros Linux, dina nami bungkus "vtwm"Kusabab kitu, gumantung kana manajer paket anu dianggo, grafis atanapi terminal, éta tiasa gampang dipasang. Langkung seueur inpormasi tambihan ngeunaan WM ieu tiasa dipendakan di handap ieu link atanapi ieu anu sanés link.

Wayland

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"Jandéla Manajer sareng Komposér anu lengkep sareng mantep dirancang salaku gaganti modérn, alus teuing sareng saderhana pikeun Linux X Server, janten langkung gampang ngembangkeun sareng ngajaga. Kusabab kitu, diarepkeun yén Lingkungan Desktop anu mantep, sapertos GNOME sareng KDE, bakal nerapkeunana sacara lengkep sareng definitif sareng éksklusif dina waktos anu caket..

perbawa

  • Proyék aktip: Kegiatan terakhir dideteksi sakedik kirang ti sabulan katukang.
  • Tipo: Mandiri.
  • Éta nawiskeun ngaleungitkeun seueur kanyataan rumit pikeun nawiskeun padamelan anu langkung gampang. Dasarna tiasa dianggo ku nyederhanakeun tumpukan grafik. Kusabab kitu, anjeunna ogé ngatur karya komposisi nyalira.
  • Intina mangrupikeun protokol pikeun komposer pikeun ngobrol sareng palangganna ogé palaksanaan perpustakaan C protokol éta. Komposer tiasa janten server tampilan mandiri anu ngajalankeun dina kernel Linux sareng alat input evdev, aplikasi X, atanapi klien Wayland sorangan.
  • Éta ogé nawiskeun palaksanaan rujukan Weston dina fungsina salaku komposer. Weston tiasa dianggo salaku X client atanapi handapeun Linux KMS sareng dikirim sareng sababaraha klien demo. Komposer Weston mangrupikeun komposer anu minimal sareng gancang sareng cocog pikeun seueur kasus panggunaan seluler sareng anu dipasang.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

WM anu diénggalan ieu biasana aya di seueur gudang anu bénten GNU / Distros Linux, dina nami paket "xwayland"Kusabab kitu, gumantung kana manajer paket anu dianggo, grafis atanapi terminal, éta tiasa gampang dipasang. Langkung seueur inpormasi tambihan ngeunaan WM ieu tiasa dipendakan di handap ieu link.

Wingo

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"Manajer Jandela nyerat sadayana dina basa pamrograman Go".

perbawa

  • Proyék aktip: Kegiatan terakhir dideteksi langkung ti 2 taun ka pengker.
  • Tipo: Dinamika.
  • Éta ngagaduhan sadaya kagumantungan, ti mimiti komunikasi sareng X dugi ka ngagambar téks dina jandéla, ditulis dina Go. Ogé, éta kalolobaan ICCCM sareng EWMH cocog.
  • Éta ngagaduhan dua ciri anu, nalika digabungkeun, bentenkeun sareng pangatur jandéla anu sanés: Pangrojong pikeun kawijakan panempatan jandela, cocog sareng Tiling sareng Tacking tipe WMs. Sareng hiji kagunaan ruang kerja per monitor, ngamungkinkeun unggal monitor nampilkeun ruang kerjina nyalira, leupas tina monitor anu sanés.
  • Éta tiasa ngonpigurasi pisan. Ieu kalebet ngahubungkeun sajumlah ageung paréntah pikeun penekanan tombol atanapi mencét, hiasan jandéla, sareng nyetél kait anu kahuruan gumantung kana sababaraha kaayaan pertandingan. Sadaya konfigurasi dilakukeun nganggo format file INI kalayan dukungan pikeun substitusi variabel anu saderhana. Henteu aya panggunaan file XML, teu kedah didaptarkeun deui, sareng henteu nganggo skrip.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

Kanggo unduhan sareng pamasangan atanapi inpormasi lengkep, ieu diaktipkeun link.

WM2

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"Manajer Jandela anu minimalis pisan pikeun Sistem Jandéla X".

perbawa

  • Proyék teu aktip: Kegiatan terakhir anu dideteksi sakitar langkung 9 taun ka pengker.
  • Tipo: Numpuk.
  • Éta nawiskeun kamampuan pikeun mindahkeun jandéla di sakitar layar, ngarobah ukuran jandéla duanana sacara horizontal sareng vertikal, nyumputkeun windows, malikeun windows anu disumputkeun, sareng mupus windows.
  • Éta nyayogikeun kerangka anu elegan pikeun masing-masing jandéla anu dikokolakeun, tapi éta henteu nyayogikeun ikon, konfigurasi, desktop virtual, ménu root anu tiasa diperpanjang, sareng toolbar, diantawis elemen sanés.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

WM anu diénggalan ieu biasana aya di seueur gudang anu bénten GNU / Distros Linux, dina nami bungkus "wm2"Kusabab kitu, gumantung kana manajer paket anu dianggo, grafis atanapi terminal, éta tiasa gampang dipasang. Langkung seueur inpormasi tambihan ngeunaan WM ieu tiasa dipendakan di handap ieu link.

nyatet: Émut ngajalajah halaman wéb resmi pikeun masing-masing WM pikeun terang kumaha visina sami, kumargi, dina masing-masing éta, umumna aya gambar layar anu diperbarui tina tampilan grafisna.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" ngeunaan 5 salajengna ieu «Gestores de Ventanas», mandiri wae «Entorno de Escritorio», disebut UltimateWM, VTWM, Wayland, Wingo, WM2, janten minat pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)