VNote: Vim Diideuan Markdown Catetan Nyandak Aplikasi

v Catetan

VNote nyaéta aplikasi sumber gratis sareng sumber terbuka anu ditulis dina QT, Fokus pikeun nyandak catetan dumasar khusus pikeun Markdown (basa markup ringan), VNote dirancang pikeun nyayogikeun pangalaman éditan anu raoseun. 

Pikeun anu maca anu henteu terang Markdown, kuring tiasa nyaritakeun yén ieu mangrupikeun bahasa markup ringan kalayan sintaksis format téks biasa. Bahasa ieu didesain supados tiasa dirobih janten HTML sareng seueur format anu sanés nganggo alat anu sami namina.

Markdown sering dianggo pikeun pormat file readme, pikeun ngeposkeun pesen dina forum diskusi online, sareng pikeun nyiptakeun téks anu beunghar nganggo éditor téks biasa.

Fitur VNote

VNote sanés ngan saukur éditor Markdown saderhana. Ku nyayogikeun manajemén catetan, vNote ngajantenkeun catetan Markdown langkung saderhana sareng pikaresepeun.

Éditor ieu tradisional pikeun aktip anu sami, antarbeungeut pangguna sacara opsional ngahiji kana daérah bewara sistem.

Éta ngagaduhan dukungan pikeun Kulit (sacara standar éta ngagaduhan lampu sareng téma anu poék), éta ogé ngamungkinkeun kami pikeun nyumputkeun tulbar sareng ménu.

Catetan nganggo diréktori misah pikeun nyimpen catetan anjeun, lokasina sawenang sareng diatur nalika aplikasi mimiti dimimitian.

Paduli ieu, urang ogé ngagaduhan pilihan pikeun tiasa ngadamel sababaraha propil, ieu tiasa manpaat pikeun distribusi catetan kusabab tingkat kaamanan (nganggo diréktori énkripsi), kabutuhan pikeun nyingkronkeun catetan sareng jasa awan, sareng sajabina.

Unggal catetan gaduh subdirektori nyalira, éntri tiasa digabungkeun dina struktur hirarkis, jumlah subdirektori sareng catetan dina éta teu aya watesna.

Pikeun nyiptakeun sareng ngédit rékaman VNote nyayogikeun panyunting visual anu gampang dianggo lengkep kalayan dukungan Markdown.

Entre Karakteristik utamina tiasa disorot:

  • Dukung pikeun nyelapkeun gambar langsung tina clipboard.
  • Ngarojong garis besar dina modeu edit sareng maca.
  • Gaya khusus dina modeu éditan boh maca.
  • Modeu vim sareng sakumpulan jalan pintas anu kuat.
  • Ngarojong tingkat polder tanpa wates.
  • Ngarojong sababaraha tab sareng jandela pamisah.
  • Ngarojong Putri Duyung, Flowchart.js sareng MathJax
  • Éta ngagaduhan dukungan pikeun HiDPI.
  • Éta ngadukung kantétan catetan.
  • Ngarojong téma sareng mode poék.

Kumaha cara masang Vnote dina Linux?

Upami anjeun hoyong masang aplikasi ieu dina sistem anjeun, urang tiasa ngalaksanakeunana ku nuturkeun sababaraha pitunjuk anu kami bagikeun di handap numutkeun distribusi Linux anu anjeun anggo.

VNote poék

Kanggo sabagéan ageung distribusi Urang tiasa ngaunduh file AppImage, pikeun ieu kami kedah angkat ka halaman wéb resmi proyek sareng dina bagian unduhan urang tiasa kéngingkeun tautan unduh. Link na ieu.

Anjeun tiasa ngaunduh versi stabil panganyarna ayeuna ku paréntah ieu:

wget https://github.com/tamlok/vnote/releases/download/v1.20/VNote-1.20-x86_64.AppImage -O vnote.AppImage

Sakali bungkus diundeur, urang kedah masihan idin palaksanaan file, anu tiasa urang laksanakeun kalayan paréntah ieu:

sudo chmod a+x vnote.AppImage

Sareng siap nganggo éta urang tiasa ngamimitian nganggo aplikasi dina sistem. Pikeun ngajalankeunana, cukup klik dua kali dina file anu diunduh. Atanapi ti terminal urang tiasa muka ku ngaéksekusi:

./vnote.AppImage

Pikeun pangguna Arch Linux atanapi distribusi anu diturunkeun tina éta, urang tiasa masang aplikasi langsung tina repositori AUR. Urang tiasa ngalakukeun éta ku ngajalankeun paréntah ieu:

yay -S vnote

Kanggo ieu perlu aya asistén pikeun AUR, anjeun tiasa nganggo anu kuring nyarankeun Artikel ieu.

Catetan Éta tiasa dijalankeun dina modeu jandéla klasik sareng éta ogé ngamungkinkeun kami pikeun dianggo dina modeu layar pinuhKonfigurasi aplikasi sareng tangkal catetan disimpen dina diréktori anu sami (~ / .config / vNote), kalayan dukungan pikeun ngekspor catetan masing-masing atanapi catetan tangkal Markdown misah (* .MD) kana file HTML atanapi dokumén PDF sareng catetan anu tiasa dicetak.

Pangaturan aplikasi dilumangsungkeun ku cara panggunaan mouse sareng / atanapi pintasan keyboard (sami sareng VIM).


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)