aplikimet

Konceptet e përgjithshme

Siç shpjegohet më hollësisht në seksion Shpërndarjet, secili shpërndarje Linux vjen me programe të ndryshme të instaluar si parazgjedhje. Një pjesë e rëndësishme e tyre madje vijnë me një komplet të përparuar zyre dhe programe të fuqishme të redaktimit të audios, videos dhe imazhit. Këto janë dy ndryshime të rëndësishme në lidhje me Windows: a) jo të gjithë distros vijnë me të njëjtat programe, b) shumë distros vijnë me programe shumë të plotë tashmë të instaluar, kështu që ju nuk duhet t'i merrni ato veç e veç.

Mënyra se si instaloni programet gjithashtu mund të ndryshojë midis shpërndarjeve. Sidoqoftë, të gjithë ndajnë një ide të përbashkët, e cila i dallon ata nga Windows: programet shkarkohen nga depot zyrtare të distroit tuaj.

Çfarë janë depot?

Një depo është një sit - më saktësisht, një server - ku ruhen të gjitha paketat e disponueshme për distro-në tuaj. Ky sistem ka SHUM avantazh në krahasim me atë të përdorur nga Windows, në të cilin blen ose shkarkon instaluesit e programeve nga interneti.

1) Siguri më e madhe: Meqenëse të gjitha paketat janë të vendosura në një server qendror dhe një përqindje shumë e konsiderueshme e programeve me burim të hapur janë të mbuluara (domethënë, çdokush mund të shohë se çfarë bën), është shumë më e lehtë të kontrollohet nëse përmbajnë ose jo "kod të dëmshëm" dhe Në rastin më të keq, kontrolloni një "infektim" (do të ishte e mjaftueshme për të hequr paketën nga depot).

Kjo gjithashtu parandalon që përdoruesi të lundrojë në faqe jo të besueshme në kërkim të programeve të tyre të preferuara.

2) Përditësime më shumë dhe më të mira: ky sistem ju lejon të mbani të azhurnuar të GJITHA sistemin tuaj operativ. Përditësimet nuk trajtohen më nga secili prej programeve, me pasojë humbjen e burimeve, gjerësinë e bandës, etj. Gjithashtu, nëse marrim parasysh që në Linux GJITHÇKA është një program (nga menaxhimi i dritares te programet desktop, përmes vetë bërthamës), kjo është një metodë e përshtatshme për të mbajtur të azhurnuara edhe programet më të imta dhe të fshehura që përdoruesi juaj përdor. sistemi

3) Vetëm administratori mund të instalojë programe: të gjitha distrot vijnë me këtë kufizim. Për këtë arsye, kur përpiqeni të instaloni ose çinstaloni programe, sistemi do t'ju kërkojë fjalëkalimin e administratorit. Edhe pse kjo është gjithashtu rasti në versionet e reja të Windows, shumë përdorues të mësuar me WinXP mund ta konsiderojnë këtë konfigurim disi irritues (megjithëse, ju siguroj, është thelbësore të siguroni një minimum sigurie në sistem).

Si të shtoj / heq programe në distro?

Ne tashmë e kemi parë që kjo duhet të bëhet, në thelb, përmes depove. Por si? Epo, çdo distro ka një menaxher përkatës të paketave, i cili ju lejon të menaxhoni programet. Më e zakonshmja në shpërndarjet "newbie", e bazuar zakonisht në Debian ose Ubuntu, është APT, ndërfaqja grafike më e njohur e së cilës është Synaptic. Sidoqoftë, duhet të dini se çdo distro zgjedh menaxherin e tij të paketës (në Fedora dhe derivatet, RPM; në Arch Linux dhe derivatet, Pacman) dhe sigurisht që ju gjithashtu zgjidhni GUI tuaj të preferuar (nëse vjen me një).

Klikoni këtu për të lexuar një postim në të gjitha metodat e instalimit të programit ose për të lexuar për një përmbledhje të shkurtër

Përdorimi i një ndërfaqe grafike për menaxherin e paketës

Siç e pamë, mënyra më e zakonshme për të instaluar, çinstaluar ose riinstaluar pako është përmes menaxherit tuaj të paketës. Të gjitha ndërfaqet grafike kanë një dizajn mjaft të ngjashëm.

Si shembull, le të shohim se si të përdorim menaxherin e paketave Synaptic (i cili erdhi në versionet e vjetra të Ubuntu dhe tani zëvendësohet nga Qendra e Programeve Ubuntu).

Së pari, është gjithmonë një ide e mirë për të azhurnuar bazën e të dhënave të programeve në dispozicion. Kjo është bërë duke përdorur butonin reload. Pasi të përfundojë azhurnimi, shkruani termin tuaj të kërkimit. Shumë pako ndoshta do të renditen. Klikoni në ato që ju interesojnë për të parë më shumë detaje. Në rast se dëshironi të instaloni një paketë, bëni klikoni me të djathtën dhe zgjidhni opsionin Shënoni për ta instaluar. Pasi të keni zgjedhur të gjitha paketat që dëshironi të instaloni, klikoni në butonin aplicar. Për të çinstaluar paketat, procedura është e njëjtë, vetëm ju duhet të zgjidhni opsionin Shënoni për të çinstaluar (çinstaloni, duke lënë skedarët e konfigurimit të programit) ose Kontrolloni për të çinstaluar plotësisht (Fshij te gjitha).

Përdorimi i terminalit

Një gjë që do të mësoni me Linux është se duhet të humbni frikën nga terminali. Nuk është diçka e rezervuar për hakerat. Përkundrazi, sapo të mësoheni, do të keni një aleat të fuqishëm.

Ashtu si kur ekzekutoni ndërfaqen grafike, është e nevojshme të keni privilegje administratori për të instaluar ose hequr programe. Nga terminali, kjo zakonisht arrihet duke filluar me deklaratën tonë të komandës sudo. Në rastin e apt, kjo arrihet kështu:

azhurnimi i sudo apt-get // azhurnimi i bazës së të dhënave paketa e instalimit sudo apt-get // instalimi i një pakete sudo apt-get heqja e paketës // çinstaloni një paketë paketa e pastrimit sudo apt-get // çinstaloni plotësisht paketën e kërkimit apt-cache pako // kërko për një paketë

Sintaksa do të ndryshojë në rast se distro juaj përdor një menaxher tjetër pakoje (rpm, pacman, etj.). Sidoqoftë, ideja është në thelb e njëjta. Për të parë një listë të plotë të komandave dhe ekuivalentët e tyre në menaxherët e ndryshëm të paketave, unë rekomandoj të lexoni Pacman rosetta.

Pavarësisht nga menaxheri i paketës që përdorni, gjatë instalimit të një pakete ka shumë të ngjarë që ajo t'ju kërkojë të instaloni paketa të tjera, të quajtur varësitë. Këto paketa janë thelbësore për programin që dëshironi të instaloni për të funksionuar. Në kohën e çinstalimit, mund të pyesni veten pse nuk ju kërkoi të çinstaloni gjithashtu varësitë. Kjo do të varet nga mënyra se si menaxheri i paketës i bën gjërat. Menaxherët e tjerë të paketave e bëjnë këtë automatikisht, por APT kërkon ta bëjë atë manualisht duke ekzekutuar komandën e mëposhtme te pastroni varësitë e instaluara të papërdorura nga çdo aplikacion i instaluar aktualisht në sistemin tuaj.

sudo apt-get lëvizje automatike

A ka mënyra të tjera për të instaluar programe në Linux?

1. Depot private: Mënyra më e zakonshme për të instaluar programe është përmes depove zyrtare. Sidoqoftë, është gjithashtu e mundur të instaloni depo "personale" ose "private". Kjo lejon, ndër të tjera, që zhvilluesit e programeve mund t'u ofrojnë përdoruesve të tyre versionet më të fundit të programeve të tyre pa pasur nevojë të presin që zhvilluesit e distro tuaj të mbledhin paketat dhe t'i ngarkojnë ato në depot zyrtare.

Sidoqoftë, kjo metodë ka rreziqet e saj të sigurisë. Padyshim, ju duhet të shtoni depo "private" vetëm nga ato faqe ose zhvillues që u besoni.

Në Ubuntu dhe derivatet është shumë e lehtë të shtosh këto depo. Thjesht kërkoni për depon në fjalë në Launchpad dhe pastaj hapa një terminal dhe shkruajta:

sudo add-apt-repository ppa: emri i depozitës sudo apt-get azhurnimi i sudo apt-get instaloni emrin e paketës

Për një shpjegim të plotë, ju sugjeroj të lexoni këtë artikull si të shtoni PPA (Arkivat e Paketave Personale - Arkivat e Paketave Personale) në Ubuntu.

Vlen të sqarohet se distrot tjera, jo të bazuara në Ubuntu, nuk përdorin APP por lejojnë shtimin e depove private përmes metodave të tjera. Për shembull, në shpërndarjet e bazuara në Arch Linux, të cilat përdorin pacman si menaxher pako, është e mundur të shtoni depot AUR (Arch Users Repository), shumë të ngjashme me PPA-të.

2. Pako të lirshme: Një mënyrë tjetër për të instaluar një program është duke shkarkuar paketën e saktë për shpërndarjen tuaj. Për ta bërë këtë, gjithçka që duhet të dini është se çdo distro përdor një format pakete që nuk është domosdoshmërisht i njëjtë. Distrosët e bazuar në Debian dhe Ubuntu përdorin paketat DEB, distros me bazë Fedora përdorin paketat RPM, etj.

Pasi paketa të shkarkohet, thjesht klikoni dy herë mbi të. Ndërfaqja grafike e menaxherit të paketës do të hapet duke pyetur nëse doni të instaloni programin.

Duhet të theksohet se kjo nuk është edhe mënyra më e sigurt për të instaluar paketat. Sidoqoftë, mund të jetë i dobishëm në disa raste specifike.

3. Përpilimi i kodit burimor- Ndonjëherë do të gjeni aplikacione që nuk ofrojnë paketa instalimi dhe duhet të përpiloni nga kodi burimor. Për ta bërë këtë, gjëja e parë që duhet të bëjmë në Ubuntu është instalimi i një meta-pakete të quajtur build-basic, duke përdorur një nga metodat e shpjeguara në këtë artikull.

Në përgjithësi, hapat që duhet të ndiqni për të përpiluar një aplikacion janë si më poshtë:

1. - Shkarkoni kodin burim.

2. - Zbërthe kodin, zakonisht i paketuar me tar dhe i ngjeshur nën gzip (* .tar.gz) ose bzip2 (* .tar.bz2).

3. - Futni dosjen e krijuar duke zbërthyer kodin.

4. - Ekzekutoni skriptin e konfigurimit (përdoret për të kontrolluar karakteristikat e sistemit që ndikojnë në përpilimin, duke konfiguruar përpilimin sipas këtyre vlerave dhe për të krijuar skedarin makefile).

5. - Ekzekutoni komandën make, përgjegjës për përpilimin.

6. - Komanda e ekzekutimit sudo bëni instalim, i cili instalon aplikacionin në sistem, ose më mirë akoma, instaloni paketën instaloni përsëri, dhe ekzekutoni sudo checkinstall. Ky aplikacion krijon një paketë .deb në mënyrë që të mos jetë e nevojshme të përpilohet herën tjetër, megjithëse nuk përfshin listën e varësive.

Përdorimi i checkinstall gjithashtu ka avantazhin që sistemi do të mbajë gjurmët e programeve të instaluara në këtë mënyrë, duke lehtësuar edhe çinstalimin e tyre.

Këtu është një shembull i plotë i ekzekutimit të kësaj procedure:

tar xvzf sensorë-applet-0.5.1.tar.gz sensorë cd-applet-0.5.1. / konfiguro bëj kontrollin e instalimit të sudo

Artikuj të tjerë të rekomanduar për lexim:

Ku mund të gjeni një softuer të mirë

Le të fillojmë duke sqaruar se aplikacionet e Windows - në parim - nuk ekzekutohen në Linux. Ashtu siç nuk funksionojnë në Mac OS X, për shembull.

Në disa raste, këto janë aplikacione ndër-platformë, domethënë, me versione të disponueshme për sisteme të ndryshme operative. Në atë rast, do të ishte e mjaftueshme për të instaluar versionin për Linux dhe problemin e zgjidhur.

Ekziston edhe një rast tjetër në të cilin problemi është më i vogël: kur bëhet fjalë për aplikacionet e zhvilluara në Java. Pikërisht, Java lejon ekzekutimin e aplikacioneve pavarësisht nga sistemi operativ. Përsëri, zgjidhja është shumë e thjeshtë.

Në të njëjtën mënyrë, ka gjithnjë e më shumë alternativa "në re" për aplikacionet desktop. Në vend që të kërkoni klonin e Outlook Express për Linux, ju mund të dëshironi të përdorni ndërfaqen e internetit të Gmail, Hotmail, etj. Në atë rast, nuk do të kishte as çështje pajtueshmërie me Linux.

Por çfarë ndodh kur duhet të ekzekutoni një aplikacion që është i disponueshëm vetëm për Windows? Në këtë rast, ekzistojnë 3 alternativa: lini Windows të instaluar së bashku me Linux (në atë që quhet «çizme e dyfishtë"), Instaloni Windows" brenda "Linux duke përdorur një makine virtuale o përdorni Verë, një lloj "interpretuesi" që lejon shumë aplikacione Windows të ekzekutohen brenda Linux-it sikur të ishin vendas.

Sidoqoftë, para se të bini në tundimin e kryerjes së ndonjë prej 3 alternativave të përshkruara më sipër, sugjeroj që të përjashtoni më parë mundësinë që ekziston një alternativë falas për programin në fjalë që funksionon natyrshëm nën Linux.

Pikërisht, ka faqe si LinuxAlt, freealts o Alternativa në të cilën është e mundur të kërkoni alternativa falas për programet që keni përdorur në Windows.

Disa kohë më parë, ne gjithashtu bëmë një renditur, megjithëse mund të mos jetë 100% i azhurnuar.

Përveç lidhjeve të rekomanduara, më poshtë do të gjeni "krem de la krem" të softuerit të lirë, të grupuar sipas kategorive. Sidoqoftë, vlen të përmendet se lista e mëposhtme u krijua vetëm për udhëzim dhe nuk përfaqëson një katalog të plotë të mjeteve të shkëlqyera dhe gjithnjë e më të shumta të softuerit të lirë në dispozicion.

Sqarimet e mëparshme para se të shikoni programet e sugjeruara.

{Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

} = Kërkoni për postimet në lidhje me programin duke përdorur motorin e kërkimit të blogut.
{Uebfaqja zyrtare e programit

} = Shko në faqen zyrtare të programit.
{Uebfaqja zyrtare e programit

} = Instaloni programin duke përdorur depot e Ubuntu të instaluara në kompjuterin tuaj.

A njihni një program të mirë që nuk është në listën tonë?

Na dërgoni një Email specifikimi i emrit të programit dhe, nëse është e mundur, përfshini informacione shtesë ose, duke mos arritur atë, na tregoni se ku mund ta marrim atë.

ACCESORIOS

Redaktorët e tekstit

 • Më popullor
  • geditMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • KateMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • LeafpadMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • TEAMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • MousepadMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

 • Shumë e orientuar drejt programimit
  • ShkencorMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • skribëtMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

 • konsol
  • NanoMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

 • Për shumë qëllime
  • vrullMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • EmacsMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • XEmacsMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

Docks

 • Dok i KajrosMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • ÇadërMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • I butë {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • LëmshMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • simpdockMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • Gnome-BëjMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • Kiba DockMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

Hedhësit

 • Gnome-BëjMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • BakërMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • Kutia e Hapjes së GnomeMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

Drejtuesit e skedarëve

 • DelfinMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • EmelFM2Me {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • Komandanti GNOMEMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • PushtuesMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • kryqtarMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • Komandant mesnateMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • NautilusMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • Menaxheri i Skedarëve PCManMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • thunarMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

Automatizimi i zyrës

 • OpenOfficeMe {Mesazhe të lidhura me motorin e kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • LibreOfficeMe {Mesazhe të lidhura me motorin e kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • Zyra e YjeveMe {Mesazhe të lidhura me motorin e kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • Zyra KOMe {Mesazhe të lidhura me motorin e kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • Zyra e GnomeMe {Mesazhe të lidhura me motorin e kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

Siguri

 • 11 aplikacionet më të mira të piraterisë dhe sigurisë.
 • Rrjeti automatik, për të zbuluar ndërhyrës në wifi-në tuaj. {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • pre, për të gjetur laptopin tuaj nëse është i vjedhur. {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • Tigër, për të kryer auditime të sigurisë dhe për të zbuluar ndërhyrës. {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • mbajeassX, për të ruajtur të gjitha fjalëkalimet tuaja. {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • clamtk, antivirus. {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

Programimi

idetë

 • anjutaMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • EklipsMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • Krijuesi QtMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • NetBeansMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • Zhvillo MonoMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • I paturpshëmMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • kodelitiMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • LazarusMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

internet

Eksploruesit

 • FirefoxMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • pagëzimMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • PushtuesMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • KromiMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • për SeaMonkeyMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • OperëMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • RrëqebullMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

posta elektronike

 • EvolucionMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • zogu i stuhisëMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • Posta e kthetraveMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • KMailMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • SylpheedMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

social networking

 • GwibberMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • PinoMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • gTwitterMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • ÇoqokMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • Zog zoguMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • QwitMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • QwitikMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • CicërojMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • CicërojMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • yasstMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

Mesazhimi i menjëhershëm

irc

FTP

 • FileZillaMe {Mesazhe të lidhura me motorin e kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • gFTPMe {Mesazhe të lidhura me motorin e kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • FireFTPMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • kftpgrabberMe {Mesazhe të lidhura me motorin e kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • NCFTPMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • Fytyrë FTP e Hapur FalasMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • LFTPMe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

torrents

 • 9 klientët kryesorë Bittorrent për Linux.
 • Transmetuesi, klient ultra i hollë dhe i fuqishëm (edhe pse jo aq "i plotë"). {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • përmbytje, mbase klienti më i plotë Bittorrent për GNOME. {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • KTorrent, ekuivalenti i Përmbytjes për KDE. {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • Bitornado, një nga klientët më të përparuar. {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • QBittorrent, klient i bazuar në Qt4. {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • përrua, mallkon klientin për terminalin. {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • aria2, një tjetër klient i mirë për terminalin. {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • Vuze, klient i fuqishëm (por i ngadaltë dhe "i rëndë") i bazuar në Java. {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • Rrjedha e lumit, klienti me ndërfaqen e internetit (menaxho torrentet nga shfletuesi juaj i internetit). {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

 • Shkarkues i Episodit të Torrentit, për të shkarkuar episodet e serialit tuaj të preferuar automatikisht. {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

  } {Uebfaqja zyrtare e programit

  }

multimedial

Audio

 • Luajtësit e audios
  • Rhythmbox {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Amarok{Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • i guximshëm {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Mërgim {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Banshee {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • PKM {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Sonatë {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • xmms {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • GMPC {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

 • Audio Editing
  • Guxim {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • ngrohtësi {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Jokosher {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • fshij {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Travers DAW {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

 • Renditësit
  • thyerje {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • muze {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Traktor {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • LMMS {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • hidrogjen {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Seku 24 {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

 • Sintetizues
  • QSynth {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Bristol {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Q kampionues {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • sooperlooper {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Tukskitarë {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

 • Përbërja dhe shënimi muzikor
  • zambak {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Rosegarden {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • MuseScore {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

 • Konvertuesit
  • Konvertuesi i zërit {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • tingulliKonverter {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • OggConvert {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Konvertuesi i mediave mobile {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

 • të tjerët
  • covergloobus, për të parë kopertinat e skedarëve që luhen në tavolinën e punës tuaj. {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

Video

 • Të gjithë lojtarët e videos.
 • Mjetet për të regjistruar desktopin tuaj.
 • Luajtësit e videove
  • VLC {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • GXine {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • totem {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Luajtës {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • SMPlayer {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • KMPlayer {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Luaj lojtar {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Kafeina {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • përgjoj {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • spirale {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • lojtar i vërtetë, lojtar i formatit realaudio. {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Miro, platformë për televizion dhe video në internet. {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Qendra Mediatike Moovida, platformë për TV dhe video në internet. {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Gërryer, luaj video flash. {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

 • Redaktimi i videos
  • Avidemux {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Celtx {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }, për të krijuar skripte.

  • Cinelerra {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • KDEnlive {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Kinema {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • jeton {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Hapni Redaktorin e Filmit {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Fotografitë e hapura {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • PiTiVi {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

 • Konvertuesit
  • ffmpeg {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • frena dore {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Koduesi {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • film i holle i lengshem {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • transcode {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • xVideoServiceThief {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

 • Gjallëri
  • Blender {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Ndalin lëvizjen {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

 • Krijimi i DVD-ve
  • DeVeDe {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • DVDStyler {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Autori i DVD-së {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • thoggen {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

 • Webcam
  • Djathë {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Kamoso {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • HAsciiKam {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • guvcview {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

 • Regjistrimi në tryezë
  • dvgrab {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • xVidCap {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Shkel syrin {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Istanbul {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • recordMyDesktop {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Kazam {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Tibesti {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

Imazhi, dizajni dhe fotografia

 • Shikues + administ. biblioteka e fotove + redaktimi themelor
  • Syri i GNOME {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Gwenview {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • DigiKam {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • f vend {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • GThumb {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • GooglePicasa {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Ketri {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

 • Krijimi dhe redaktimi i përparuar i imazhit
  • GIMP {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • GIMPSshop {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • shkumës {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

 • Redaktimi i imazheve vektoriale
  • Inkscape {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • SK1 {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Vizato OpenOffice {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Xara Xtreme {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Lapsa {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

 • CAD
  • QCad {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • BRL-CAD {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

 • Konvertuesit
  • SIR, për të redaktuar imazhe të shumta në të njëjtën kohë. {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • ImageMagick {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

 • skanograf
  • I thjeshtë {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

 • të tjerët
  • Ditë, alternativë ndaj Microsoft Visio. {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Shtëpi e ëmbël 3D, për dizajn të brendshëm. {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

Shkenca dhe kërkimi

 • astronomi
  • kstars {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Mugëtirë {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • yjor {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Google Earth {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

 • biologji
  • BioPerl {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • BioPython {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • BioJava {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • clustalX, {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • TreeviewX, {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Trepuzzle, {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

 • Biofizika
  • pymol {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

 • kimi
  • GChemPaint {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • gemike {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • gdis {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • OpenBabel {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Mjete kimike {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • xdrawchem {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • mpqc {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • GROMACS {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

 • Gjeologji dhe Gjeografi
  • GRAS {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • QGIS {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Mjetet e përgjithshme të hartës {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Thuban {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Survex {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Therioni{Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • PostGIS {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

 • Fizikë
  • Cernlib {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Lightspeed {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

 • Matematika
  • Projekti R {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Komploti i GNU {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Oktavë {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • I lirë {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • scilab {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Maxima {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • GeoGebra {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Kplot {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

 • 10 arsye për të përdorur butë. të lirë në kërkimin shkencor.

Shërbime të ndryshme

 • Administrimi i sistemit
  • Ailurus, për të instaluar lehtësisht aplikacionet. {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Debrete, për të krijuar paketa DEB lehtësisht. {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

 • Menaxhimi i skedarit
  • gnome-ndare, për t'u bashkuar / ndarë skedarët. {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Riemërtoni të gjithë, për të riemërtuar grumbull skedarët. {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Drapër, GNU / Linux Axe për bashkimin / ndarjen e skedarëve të mëdhenj. {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

 • Djegia e imazhit dhe virtualizimi
  • Brasero, për të djegur / nxjerrë imazhe. {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Master ISO, për të manipuluar skedarët ISO. {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • K3B, për të djegur CD dhe DVD. {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • GMountISO, për të montuar skedarët ISO. {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • gISOmount, për të montuar skedarët ISO. {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • Montimi Furius ISO, për të montuar skedarët ISO, IMG, BIN, MDF dhe NRG. {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

  • AcetoniISO, për të montuar skedarët ISO dhe MDF. {Gjeni postimet në lidhje me Motorin e Kërkimit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   } {Uebfaqja zyrtare e programit

   }

 • të tjerët