Arch Linux: Udhëzuesi i azhurnuar i instalimit bazë.

Para së gjithash, ky është një udhëzues i azhurnuar për procesin e instalimit të sistemit bazë të Hark bazuar në udhëzimet e GESPADAS dhe Arch Linux udhëzues jozyrtar.

Nuk ka asgjë të re për të treguar pasi të dyja janë të shkëlqyera, por për ata që vendosin ta instalojnë dhe testojnë atë, ky udhëzues synon të jetë i dobishëm dhe azhurnohet në ISO-në e fundit të lëshuar nga shpërndarja që përfshin SYSTEMD si parazgjedhje.

Megjithëse tashmë kam një përvojë me shpërndarjen, kam vërejtur se ka disa detaje në proces dhe prandaj do të bëj disa korrigjime në të.

MEDIA E INSTALIMIT:

Pasi të shkarkohet imazhi, ekzistojnë 2 mundësi të mundshme:

 • Digjeni imazhin në CD / DVD me programin përkatës (K3B, Brasero, XFBurn, etj.).
 • Përdorni një USB ose PENDRIVE (përdorni komandën dd).

BOTIMI DHE PPRGATITJET fillestare

Në varësi të llojit të procesorit që kemi (32 ose 64 bit) zgjedhim atë që korrespondon:

Pasi të ketë mbaruar procesi, kërkesa do të tregohet e regjistruar tashmë si ROOT.

Tabela kryesore dhe alfabeti

Para së gjithash, duhet të vendosni konfigurimin e tastierës, për këtë duhet të shkruani sa vijon:

loadkeys distribucion teclado

Për shembull, nëse dëshironi të përdorni tastierë në Spanjisht të Amerikës Latine, përdorni la-latin1 ose nëse është Spanja Spanjolle ose tradicionale, thjesht es. Për referencë të mëtejshme konsultohuni këtu.

Lloji i karaktereve duhet të ndryshohet, sepse shumica e gjuhëve përdorin më shumë shenja sesa 26 shkronjat e alfabetit anglez. Përndryshe, disa personazhe të çuditshëm mund të shfaqen si sheshe të bardha ose simbole të tjera. Për të shmangur sa më sipër, duhet të specifikoni:

# setfont Lat2-Terminus16

GJUHA N IN INSTALIM

Si parazgjedhje, gjuha është vendosur në anglisht SH.B.A. Për të ndryshuar gjuhën për procesin e instalimit (Spanjisht, për shembull), hiqni shenjën # para vendndodhje ju dëshironi të vendosura në skedar /etc/locale.gen, së bashku me anglishten (SHBA).

# nano /etc/locale.gen
sq_US.UTF-8 UTF-8
es_ES.UTF-8 UTF-8

shtyp Ctrl X për të dalë dhe kur ju kërkon të ruani ndryshimet, shtypni Y dhe pastaj Intro për të përdorur të njëjtin emër skedari.

Duke përshkruar sa më sipër, ju lutemi ekzekutoni sa vijon:

# locale-gjen 
# eksport LANG = es_ES.UTF-8

LIDHJA ME RRJETIN

Për të shmangur ndërlikimet në kohën e instalimit, rekomandohet ta bëni atë përmes rrjetit me tela, pasi drejtuesit e ndryshëm dhe firmware mund të paraqesin probleme. Konfigurimi i kartës wireless mund të bëhet pasi të ketë përfunduar procesi i instalimit të sistemit bazë.

Në përgjithësi, rrjeti me tela ka përcaktimin eth0 (personazhi i fundit është ZERO)  kështu që ju duhet të shkruani sa vijon:

lidhja ip vendoset eth0 lart
dhklient eth0

P PRGATITJA OSE PJESMARRJA E DRIVE TARD VARDRTET

NJOFTIM: Për qëllimet e këtij udhëzuesi, do të supozohet se Arch do të instalohet si sistemi i vetëm në PC, për ambiente të përziera, ju lutemi kontrolloni dokumentacionin përkatës.

Për ndarjen e diskut do të përdoret ndërmarrja cfdisk. Për këtë ne shkruajmë në terminal:

#cfdisk 

Do të paraqesë diçka si kjo:

Ndarja e diskut zakonisht është shumë për shijen e përdoruesit, kështu që procesi i treguar këtu është vetëm një sugjerim.

Do të bëhen 4 ndarje në disk që do të jenë: Çizme, rrënjë, shtëpi y SWAP.

BOOT: Këtu do të ruhen skedarët thelbësorë çizme ArchLinux (të tilla si Kernel, imazhe ramdiskbootloader, etj) Rekomandohet një madhësi prej 100 MiB (nuk ka nevojë t'i jepni më shumë hapësirë).

/ (Rrënjë): Sistemi operativ dhe aplikacionet do të instalohen këtu. Madhësia e saj varet nga përdorimi që dëshironi të bëni ArchLinux. Rreth 10 GiB duhet të jenë më se të mjaftueshme për një sistem tradicional; Nëse mendoni se do të instaloni shumë aplikacione (lojëra, mes tyre), është më mirë të mendoni për 20 ose 30 GiB.

HOME: Ku do të ruhen cilësimet tona personale, cilësimet e aplikacionit (dhe profilet tuaja në to), dhe tradicionalisht të dhënat tona (dokumente, foto, video, etj.), Kështu që rekomandohet të caktoni hapësirë ​​të konsiderueshme në diskun e ngurtë.

SWAP: Së fundmi, vendi ku informacioni RAM ruhet përkohësisht (kur është i plotë) në diskun e ngurtë. Madhësia e kësaj ndryshon në varësi të RAM fizik të instaluar në PC. Nëse keni më pak se 1 GB këshillohet që ta caktoni atë dy herë më të madh se RAM fizik. Nëse keni një sasi të moderuar kujtese, si 1 GB për shembull, rekomandohet që të caktoni të njëjtën madhësi në SWAP. Nëse keni më shumë memorje, atëherë sa më sipër nuk zbatohet dhe me 1 ose 2 GB të alokuara është më se e mjaftueshme.

Një detaj për tu marrë në konsideratë është rasti i laptopëve kur sistemi është në letargji ose pezull. Prandaj, nëse do të instaloni Arch në një kompjuter portativ, këshillohet të caktoni SWAP të njëjtën madhësi si RAM fizika e instaluar.

përdorim cfdisk Ne duhet të krijojmë skemën e zgjedhur të ndarjes, duke krijuar një ndarje në të njëjtën kohë, me sekuencën e komandave: E Re »Fillore | Logjike »Madhësia (në MB)» Fillimi.

Dy detaje për t'u marrë parasysh:

 • Në rastin e ndarjes së zgjedhur si Bie në ujdi, shkoni te opsioni "Tipi”Dhe zgjidh 82 (Shkëmbim Linux) të listës.
 • Në rastin e ndarjes së zgjedhur si / boot, zgjidhni opsionin "bootable"

Në fund, duhet të keni diçka siç shihet në imazhin vijues:

Pasi të jemi të sigurt, duhet të zgjedhim opsionin "Shkruaj", Dhe konfirmo duke shtypur"po", Duke shkruar tabelën e re të ndarjes. Kjo procedurë heq të gjithë përmbajtjen e mëparshme nga hard disku!

Për të dalë nga cfdisk, per te zgjedhur "".

SHENIM: veryshtë shumë e rëndësishme të mbani mend "emrin" e secilës ndarje, pasi do t'i përdorim ato në hapin tjetër. Shembull: sdaxnumx = çizme, sdaxnumx = /, sdaxnumx = shtëpi dhe sdaxnumx = shkëmbim

FORMAT P TOR PJEST

boot ext2 do të përdoret pasi që regjistrimi nuk është i nevojshëm këtu:

# mkfs -t ext2 / dev / sda1

/, përdorni ext4:

# mkfx -t ext4 / dev / sda2

home, gjithashtu përdorni ext4:

# mkfs -t ext4 / dev / sda3

swap:

# mkswap / dev / sda4

Ne aktivizojmë ndarjen me:

swapon / dev / sda4

PJEST E MALIT

Çdo ndarje identifikohet me një prapashtesë numerike. Për shembull, sda1 specifikon ndarjen e parë të diskut të parë, ndërsa sda tregon të gjithë diskun.

Montoni ndarjen / en /mnt:

mali / dev / sda2 / mnt

Krijoni direktoritë e ndarjeve të tjera brenda /mnt:

mkdir / mnt / boot
mkdir / mnt / shtëpi

Montoni ndarjet përkatëse:

monto / dev / sda1 / mnt / boot
mali / dev / sda3 / mnt / shtëpi

Udhëzuesi i Arch rekomandon zgjedhjen e një pasqyre, por kjo nuk është me të vërtetë e nevojshme dhe kështu që unë do ta kaloj atë.

INSTALO SISTEMIN E BAZASS

Ne do të përdorim skenarin e instalimit të quajtur pacstrap për të instaluar sistemin base. Gjithashtu, grupi i paketës base-devel duhet të instalohet nëse më vonë planifikoni të përpiloni softuer nga AUR. Për ta bërë këtë ne po bëjmë tjetrën:

pacstrap / base mnt base-devel

Pasi të përfundojë procesi, rekomandohet të instaloni (instaloni vetëm) bootloader. Unë personalisht përdor SYSLINUX por unë do të përdor GRUB për këtë udhëzues.

Për të instaluar bootloader-in ne shkruajmë sa vijon:

pacstrap / mnt grub-bios

Kjo është GRUB të dizajnuara për të BIOS. Nëse jeni të interesuar për të diskutueshme UEFI, Ju rekomandoj të lexoni dokumentacionin zyrtar. Nëse nuk jeni adhurues i GRUBmund të instaloni syslinux. edhe pse për momentin nuk ka mbështetje për UEFI.

KONFIGURIMI I SISTEMIT

Së pari ne do të gjenerojmë skedarin fstab. Për ta bërë këtë duhet të bëni sa më poshtë:

# genfstab -p / mnt >> / mnt / etj / fstab

Nëse hasni keqfunksionime në procesin e instalimit pas ekzekutimit genfstab, mos e ekzekutoni përsëri pasi nuk do ta bëjë atë, është më lehtë të redaktoni skedarin fstab.

Në fakt ka një problem të vogël këtu, që nga adresa e ndarjes swap ajo është injoruar kështu që është e këshillueshme që të redaktoni skedarin. Për ta bërë këtë duhet të bëni sa më poshtë:

nano / mnt / etj / fstab

Këtu janë disa gjëra për të bërë. Së pari në ndarje root fusha e fundit duhet të jetë 1, për të tjerët mund të jetë 2 ose 0 (zero). Gjithashtu, data=ordered duhet të hiqet pasi që ky opsion përdoret automatikisht qoftë i specifikuar apo jo. Në fund do të jetë e nevojshme të shtohet /dev/sda4 (është rreshti i fundit) në mënyrë që ndarja swap aktivizohen që nga fillimi. Për të ruajtur ndryshimet, shtypni kombinimin e tasteve Control x, pastaj shkruaj y Ndjekido de INTRO. Për më shumë qartësi, këtu është një pamje e ekranit:

Për pjesën tjetër të veprimeve të konfigurimit, ne do të bëjmë një chroot në sistemin tonë të sapo instaluar. Për ta bërë këtë, shkruani sa vijon:

harqe / mr

Në këtë fazë, skedarët kryesorë të konfigurimit të sistemit të bazës së të dhënave duhet të konfigurohen. Arch Linux. Këto mund të krijohen nëse nuk ekzistojnë, ose, nëse ekzistojnë, të redaktohen nëse doni të ndryshoni vlerat e paracaktuara. Ndjekja dhe kuptimi nga afër i këtyre hapave është jetik për të siguruar një sistem të konfiguruar mirë.

LOKALE: Për të mos u hutuar me atë që është bërë më parë, ky hap është të konfiguroni gjuhën përfundimtare për t'u instaluar. Ekzistojnë dy skedarë që duhet të redaktohen: locale.gen y locale.conf.

locale.gen është bosh si parazgjedhje (domethënë, të gjitha shënimet e komentuara dhe për këtë arsye joaktive) dhe shenja duhet të hiqet # përpara linjës (ve) që dëshironi të aktivizoni. Ju mund të mos komentoni më shumë se një rresht, përveç anglishtes (SH.B.A.), për sa kohë që linjat e zgjedhura përmbajnë kodimin UTF-8:

# nano /etc/locale.gen en_US.UTF-8 UTF-8 en_ES.UTF-8 UTF-8

Pasi skedari të ruhet, ekzekutoni:

# locale-gjen

Ky proces do të ekzekutohet në çdo azhurnim (aty ku nuk kërkohet ndërhyrja e përdoruesit) glibc, duke rigjeneruar të gjitha mjediset e përfshira në /etc/locale.gen.

locale.conf Nuk ekziston si parazgjedhje. kështu që nga terminali ne ekzekutojmë sa vijon:

# echo LANG = es_ES.UTF-8> /etc/locale.conf # eksport LANG = es_ES.UTF-8

vconsole.conf Këtu ne specifikojmë paraqitjen e tastierës dhe fontin (font) të konsolës. Për ta bërë këtë, bëni sa vijon:

# nano /etc/vconsole.conf

Ju do të shfaqet një skedar i zbrazët dhe shtypni sa vijon:

KEYMAP = "la-latin1" FONT = "Lat2-Terminus16" FONT_MAP =

timezone Një lidhje simbolike e /etc/localtime në skedarin tuaj të zonës /usr/share/zoneinfo/Region/Local duke përdorur sa vijon:

# ln -s / usr / share / zoneinfo / America / Hermosillo / etc / localtime

hardware clock Vendos mënyrën e orës së pajisjes në mënyrë uniforme në të gjithë sistemet tuaja operative. Përndryshe, ora e pajisjes mund të mbishkruhet dhe të shkaktojë ngecje në reaktiv.

Mund të gjenerojë /etc/adjtime automatikisht duke përdorur një nga komandat e mëposhtme:

# hwclock --systohc - etj

dhe për kohën lokale:

#hwclock --systohc --lokal

Kjo e fundit nuk rekomandohet.

MODULET E KERNELIT

Për të ngarkuar modulet e kernelit gjatë nisjes, vendosni skedarin me shtrirjen *.conf në dosje /etc/modules-load.d/, me një emër skedari që i referohet programit që po përdoret.

Të gjithë modulet e nevojshme ngarkohen automatikisht nga udev, kështu që rrallë keni nevojë të shtoni diçka këtu. Thjesht duhet të shtoni modulet që dihet se mungojnë.

# nano /etc/modules-load.d/virtio-net.conf virtio-net

EMRI

Shtoni tuajin hostname në arkiv /etc/hostname. Vlen të përmendet se hostname Shtë emri që do t'i caktohet pajisjes dhe me anë të të cilit mund të njihet në një rrjet. Për ta bërë këtë dhe nga tastiera shkruani sa vijon:

# u hodh jashtë emri myhost > / etj / emri i hostit

Redakto skedarin hosts për të regjistruar myhostname të përdorura Për ta bërë këtë, bëni sa vijon:

# nano / etc / host 127.0.0.1 localhost emri myhost :: 1 localhost emri myhost

Ruani skedarin dhe dilni.

Duke qenë se po përdorim një rrjet me tela për instalim, për momentin dhe për të filluar me shërbimin e rrjetit, shkruaj sa më poshtë në terminal:

# systemctl mundëson dhcpcd @ .shërbim

Sigurohuni që ndërfaqja e rrjetit të jetë e saktë (normalisht eth0) ne do të verifikojmë në /etc/conf.d/netcfg. Për ta bërë këtë, shkëputni ose hiqni # nga WIRED_INTERFACE = »eth0. Më poshtë në skedar është edhe specifikimi për rrjetin pa tel. Për momentin komentojeni ose vendosni simbolin #. Ruani skedarin dhe dilni.

Rekomandohet gjithashtu të redaktoni skedarin pacman.conf. Për ta bërë këtë në terminal ose tastierë bëni sa vijon:

# nano /etc/pacman.conf

Këtu mund të shtoni ose modifikoni depot. Rekomandohet ta lini ashtu siç është dhe shtoni ose aktivizoni vetëm ato që janë të nevojshme.
Nëse e keni instaluar Arch Linux x86_64, rekomandohet që të aktivizoni duke hequr # nga depoja [multilib].

Nëse dëshironi të përdorni AUR, bëni sa vijon: Në fund të skedarit shkruani:

[archlinuxfr] SigLevel = Server i PaketësOpsionale = http://repo.archlinux.fr/$arch

Ruajeni dhe dilni.

KRIJONI MJEDISIN FILLUES RAMDISK

Këtu unë personalisht rekomandoj shtimin e KEYMAP në mënyrë që të ngarkohet dhe përdoret që nga fillimi. Për këtë ju duhet të ndryshoni skedarin mkinitcpio.conf. Në terminal ose tastierë ne shkruajmë:

# nano /etc/mkinitcpio.conf

Duhet të shtohet në rreshtin e fundit të HOOKS fjala KEYMAP. Nuk ka rëndësi nëse është në fund, në mes apo në fillim. Për shembull:

Ruani ndryshimin dhe dilni nga skedari. Bërë sa më sipër, atëherë ne vazhdojmë të gjenerojmë ramdisk duke shkruar udhëzimin vijues:

# mkinitcpio -p linux

MENAXHERI I FILLIMIT

Ne tashmë kishim instaluar bootloader-in grub dhe këtu do të vazhdojmë ta konfigurojmë. Arsyeja për ta bërë atë deri në këtë pikë është se sa herë që e bëj atë siç është cekur në udhëzuesin GESPADAS unë marr mesazhe gabimi dhe ato zakonisht më bëjnë që të rikonfiguroj të gjithë sistemin.

Duke mësuar nga praktika, kuptova se është më mirë ta gjenerojmë pasi të kemi konfiguruar gjithçka dhe të krijojmë imazhin e nisjes.

Kryeni hapat e mëposhtëm:

# grub-install / dev / sda # cp /usr/share/locale/en\@quot/LC_MESSAGES/grub.mo /boot/grub/locale/en.mo

ose është gjithashtu (përdoret nga GESPADAS)

# cp /boot/grub/locale/en@quot.mo /boot/grub/locale/en_US.mo

Ky hap i fundit është për korrigjimin e a bug que tiene GRUB dhe jo Arch. Pastaj ekzekutoni sa vijon:

# grub -mkconfig -o/boot/grub/grub.cfg

Ky proces i fundit automatikisht do të gjenerojë skedarin e konfigurimit të GRUB.

Pasi të mbarojë sa më sipër, ne do të vazhdojmë të vendosim contraseña al usuario ROOT. Për ta bërë këtë në terminal shkruajmë:

#kaloj

Do t'ju kërkohet të futni fjalëkalimin dhe ta konfirmoni atë.

Me këtë, konfigurimi ka përfunduar, tani duhet të dilni nga mjedisi chroot. Për ta bërë këtë, ju vetëm duhet të shkruani exit.

Ju duhet të hiqni ndarjet, për ta bërë këtë shkruani sa më poshtë në terminal:

# umount / mnt / {boot, home,}

Tani po, ne rifillojmë sistemin tonë me:

# rindezje

Mos harroni të hiqni CD / DVD ose USB të instalimit, si dhe nëse është e nevojshme të ri-rregulloni rendin e nisjes së njësive (kjo bëhet në bios e PC).

Më poshtë do të shfaqet në ekran:

Tani ne shkruajmë rrënjë në treguesin dhe fjalëkalimin që specifikojmë dhe voila, ne jemi në sistemin tonë Arch, plotësisht funksional dhe të gatshëm për tu personalizuar. Ndaloni para kësaj unë personalisht rekomandoj të bëni sa vijon:

Së pari duhet të instaloni shërbimet sudo; për ta bërë këtë, ekzekutoni sa vijon:

#pacman -S sudo

Pastaj në terminal shkruajmë:

Redaktor = nano visudo

Mos komento vijën nga vjen grupi %wheel. Ju do të vini re se ka 2, unë personalisht rekomandoj të mos komentoni atë që kërkon fjalëkalimin. Kjo do të na lejojë të ekzekutojmë udhëzime nga root me përdoruesin tonë.

Tani ne instalojmë aplikacionin YAOURT, e cila na lejon të ekzekutojmë instalimin e aplikacioneve nga repot e AUR. Për ta bërë këtë në terminal vendosni sa vijon:

# pacman -S yourt

Krijoni përdoruesin tonë me:

#useradd

Vendosni në emrin e identifikimit emrin e përdoruesit që do të përdorni, në additional groups shkrues:

audio, lp, optik, hapësirë ​​ruajtëse, video, rrota, lojëra, energji, skaner

Në pjesën tjetër thjesht shtypni butonin INTRO. Kushtojini vëmendje sepse do t'ju bëhen disa pyetje dhe njëra prej tyre është emri juaj. Nëse doni ta vendosni apo jo është një çështje personale, por mos e lini bosh.

Rindizni sistemin përsëri, por përdorni systemctl reboot dhe identifikohuni me përdoruesin që sapo krijuat.

Nga këtu mund të bëni ndryshimet dhe konfigurimet që janë të nevojshme për t'i lënë pajisjet tuaja plotësisht sipas dëshirës tuaj dhe t'i personalizoni ato sa më mirë.

Shpresoj që kjo të jetë e dobishme për instalimin e kësaj shpërndarjeje që nuk është aspak e komplikuar, siç e kam përmendur tashmë, vetëm nëse kërkon vëmendje dhe punë.

Siç e përmenda në fillim, ky udhëzues bazohet në punën e GESPADAS dhe udhëzuesi jozyrtar i Arch Linux.

Këtu janë disa ekrane të 2 prej instalimeve që kam bërë:

Kompjuteri im Netbook me GNOME SHELL 3.4:

Desktopi im me XFCE 4.10:


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

102 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Imazhi i vendit mbajtës të Ivan Barra Martinez dijo

  Udhëzues i shkëlqyeshëm, disa më kanë thënë që për t'i dhënë fund distroit tim të kërcimit duhet të provoj Arch, një nga këto ditë e bëj të lumtur një herë e përgjithmonë dhe ta provoj në përputhje me rrethanat.

  Urime dhe vazhdo kështu.

  Përshëndetje nga Kili.

  1.    Daniel Rojas dijo

   Kam vuajtur nga Distro Hopping deri para dy javësh, Arch është shërimi

   1.    jorgemanjarrezlerma dijo

    Ashtu si unë, unë tashmë isha në SUSE, PCLinuxOS, Ubuntu, Kubuntu, Sabayon, Fedora, etj. Dhe kur arrita te Arch unë qëndrova me të.

    1.    i mërzitur dijo

     Më pëlqyen të gjithë ata Sabayon, por fatkeqësisht ai ka probleme me aplikacionin java dhe e çinstalova ... Tani jam i kënaqur me Arch ...

  2.    Anibal dijo

   Ata më thanë të njëjtën gjë, ndodh që unë nuk mund ta lë kompjuterin përgjysmë nëse nuk arrij të instaloj dhe të punoj gjithçka

  3.    Anthony dijo

   Këtu është një propozim për një tastierë të re për diskutim:
   http://profemaravi.blogspot.com/2011/09/nuevo-teclado-pc-en-espanol-mas-rapido_21.html

   Ky kontribut do të kuptohet më mirë me këtë ese:
   http://profemaravi.blogspot.com/2012/07/evolucion-del-espanol-fin-de-qhv-nzxw.html

 2.   linux man R4 dijo

  Sa herë që dua të instaloj Arch, unë shikoj udhëzimet e instalimit dhe i konsideroj përsëri ... A nuk ka ndonjë skenar që instalon bazat?

  1.    Manuali i Burimit dijo

   Arch Linux është një sistem "ndërtojeni vetë". Objektivi i tij është pikërisht të ofrojë vetëm një bazë të thjeshtë në mënyrë që nga atje ta ndërtoni atë siç dëshironi. Të kërkosh që të jetë gati për përdorim është si të kërkosh nga Legos që të vijë me figurat e mbledhura tashmë. Nuk ka kuptim.

   Por gjithsesi, meqenëse ka gjithmonë mundësi për të gjitha shijet, ju mund të merrni një nga ato "figura të gatshme" duke instaluar derivate të gatshme për përdorim të Arch si Cinnarch ose Manjaro. Në këtë mënyrë ju kurseni të gjithë procesin e instalimit (nuk e di pse ata tremben kaq shumë nëse është mjaft i lehtë) dhe ju shijoni pjesën tjetër të avantazheve të Arch, edhe pse hidhni një nga më të mirët në plehra, që është KISS.

   1.    linux man R4 dijo

    Unë e kuptoj filozofinë e distro-s, por nuk kërkoj shumë, diçka themelore që automatizon detyrat, hajde, nëse e ka Debian!

    1.    Darko dijo

     Epo, provoni ato që janë tashmë të gatshme, siç thotë Manuel, ato nga Cinnarch ose Manjaro. Por unë jam dakord që nga pamja e tutorialit është shumë e lehtë. Çfarë kushton të provosh? Me një makinë virtuale e provoni dhe më pas nëse ju pëlqen dhe nëse është ashtu si e dëshironi dhe dëshironi ta instaloni në makinë si të tillë, atëherë po e bëni. Mendoj se është gjëja më e mirë që mund të bësh për ta provuar.

   2.    Marco dijo

    Unë do të rekomandoja ArchBang, sipas dëshirës time, derivati ​​më i mirë i Arch !!! Dhe me Openbox!

   3.    heksborg dijo

    "Të kërkosh që ajo të jetë gati për t'u përdorur është si të kërkosh nga Legos të vijë me figurat e mbledhura tashmë." Qij frazën. 🙂

    1.    KZKG ^ Gaara dijo

     Hahahaha po !!

    2.    Mjeshtër dijo

     Do të të doja por nuk e kemi atë buton ... XD

  2.    jorgemanjarrezlerma dijo

   Siç ju thanë tashmë, që nga korriku ISO, AIF, i cili ishte një skenar instalimi, u zhduk. Arch tani ju kërkon ta bëni në një mënyrë më të drejtpërdrejtë dhe unë mendoj se është një mënyrë e mirë për të hyrë në dem nga brirët. ArchBang, Mangajo, Cinnarch dhe Bridge që ofrojnë një skenar që "e bën më të lehtë".

   Pas disa ditësh do të filloj të punoj në AIF dhe se ekziston kjo alternativë për ata që janë pak të frikësuar nga terminali. Sapo ta kem në dispozicion, do ta botoj dhe do të jetë në dispozicion për ata që duan ta përdorin.

  3.    Toni dijo

   Përshëndetje, nëse ka një skenar të shkëlqyeshëm për të instaluar Arch, bëj sa vijon:

   së pari kontrolloni që keni internet kur boot me harkun cd ose usb, gjëja tjetër që duhet të bëni është të instaloni git:

   #pacman -Sy git
   # git klon git: //github.com/hemulthdu/aui
   #cd aui
   #. / aui –ais

   me këtë do të instaloni bazën e sistemit, kur skenari të përfundojë këtë fazë të parë do t'ju tregojë të rindizni kompjuterin, pasi të rifilloni duhet të bëni sa më poshtë;

   #cd aui
   #. / aui

   me këtë ju do të instaloni programet e nevojshme dhe desktopin e zgjedhjes suaj.

   Një përshëndetje

 3.   elendilnarsil dijo

  Kam pasur probleme në përpjekjen për të instaluar Arch së bashku me Windows, kështu që e vetmja herë që kam provuar, kam hequr të dytën. Unë jam akoma duke pritur që dikush të më shpjegojë se si të instaloj në një mjedis me shumë sistem. E keqja ime ishte caktimi i nisjes për një ndarje, pasi që të gjitha opsionet që zgjodha, i refuzova.

  1.    sieg84 dijo

   thjesht krijoni ndarjet përpara ... ju kapërceni pjesën e ndarjes dhe thjesht bëni pikat e montimit. pjesën tjetër ju ndiqni të njëjtën gjë.

  2.    jorgemanjarrezlerma dijo

   Si jeni.

   Unë do të bëj një shtesë në këtë postim në rastin e sistemeve të shumta operative në mënyrë që të mund të provoni jo vetëm Arch, por distro që ju pëlqen më shumë ose që i përshtatet nevojave tuaja.

   Sapo ta kem gati do ta publikoj dhe shpresoj se do t'ju ndihmojë

 4.   elendilnarsil dijo

  Dhe harrova, tutorial i shkëlqyeshëm. Edhe pse jam i qetë për momentin me Suse, unë jam duke pritur për pushimet që të provoj përsëri për të instaluar këtë distro shumë të suksesshme.

  1.    jorgemanjarrezlerma dijo

   Si jeni.

   SUSE është një nga distrot e para në të cilën unë me të vërtetë rashë në dashuri (i pari ishte Slackware) dhe unë e tuboj atë derisa doli distro i parë Ubuntu (tetor 2004). Unë e kam instaluar atë disa herë dhe e vërteta është që unë në përgjithësi e rekomandoj pasi është shumë solide. Por kur instalova Arch u kënaqa. Ju e dini pse e keqja e versionit dhe megjithëse SUSE ka Thumbleweed dhe Packman (depo) nuk krahasohet me Arch.Gjithsesi, çdo pyetje që keni mos hezitoni të bëni, me kënaqësi do t'ju ndihmojmë.

 5.   Darko dijo

  Nuk mendoj se kam parë ndonjëherë një tutorial kaq gjithëpërfshirës për Arch. Do të provoj përsëri. Faleminderit!

 6.   kroto dijo

  Së pari, udhëzuesi ishte i shkëlqyeshëm. Unë kam bërë 2 instalime Arch në Virtualbox, 2 pa ndonjë problem. E para që sapo fillova në botën Linux disa muaj më parë thjesht për të dëbuar mitin dhe e fundit do të bëjë 1 muaj pas udhëzuesit të jashtëzakonshëm të Gespadas. Duhet ta pranoj që është shumë e thjeshtë (duke ndjekur udhëzuesit padyshim) por në atë të fundit ku po zbatohet SYSTEMD, kjo më shqetëson për 2 gjëra:
  1) Çdo muaj një iso del me modifikime në zbatimin e Systemd, kështu që duhet të azhurnohet vazhdimisht. Arch është një distro në ballë dhe mendoj se paguan për të. Por personalisht, nëse dikush dëshiron të fillojë, në këtë aromë të gnu / linux, ky nuk është viti.
  2) Instalimi u përkeqësua, unë nuk po ankohem për bërjen e ndarjeve me cfdisk ose për shkak të montimit të tyre në procesin e instalimit. Më pëlqen tastiera dhe komandat e të mësuarit, por duhet të përcaktoj gjuhën time në një skedar teksti… JO. Zhvilluesit e harkut bëjnë një skenar, një detyrë ...

  Unë nuk dua të shkaktoj ndonjë shqetësim tek përdoruesit e Arch, duhet të sqaroj se ai ka wiki-in më të mirë Linux në botë dhe personalisht ata kanë artwok-un më të mirë që mund të ketë një sistem operativ.

  1.    jorgemanjarrezlerma dijo

   Si jeni.

   E dini, më duket e çuditshme që keni probleme sepse unë e kam bërë këtë proces shumë herë dhe në kompjutera të ndryshëm, të rinj dhe të vjetër dhe procesi është bërë pa ndonjë problem. Për shembull, unë kam një PC desktop Compaq Deskpro EN me një procesor Pentium 3, 512 MB RAM, një disk të brendshëm DVD RW (të cilin e vendos) dhe një Hard Drive IDE 200 GB (të cilin edhe unë e vendos). Ka Arch me mjedisin grafik më të fundit Kernel (3.6.x) dhe LXDE (të cilin nuk e vendosa si ekran). Një herë nëse do të kishte probleme, por ishte se kur kaloi ISO në CD / DVD u përpunua gabim dhe gjeneroi gabime pasi nuk e ke idenë.

   Sidoqoftë, përpiquni të verifikoni që shkarkimi ISO është i saktë (verifikoni shumën e kontrollit) dhe kur ta digjni, verifikoni që shpejtësia e regjistrimit është më e ulta e mundshme. Nëse keni akoma probleme, atëherë na tregoni dhe ne me kënaqësi do t'ju mbështesim.

  2.    i mërzitur dijo

   Unë shoh shumë më shumë në udhëzues sesa ato që përdor për të instaluar harkun tim (iso-ja e re tashmë është sistemuar si parazgjedhje) është disi e vështirë për tu instaluar, kam zgjatur 3 muaj, por e kam arritur dhe jam shumë i mirë me distro my .. Provova cinnarch, Manjaro dhe chakra dhe më dukej shumë e paqëndrueshme, kisha frikë nga tastiera, por më pëlqente të mësoja procesin e komandimit dhe t'i tregoja sistemit hapat që duhej të ndërmerrte ...

   Sidoqoftë, unë mendoj se Arch vetëm të bën të vrasësh kokën dhe në fund shkalla e kënaqësisë është unike për të parë frytin e përpjekjes tënde = D viva Arch !!!!!

 7.   Ngas dijo

  Tutorial shumë i mirë dhe mjaft i thjeshtë tani që sjell systemd. Faleminderit

 8.   jorgemanjarrezlerma dijo

  Si jeni.

  Para se të notoni, faleminderit për komentet, por ka disa "detaje" që kur po e redaktoja dhe po vizualizoja se si do të dukej, rezulton se në 2 seksione ka diçka për të sqaruar:

  1.-në locale.gen duhet të duket kështu:
  # nano /etc/locale.gen
  sq_US.UTF-8 UTF-8
  es_ES.UTF-8 UTF-8

  2.-Në locale.conf duhet të duket kështu:
  # echo LANG = es_ES.UTF-8> /etc/locale.conf
  # eksport LANG = es_ES.UTF-8

  3.-Në vconsole.conf duhet të jetë kështu.
  HARTA KRYESORE = »la-latin1
  FONT = »Lat2-Terminus16
  HARTA E FONTIT =

  4.-Në modulet e bërthamës
  # nano /etc/modules-load.d/virtio-net.conf
  virtual-net

  5.-Kur shtoni një repo në pacman.conf (AUR) duhet të duket kështu:
  [arklinuxfr]
  SigLevel = PaketaOpsionale
  Serveri = http://repo.archlinux.fr/$arch

  6.-Kur vendosni emrin e hostit duhet të jetë:
  # nano / etj / pret
  127.0.0.1 myhostname lokale
  :: 1 myhostname lokale

  7.-Në Startup Manager, do të ishte:
  # grub-install / dev / sda
  # cp /usr/share/locale/en\@quot/LC_MESSAGES/grub.mo/boot/grub/locale/en.mo

  E vërteta është, e kam kontrolluar plotësisht para se ta ngarkoj për rishikim dhe nuk e kuptoj pse nuk u respektuan prerjet e forta (HYRJE ose KTHIM) Me pak fjalë, një falje në rast se kjo mund të ketë gjeneruar ndonjë shqetësim.

  1.    elav dijo

   Më lejoni të përpiqem të redaktoj postimin për të parë nëse mund të korrigjohet

   1.    jorgemanjarrezlerma dijo

    Po Elavi.

    Nuk ka problem dhe faleminderit paraprakisht. Nuk është diçka e jetës dhe e vdekjes, por mund të jetë shkak i problemeve për dikë që e ndjek atë përmes një procesi instalimi. Sidoqoftë, këshillohet të lexoni udhëzuesin e Arch (veçanërisht atë jozyrtar) sepse është burimi më i plotë pasi tregon të gjitha opsionet dhe zgjidhjet e mundshme të problemeve që mund të shfaqen.

 9.   jorgemanjarrezlerma dijo

  Si jeni.

  Në fakt ka 3 distroqe derivative Arch që e bëjnë jetën më të thjeshtë duke shkruar për t'i instaluar. Siç është përmendur tashmë, Cinnarch dhe Manjaro janë më të njohurit; Do të shtoja gjithashtu Bridge Linux (lidhje me distrowatch.com ku diskutohet distro: http://distrowatch.com/table.php?distribution=bridge)

  E vërteta është se të gjithë janë shumë të mirë, por kini kujdes, megjithëse janë në përputhje me distro nënën (Arch), disa prej tyre kanë repot e tyre.

  Personalisht, unë kam provuar Manjaro dhe është një shpërndarje e shkëlqyeshme, por mendoj se i duhet ende diçka për të përfunduar katrorizimin e rrethit (hehe). E vërteta është një punë shumë e mirë dhe po mendoj ta marr skriptin e instalimit dhe ta përshtat atë me Arch.Kjo është një punë që do ta bëj së shpejti dhe kur ta kem gati do ta ndaj me ju.

  1.    kroto dijo

   Unë mendoj se mund të bëhet sa më shpejt që të jemi në tastierë a:
   wget http://web-donde-bajo-script/instalar_arch.sh && sh install_arch.sh ???

   1.    jorgemanjarrezlerma dijo

    Po në lidhje me Croto.

    Ide e mirë. Ndërsa u kam komentuar të tjerëve, unë po filloj të punoj me AIF në përpjekje për ta azhurnuar atë. Unë gjithashtu e di se Rafael Rojas ka planifikuar diçka të ngjashme. Sapo ta kem gati (në rastin tim) do ta publikoj dhe do ta lë adresën për shkarkim. Pastaj me disa aplikacione (master ISO për shembull) shtojeni atë në ISO dhe më pas digjeni. Ne do ta shohim në kohën e duhur.

 10.   jlcmux dijo

  Gjithmonë e nevojshme +1

 11.   Jose Daniel dijo

  Përshëndetje, udhëzues shumë i mirë, mik, unë kam bazën të instaluar dhe do të doja të di nëse mund të më tregoni se si ta instaloj atë mjedis që keni, unë e di që është gnome-shell por ai që shihet anash eshte konky?
  A do të keni ndonjë lidhje se si ta konfiguroni atë?

  Epo gjithsesi faleminderit dhe udhëzues shumë shumë i mirë

  1.    jorgemanjarrezlerma dijo

   Po Jose Daniel.

   Më lini mua dhe unë e paketoj dhe jua dërgoj me postë pasi nuk është shumë e rëndë. E vërteta është se nuk mbaj mend nga e kam marrë dhe po shikoj historinë e shfletuesit për të parë nëse mund ta gjej. Unë e lë email-in që ju të më kontaktoni dhe t'ju dërgoj. Është: jorgemanjarrezlerma@gmail.com

 12.   Miguel A. dijo

  Unë ju lë një udhëzues tjetër të azhurnuar të Archlinux: http://archninfa.blogspot.com.es/2012/08/instalacion-de-archlinux-con-kde.html

  1.    jorgemanjarrezlerma dijo

   Si jeni.

   E pashë dhe më pëlqeu. Synimi im në lidhje me tutorialin është vetëm instalimi i sistemit bazë dhe asgjë tjetër. Përshtatja dhe konfigurimi i gjërave të tjera me GESADAS, Rafael Rojas dhe pikërisht këtu në <° Nga Linux mund të konsultohet dhe ato (shumica e tyre) përfshijnë shqyrtimin e SYSTEMD

   Ajo që ndodh është se kjo pikë (instalimi i sistemit bazë) është ajo që besohet të jetë më e komplikuara dhe kjo është arsyeja pse vendosa ta marr atë dhe të përshtas disa detaje të vogla dhe gjithashtu të shkruaj vëzhgime personale.

   1.    Miguel A. dijo

    Ju përshtatet shumë mirë!

 13.   xhemin-samuel dijo

  excelente

  Unë do të doja të di se si quhet tema GTK + që keni me Gnome Shell nëse nuk është shumë për të kërkuar. Faleminderit

  1.    jorgemanjarrezlerma dijo

   Po në lidhje me jamin-samuel.

   Në rastin e GNOME SHELL e kam konfiguruar kështu:
   Tema e kursorit: XCursor-Mac
   Tema e ikonës: Faienence-Azur
   Tema GTK: Adwaita Cupertino L
   Tema e Windows: Adwaita Cupertino L

   Sfondi është ai që shkarkoni nga san google nga HP dhe shtoni logot e harkut dhe gnome.

   Conky, atëherë do të të tregoj nga e kam marrë sepse për momentin nuk e mbaj mend.

 14.   HANI ME dijo

  Udhëzues fantastik!
  Unë kam qenë -dhe po e virtualizoj për një kohë në VirtualBox, kur rregulloj disa gjëra (rrota e butonit nuk funksionon për mua në XFCE) mund të guxoj ta instaloj në HDD, por do ta shohim. Për momentin jam i kënaqur me Kubuntu ose Mint

  1.    jorgemanjarrezlerma dijo

   Po në lidhje me eatcon.

   Ju keni dy distro shumë të mira për shijen time. Unë nuk i kam përdorur për një kohë të gjatë por e vërteta është se në atë kohë nuk kisha asnjë ankesë për to. Nëse dëshironi të keni një ndarje dhe të keni boot të dyfishtë ose të trefishtë dhe kështu të keni së bashku distros të zgjedhjes suaj. Unë nuk jam një besimtar në indoktrinim por nëse provoni harkun, më besoni se do të të marrë malli sa më shpejt që ta lësh. Përshëndetje dhe jini të mirë

   1.    HANI ME dijo

    Diku e kam shpjeguar tashmë përvojën time me Arch.Që nga versioni i gushtit në të cilin ata ndryshuan instaluesin, e pata më të lehtë për ta instaluar. Po, në teori me ato "dritare" duhet të jetë më e lehtë, por me pacstrap është shumë më mirë.
    Unë e kam instaluar atë në një makinë virtuale dhe e dua, kam arritur të instaloj X.ORG, XFCE dhe një menaxher sesioni që nuk mbaj mend si ta them, dhe është e frikshme. M'u desh vetëm pak kohë për të konfiguruar internetin me VirtualBox. Problemi i vetëm që kam sot është se me XFCE (ose ndoshta me të gjitha mjediset, unë kam provuar vetëm XFCE) rrota e butonit nuk funksionon për mua. Në Wiki pashë një udhëzues që mendoj se e zgjidh duke redaktuar xorg.conf, por e provova shumë shpejt (nuk kisha kohë) dhe përfundova duke ngarkuar X kështu që e lashë ashtu siç ishte ... Por hej, mbase nëse kam ca kohë do të vazhdoj ta provoj, duket si një shpërndarje e shkëlqyeshme sidomos për KISS sesa për lëshimin e kodrinave. Gjithashtu, me pacman është shumë e lehtë të instalosh paketa dhe t'i azhurnosh ato, dhe mendoj se AUR është edhe më e mirë, edhe pse nuk e kam provuar.
    Pra, nëse një ditë guxoj ta instaloj në HDD, i cili shpresoj të vijë atë ditë, jam i sigurt që nuk do të lëviz nga Arch!
    ~ comecon

 15.   Anibal dijo

  tuto e madhe!

  Nëse mund të bëni një udhëzues se si të instaloni BASHKG (dhe pasi të keni instaluar tashmë) distros të tjera ose SO do të ishte mirë!

  Unë kam Fedora në ndarjen kryesore dhe do të doja ta mbaja derisa Arch të jetë 100% funksional dhe i konfiguruar.

  1.    jorgemanjarrezlerma dijo

   Po në lidhje me Hanibalin.

   Në fakt komentoni se do të bëja një tutorial për ta instaluar atë së bashku me sistemet e tjera operative. Sapo ta kem, e postoj.

   Tani, ju keni instaluar fedora, nëse doni ta provoni, instaloni virtualbox dhe virtualizojeni dhe atje do të keni një terren testimi për të mësuar dhe mësuar me veçoritë e Arch.

   1.    kosto dijo

    Po tregoj për kërkesën e Anibal, supozoj se instalimi me Window $ nuk do të jetë shumë problem, pasi ekziston vetëm një grub. Por unë jam përpjekur ta bëj atë disa herë, Arch duke qenë distro dytësore, duke u përpjekur që të jetë ai primar, dhe në një makinë tjetër me ubuntu primar ata do të zbulojnë Arch, dhe unë nuk kam pasur sukses. Problemi im kryesor është që unë e kuptoj që Arch ka nevojë vetëm për ndarjen e boot, /, home, dhe [swap], ndarja boot është shënuar si bootable, pyetja ime e madhe, a duhet të instaloni grub? Sapo të instalohet gjithçka sipas manualëve të gespadas dhe ky, (meqë ra fjala shumë mirë), unë përpiqem të zbuloj boot-in me instalimin primar të Debian, ose Ubuntu, dhe nuk ka asnjë mënyrë.
    Faleminderit për kohën dhe përkushtimin, përshëndetje.

 16.   brutosaurus dijo

  Waw great, e vërteta është që Arch kishte një sezon më parë dhe unë doja ta instaloja përsëri, por unë isha i frikësuar nga ndryshimi që ata bënë me instalimin. Unë do të doja të inkurajoja veten time për ta instaluar përsëri dhe falë këtij tutoriali ndoshta do ta bëj!

 17.   moskosov dijo

  Udhëzues shumë i mirë.
  Për ata që nuk kanë internet me tel, unë rekomandoj që të shtojnë paketën Wireless Tools gjatë instalimit të sistemit bazë sepse kjo paketë nuk vjen në Base dhe Base-devel (gjatë instalimit ata mund të ngrenë wifi por më vonë kur ta rifillojnë atë) nuk punon).

  pacstrap / mnt wireless_tools

  Përshëndetje për të gjithë

  1.    jorgemanjarrezlerma dijo

   Po moskosovi

   Fakti që nuk përfshin konfigurimin inlambrik është se është një proces mjaft "i përafërt". Në përgjithësi, drejtuesit e kabllove janë pak më të standardizuar në lidhje me inhálambricas. Disa mund të ngrihen në procesin e instalimit dhe të tjerët jo dhe kjo mund të jetë paksa problematike për një përdorues që nuk është shumë me përvojë në terminal dhe nuk ka asnjë mënyrë tjetër për ta bërë atë (që nuk ka të instaluar një ndërfaqe grafike). Për shembull, në rastin tim të veçantë, netbook ka një broadcom 4312 dhe shoferi është në AUR, si dhe firmware. Unë tashmë e kam provuar me PC të tjerë që sjellin Atheros dhe Intel dhe varësisht nga modeli që punon apo jo.

   Kështu që nga përvoja, unë instaloj më të domosdoshme (përveç sistemit bazë) dhe instaloj gjithçka dhe në fund konfiguroj WIFI.

   Do të ishte gjithashtu një ide e mirë për të kontrolluar nëse karta wireless është në përputhje me natyrën me kernelin ose nëse ka ndonjë punë për të bërë.

 18.   moskosov dijo

  Duket se serveri i Aur u rrëzua, ose të paktën nuk mund të shkarkoj asgjë ose të hyj në faqe. Dikush tjetër ka ndodhur ??

  1.    jorgemanjarrezlerma dijo

   Po, duket se ka disa probleme me shërbimin në AUR. Shpresojmë se do të restaurohet së shpejti.

 19.   truko22 dijo

  E shkëlqyeshme, këtë fundjavë do të përpiqem të instaloj hark + brisk në laptopin tim të vjetër pasi nuk mundem me chakra sepse tani është vetëm për 64bit CPU. Një pyetje e instalon tashmë sistemi iso?

  1.    jorgemanjarrezlerma dijo

   Po në lidhje me truko22

   Në fakt, ISO-ja e fundit e Tetorit tashmë sjell SYSTEMD si parazgjedhje në instalim, kështu që procesi duhet të jetë i thjeshtë dhe pa luftime.

   Në fakt sot unë do të bëj një instalim në një PC të vjetër desktop (pentium 3) dhe do të vendos brisk-qt pasi dua të provoj këtë mjedis desktop (ekuivalent me LXDE) dhe do të bëj një postim për të.

   Përshëndetje dhe jini të mirë

   1.    truko22 dijo

    ok çdo pyetje që ju bëj

 20.   I ngurtë dijo

  Shkëlqyeshëm, një ditë do të instaloj këtë distro të lezetshme.

 21.   Imazhi i vendit mbajtës të Ivan Barra Martinez dijo

  Epo, pasi kam lexuar të gjitha komentet, unë do të virtualizoj dhe testoj Arch. Pasi të kem të gjitha programet e mia të funksionojnë siç duhet, do të migroj.

  Pengesa e madhe që më është dashur të migroj përgjithmonë në Linux ka qenë zyra. Unë jam një përdorues i rëndë i One Note dhe për fat të keq nuk kam qenë në gjendje të gjej një zëvendësim të mirë për të. Edhe pse në përgjithësi përdor linux për të punuar dhe windows për të luajtur (e cila është e vetmja gjë që bën vërtet).

  Përshëndetje.

 22.   moskosov dijo

  Ndërsa AUR po restaurohet, ne mund të shkarkojmë një pasqyrë për të instaluar programet që na duhen, e vetmja "por" është që varësitë të instalohen "me dorë", nëse ekziston një metodë për ta bërë atë automatike, unë nuk e di atë por ne jemi dakord që kjo është një përparim në momentin e Nevojës, këshillat në fjalë janë si më poshtë (duhet të keni të instaluar git, sudo pacman git) ne shkarkojmë pasqyrën:

  klon git http://pkgbuild.com/git/aur-mirror.git

  pastaj shkojmë në dosjen që kemi shkarkuar me "cd aur-mirror" (pa thonjëza, harrova kodin për të nxjerrë në pah) pastaj kërkojmë dosjen e programit që do të instalojmë për shembull bumblebeed-systemd, ne shkruaj "cd bumblebee-systemd" brenda është PKGBUILD i programit, gjithçka që duhet të bëjmë është të shkruajmë "makepkg -si" dhe të godasim enter, nëse varësitë janë në Arch repos automatikisht i heq ato, tani nëse varësia është në Aur duhet të instalojmë varësinë së pari (manualisht). Ai besoi se do t'u shërbejë atyre ashtu siç më ka shërbyer mua dhe do të na nxjerrë nga telashet ndërsa serveri është i fikur.

  Përshëndetje.

 23.   medina07 dijo

  Për të mundësuar shërbimin e rrjetit nuk do të ishte më mirë në mënyrën vijuese:

  [b] # systemctl mundëson dhcpcd@eth0.shërbim[/ B]

  në vend të:

  [b] # systemctl mundëson dhcpcd @ .service [/ b]

  Pyes

  1.    medina07 dijo

   Na vjen keq për etiketat e vendosura keq, në një tjetër blog punoj kështu për të vendosur shkronjat me të zeza.

   1.    KZKG ^ Gaara dijo

    Mos u shqetëso, ky nuk është kod bb kështu që etiketat nuk duhet të jenë me kllapa por me simbole më të mëdha dhe më të vogla se 😉

  2.    jorgemanjarrezlerma dijo

   Shikoni, unë e kam përdorur atë në të dy mënyrat dhe nuk kam pasur probleme, por është më mirë të specifikoni ndërfaqen. Supozohet se e para është vetvetiu që ne kemi vetëm 2 rrjet dhe ndërfaqe me tela.

   1.    medina07 dijo

    Saktësisht, unë e kam provuar në të dy mënyrat me rezultate të ngjashme, por siç theksoni ju, është më mirë të specifikoni ndërfaqen, kryesisht për përdoruesit jo shumë të lagur në mënyrën e mundësimit të shërbimeve në systemd.

    @ KZKG ^ Gaara, faleminderit për sqarimin ... Unë gjithmonë jam mësuar të bbcode ... hehehehe

    Përshëndetje.

 24.   Jose Daniel dijo

  jorgemanjarrezlerma:
  Unë tashmë kam lënë një mesazh, faleminderit, shpresoj shumë të më ndihmojë

 25.   dasht0 dijo

  Sa keq që nuk kam internet!
  sepse Arch ka shumë nevojë për të (ose një repo që unë nuk kam as []
  Gjithsesi për të sapoardhurit si unë, unë ende mendoj se është një proces instalimi disi i lodhshëm dhe i komplikuar
  Por pa dyshim që një ditë do ta provoj
  dasht

 26.   DanielC dijo

  Më pëlqeu shumë kur e provova disa muaj më parë në vb, por nuk më pëlqen të virtualizoj OS-në, por të instaloj në HD "siç e kishte menduar Zoti" xD. Sidoqoftë, disa ditë më parë vendosa ta instaloj, por kurrë nuk mund të bëja që gjithçka të fillonte automatikisht (lidhje Wi-Fi, X dhe gnome) dhe tani po kuptoj që duhej aktivizuar në instalim.

  Unë nuk e di se sa shumë ka ndryshuar, por unë u udhëzova nga Arch wiki dhe nuk u specifikua, unë e kuptova këtu dhe me udhëzuesin gespadas.

  Tani do të duhet të provoj përsëri gjatë fundjavës, faleminderit për udhëzuesin !!

 27.   Lumi Damian dijo

  Përshëndetje

  Unë nuk e di nëse në komente kjo është komentuar tashmë (ka shumë), por në rastin tim lidhja wlan0 nuk aktivizohet automatikisht me komandën që përmendet pasi që është për eth0

  dhe do të ishte gjithashtu mirë të instalohej nga mjedisi i mbyllur në kafaz.

  mjete neto dhe menaxher i rrjetit

  Prej nga vjen ifconfig, (shumë i dobishëm për tu lidhur në internet) dhe menaxheri i rrjetit për të thirrur automatikisht wlan0

  sudo systemctl mundëson NetworkManager.service

  Ose në vend të kësaj gjithmonë do të duhet të bëhet

  lidhja ip u vendos wlan0 up

  Për të thirrur ndërfaqen wlan

  Pershendetje

 28.   MSX dijo

  Uau, Xfce 4.10 po fillon të duket si GNOME 2, një përparim pa dyshim.

 29.   Harry dijo

  Përshëndetje, a mund të më ndihmoni me rrjetet wifi? Çfarë ndodh është që unë nuk e di se si dhe me çfarë të lidhem në një rrjet wifi, kam instaluar wicd, por nuk kërkon, nuk zbulon rrjete wifi, e vlerësoj ndihmën tuaj, tuajin si dhe ata që marrin pjesë në blog, unë përdor kde.

 30.   Marko dijo

  pershendetje, kam nevoje per ndihme me systemd, kam instaluar se fundmi harkun dhe ne kohen e nisjes ose ngrin, ose me hedh nje gabim systemctl-udev. Unë hyj nga CD i drejtpërdrejtë dhe modifikoj / etj / fstab, komentoj të gjitha ndarjet ntfs dhe ato që krijojnë, fillon dhe gjithçka është në rregull, pastaj instaloj ntfs-3g dhe ntfsprogs, dhe uncomment ndarjet ntfs, dhe Më vjen përsëri gabimi .... A di dikush çfarë të bëjë ????

  1.    Marko dijo

   Një informacion tjetër është se ndarjet ntfs janë mirë, unë mund t'i montoj ato manualisht, por jo me fstab, gjithashtu, mund t'i montoj duke përdorur një skenar gjatë fillimit, por kjo nuk do ta zgjidhë problemin. Unë kam boot dhe windows xp dual

 31.   Kaçaz dijo

  Përshëndetje, udhëzues shumë i mirë, shumë i lexueshëm XD ...
  Epo, kam një pyetje ... A është e detyrueshme të ndërroj? Nuk mund të kem më shumë ndarje dhe i kam tashmë të zgjatura ... Për më tepër, nuk kam nevojë për RAM ...

  të fala

  1.    KZKG ^ Gaara dijo

   Nuk është i detyrueshëm, por nuk dëmton kurrë ... janë vetëm disa MB

 32.   Martial del Valle dijo

  Kishte një shpërndarje të quajtur CTKArch kjo ishte më e rregulluara me ARCHLINUX nga të gjitha, duke përfshirë Archbang, cinnarch, majaro etj ... mm shumë e lehtë për tu instaluar për një fillestar ajo mirëmbahej nga një Calimero i caktuar dhe përdorej openbox ..

 33.   i zymtë dijo

  Përshëndetje, kohët e fundit zbulova se Arch nuk ka instaluesin e tij klasik. Do ta provoj manualin në makinën time virtuale. Të fala.

 34.   HANI ME dijo

  Shumë faleminderit! Më duket më e lehtë se instaluesi i "ekraneve", më duket më shpejt ta bësh me terminal sesa të kalosh nëpër dritare.
  Unë e kam instaluar atë në VirtualBox (mirë, ka kaluar një kohë) me LXDE dhe është e mrekullueshme. Problemi i vetëm është që rrota e miut nuk më njeh, megjithëse kjo më ndodh me gjithçka që virtualizoj në VirtualBox ... Ndoshta kur të lodhem nga Fedora do të printoj udhëzuesin dhe do ta provoj në HDD

  1.    HANI ME dijo

   Me kënaqësi kam zbuluar se duhej të çaktivizoja një opsion VBox, tani funksionon në mënyrë perfekte. Më pëlqen LXDE dhe gjithçka!

  2.    MSX dijo

   Nahh, AIF ishte shumë më praktike, në disa hapa e kishit gati sistemin.
   Metodologjia e re nuk është aspak e komplikuar por është më e rëndë, duket se do të instalojë një Gentoo ... të mrekullueshëm!

 35.   Descargas dijo

  Disa muaj më parë instalova archlinux, por në hapin e Pacstrap Base dhe Base-devel, po hidhja një gabim me 32 ose 64 bit, këtu është zgjidhja, do të përpiqem të kaloj vetëm disa muaj, para se të përballem archlinux përsëri, kur bëra ndarjet nuk ishte e komplikuar për mua, por imponon instalimin.

  https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=151147
  të fala

  1.    MSX dijo

   E provove Manjaron? Ai nuk është Arch, duke folur në mënyrë rigoroze, por ai është shumë afër tij. Gjëja më e rëndësishme është që instalimi të mos jetë aq i rëndë sa Arch sot dhe pasi të instalohet sistemi, nëse e përdorni nga tastiera është praktikisht identike.

   Nga ana tjetër nëse përdorni Slack nuk ju mungon asgjë (nëse nuk doni një distro RR), rregulli i Slackware \ o /

 36.   Descargas dijo

  Unë mendoj se është më shumë çështje e dashurisë për veten, dhe të kesh të fundit, ahahaha, xhama mund të të gjunjëzojë, por kur të gjesh atë aromë, hahaha, unë do të bëj atë që më thua, si një delikatesë, nuk do të jetë hark, por unë do të doja të prek delikatesë. Brohoritje

  1.    MSX dijo

   Nëse arsyeja është dashuria për veten, atëherë vazhdo! ^ _ ^ por mos harroni asgjë, lexoni udhëzuesin e instalimit Arch dhe do të shihni se ka disa komanda në Bash dhe më pas vendosni skedarët e konfigurimit - në fakt do të ishte mirë nëse e lexonit për të njohur sistemin.

   Njeri, nëse e gjen rrugën në Slack, atëherë Arch për ty është një piknik i 17 Nëntorit 🙂 Arch është një distro për njerëzit dembelë: gjithçka funksionon shumë mirë dhe është shumë e lehtë për tu menaxhuar.

   1.    Descargas dijo

    Slackware, është e vështirë për t'u menaxhuar, shumë keq që nuk ka shumë dokumentacion dhe çfarë ndodh është që ju duhet ta kërkoni atë, unë mendoj se si gjithçka në Linux, në përpjekjen time të mëparshme për të instaluar arch, edhe unë u armatosa me gjithçka isha një defekt apo diçka e tillë, do të ketë kohë të kërcej. Brohoritje

 37.   jorgemanjarrezlerma dijo

  Po në lidhje me komunitetin.

  Një ndjesë nëse nuk u jam përgjigjur pyetjeve tuaja. Ideja e së tashmes është një udhëzues instalimi sa më i përgjithësuar që të jetë e mundur. Unë e kam bërë këtë proces si me laptopë ashtu edhe me desktop dhe nuk kam pasur asnjë problem. Për shembull, wireless-i i laptopit tim është Broadcom dhe nuk ka firmuer me lëvizje dhe për të shmangur problemet në procesin e instalimit e bëj pasi të instalohet sistemi bazë (pa mjedis grafik). Unë azhurnoj dhe pastaj instaloj drejtuesit për wireless.

  Sigurisht, përpara se të dokumentoj, shtyp ose përdor një PC tjetër, duke rishikuar Arch Wiki i cili është tepër i plotë. Unë personalisht, përveç udhëzuesve që mund të gjenden atje, unë rekomandoj shumë të lexoni udhëzuesin jozyrtar të instalimit të harkut pasi ekzistojnë lidhjet për konfigurimet dhe konsideratat në lidhje me rrjetet pa tel.

  Ndonjë pyetje jam në shërbimin tuaj për atë që mund t'ju ndihmoj. Unë mendoj se në disa nga përgjigjet që dhashë në kohën kur u dhashë atyre një adresë emaili ku mund të më kontaktojnë.

 38.   Juan Manuel dijo
 39.   Danilo dijo

  Kam lexuar shumë komente për Archlinux dhe Manjaro, por mendoj se për Chakra nuk flitet shumë, unë kam zgjedhur
  ta instaloj në diskun tim të dytë sata, në të parën që kam fituar, ideja është të bëj një boot të dyfishtë, por në fund të
  instalimi dhe rifillimi Unë shoh një pajisje të tillë>, a mund dikush të më udhëzojë, çfarë mund të bëj? thjesht
  Unë duhet të bëj sudo grub -instalo / dev / sda, apo diçka tjetër? së pari, Faleminderit.

 40.   pedro dijo

  kam probleme në instalimin e sistemit bazë të archlinux
  nuk merr eth0 ose dhcpcd eth0

  1.    pedro dijo

   nje ndihme ju lutem perdorni me nje instalues ​​tjeter ndryshoni te gjitha instaloj sistemin baze me jep nje gabim kur bej dhcpcd eth0 dhe thote nderfaqja nuk u gjet e pavlefshme
   ndihmë ju lutem

  2.    jorgemanjarrezlerma dijo

   Po Pedro.

   Një ndjesë që nuk u përgjigj më herët. Shikoni, procesi është pothuajse plotësisht i paprekur, por duke bërë një instalim provë nga e para me ISO 201302 kam vërejtur që ndërfaqja me tela paraqitet me një emër ose "etiketë" tjetër. Shkakun e kësaj situate e injoroj plotësisht pasi, siç e përmenda, sapo e kam vërejtur, kështu që të bësh dhcpcd @ eth0 nuk do të funksionojë për ty.

   Po ju jap një verifikuar pse për këtë dhe si ta etiketoni me nomenklaturën tradicionale. Sapo ta kem e postoj. Në ndërkohë, unë rekomandoj Arch WIKI ose udhëzuesin jozyrtar ose faqen GESPADAS (gespadas.com) që mund t'ju ofrojë më shumë informacion në lidhje me të.

   Ju jeni mirë dhe ne jemi në kontakt.

 41.   John dijo

  Unë kam një problem me komandën adduser nuk u gjet ndihmë dhe i bëj jehonë të gjitha

  1.    MSX dijo

   përdoruesi u deklarua "i amortizuar" nga ekipi i Arch dev dhe u hoq nga shpërndarja. Përdorni useradd.

 42.   i mërzitur dijo

  Opssss me secilën ISO ndryshon instalimin ...

  1.    MSX dijo

   Kështu është informatika, duke evoluar vazhdimisht, në RR është më e dukshme por është e tillë në të gjithë F / HUMBJET.

 43.   st0rmt4il dijo

  Deluxe: D!

  Ju faleminderit!

 44.   Guillermo dijo

  Shkëlqyeshëm, po testoj Arch përmes Manjaro.

  Më shumë se e thjeshtë, shtrembërimi për t'u vendosur.

  1.    MSX dijo

   Ah, kështu që ndërsa provon Manjaron, jo Arch.

   1.    MSX dijo

    * keto

 45.   Seba dijo

  Unë së fundmi jam kthyer në botën e Gnu / linux dhe kam lexuar shumë për Arch, kështu që falë kësaj do të merrem pak me sipër. Faleminderit shume.

 46.   Toni G dijo

  Unë do të shkoj në punën e instalimit të tij në VIRTUALBOX TANI TANI !!!!!
  Edhe pse unë jam debianita-Ubuntero e forca të blinduara

  1.    MSX dijo

   Derisa të zbuloni ndryshimin e thellë midis një sistemi të menduar mirë, të hartuar dhe ekzekutuar dhe Debian.

 47.   Gabriel dijo

  Ju falenderoj shumë Jorge për manualin tuaj pasi isha përpjekur disa herë të instaloja me disa manuale edhe me d gespadas por nuk munda dhe me ndihmën tuaj u ngarkova me sukses dhe pak duke u bërë me një makinë virtuale dhe "orë" sakrifice dhe leximi arrita të instaloj harkun me openbox LM dhe lxde desktop me ndihmën e gespadas… u jemi mirënjohës njerëzve si ju që na këshillojnë me këto manuale të vlefshme… faleminderit shumë

  Nga rruga, ju duhet së pari të instaloni një mjedis X para instalimit të mjedisit desktop, logjikisht me drejtuesin përkatës të videos ... përsëri, shumë faleminderit ...

 48.   Alexander dijo

  Kam përdorur Arch për një kohë të gjatë, por 2 vjet më parë kam ndryshuar kompjuterin tim, dhe ajo erdhi me uefi, unë dua të boot dyfishtë me Windows 8.1, kështu që ky udhëzues është i padobishëm për mua, që nëse unë do të lë një këshillë, nëse ju shtoni lidhje për mënyrën e instalimit të x dhe mjediset do të ishin shumë më mirë, deri në Arch.

 49.   Azureus dijo

  Përshëndetje redaktor, unë kam instaluar Archlinux së bashku me Windows 7, një sukses i madh, por ekziston një detaj i vogël që ende më mungon (dhe personalisht më shqetëson). Kur vizitoj faqe në gjuhë të tjera, personazhet e çuditshëm shfaqen si sheshe, ndërsa po lexoja, seto zgjidhet me një të thjeshtë
  # setfont Lat2-Terminus16
  Unë e bëj atë dhe rifilloj, por mbetet e njëjtë, unë isha duke lexuar manualin dhe duke u përpjekur me disa opsione të tjera të setfontit, por nuk mund t'i bëj personazhet e çuditshëm të "vizatojnë" ashtu siç duhet.
  A mund të më japësh një dorë? Ju falenderoj paraprakisht.