Zathura: Panempo dokumén novél pikeun Linux

Bosen gaduh seueur aplikasi kanggo tiasa ningali sababaraha file nganggo format anu béda anu anjeun gaduh? Nya, solusi pikeun masalah ieu nyaéta ngagunakeun Zathura, novel panempo dokumén pikeun Linux anu ngamungkinkeun anjeun ningali file tina sababaraha format dina hiji pakakas.

Ayeuna sayogi Zathura 0.3.7 anu pérsi stabil anu tiasa dianggo ku pangguna naon waé anu bakal ngajantenkeun prosés ningali dokumen kami langkung pikaresepeun.

Naon ari Zathura?

Zathura mangrupakeun panempo dokumén sumber terbuka, dikembangkeun ku tim ti pwmt anu tiasa ngaropea pisan sareng fungsional, dilengkepan ku téknologi canggih sareng kode sumber anu dioptimalkeun nuturkeun metrik pangwangunan standar.

panempo dokumén pikeun Linux

Este panempo dokumén pikeun Linux nyayogikeun kami panganteur minimalis, pikaresepeun sareng intuitif pisan, anu ngamungkinkeun urang pikeun ningali rupa-rupa dokumén dina cara saderhana, éta ogé ditujukeun pikeun maksimalkeun panggunaan keyboard dina navigasi dokumén janten ngagaduhan seueur jalan pintas keyboard anu bakal ngamungkinkeun urang janten langkung produktif nalika ngagunakeun éta.

Zathura Éta dilengkepan sistem manajemen plugin anu canggih, anu ngamungkinkeun alat pikeun skala sareng ngahijikeun sareng téknologi anyar, sahingga ngadukung langkung seueur format file. Dina cara nu sami, alat éta masihan kami kamungkinan pikeun milih format mana anu Zathura pikahoyong sareng mana anu henteu (sanaos aranjeunna cocog), masihan kami kakuatan pikeun nganggo alternatif pikeun aplikasi upami éta resep.

Ciri Zathura

Diantara seueur fungsionalitas sareng fitur anu aranjeunna parantos ngembangkeun Moritz lippSebastian ramacher (Pamekar Zathura) urang tiasa menonjol:

  • Alat gratis, gratis sareng kode sumber bersih diluyukeun sareng standar.
  • Minimalis, antarbeungeut intuitif kalayan detil anu saé pisan.
  • Éta ngagaduhan sistem basis plugin anu maju anu ngamungkinkeun nambihan dukungan kanggo format file énggal. Plugins resmi anu dikembangkeun dugi ka ayeuna tiasa dipendakan Ieuh.
  • Éta ngamungkinkeun format anu sami pikeun ditingali nganggo sababaraha téknologi, contona, pdfs tiasa ditingali ku téknologi popplermupdf.
  • Zathura tiasa dianggo tanpa kedah mouse, sabab éta ngagaduhan pintasan keyboard anu ngeuyeuban navigasi ti dinya, ngitung sadaya pungsi penting kalayan pintasan keyboard anu ditugaskeun.
  • Zathura ngagaduhan dukungan pikeun téknologi SyncTeX anu ngamungkinkeun sinkronisasi antara file TeX sumber sareng kaluaran PDF anu dihasilkeun. Ieu bakal ngabantosan urang nyerat dokumén LaTeX langkung gampang.
  • Téténgger anu hadé sareng manajemén favorit.
  • Éta gaduh muat ulang dokumén anu hadé sacara real time, upami file sumberna robih sacara otomatis disegerkeun dina paningali.
  • Dilengkepan file konfigurasi anu éksténsif anu ngamungkinkeun anjeun ngarobih seueur pungsionalitas alat, ti jalan pintas keyboard dugi ka warna antar muka.
  • Ngamungkinkeun anjeun ngekspor sareng arsip kantétan.
  • Anjeun tiasa muka dokumén énkripsi sareng nyetak éta.
  • Sistem pamilarian anu maju dina dokumén.
  • Kamungkinan ngagunakeun tab pikeun sababaraha tampilan.
  • Tim pangembangan anu siap pisan sareng seueur ideu anu saé, ogé dokuméntasi éksténsif anu tiasa anjeun mendakan Ieuh.
  • Seueur fitur sanés anu tiasa anjeun mendakan.

Kumaha carana masang Zathura?

Cara panggampangna pikeun masang Zathura nyaéta ku cara ngaunduh versi aplikasi anu paling stabil tina IeuhTeras we ngan saukur muka terminal, buka diréktori dimana kami parantos ngaunduh aplikasi .tar.gz, sareng ngaéksekusi paréntah ieu, ngaganti vérsi anu diunduh ku nami anu pas.

$ aspal xfv zathura-<Vérsi>.tar.gz
$ cd zathura-<Vérsi>
$ nyieun
$ nyieun masang

Dina cara anu sami, tim pamekaran Zathura parantos nyiapkeun bungkus kanggo sagala rupa distro dumasar kana kernel Linux, éta tiasa dipasang nganggo manajer paket distro anjeun, tautan pikeun diunduh numutkeun distribusi anjeun ditempatkeun di handap ieu:

Sakali dipasang, urang kedah ngajalankeun pakakasna sareng mimitian ngaraosan panampil dokumen anu canggih, inovatif sareng efisien ieu pikeun Linux.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

8 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Matthias cenahna

    Anyar? Anjeunna sepuh pisan: /

    1.    kadal cenahna

      Énggal pikeun parobihan anu parantos dilakukeun kana vérsi pangénggalna, 0.3.7, anu medal taun ayeuna

  2.   Jose Manuel Lopez Martin cenahna

    hi, abdi nyobian masangna dina linux mint 17, sareng kuring henteu tiasa.
    terminal nyarios ka kuring:
    Versi minimum anu diperyogikeun pikeun GIRARA nyaéta 0.2.7
    Naon anu kuring tiasa lakukeun?

    1.    kadal cenahna

      Coba pasang deui éta bakal ngahurungkeun sudo apt-get install –reinstall bakal ngahurungkeun teras ngajalankeun paréntah install Zathura

    2.    Archman cenahna

      Nya, aya anu ngabantosan anjeun pikeun nyusunna

  3.   jofre cenahna

    Abdi langkung resep ka mupdf

  4.   rv cenahna

    Zathura mangrupikeun alat anu saé. Kuring henteu terang kana panémbong PDF sanés anu hampang, gancang, saderhana, kuat, tiasa dikonfigurasi sareng gampang dianggo. Kebutuhan pikeun méja ringan sareng damel gancang. Pos anu saé!

  5.   Hermanbiz cenahna