Çfarë të bëni pas instalimit të Slackware? Udhëzues i shpejtë dhe i lehtë

Përshëndetni miqtë nga DesdeLinuxPas një kohe të gjatë pa postuar asgjë, ja ku jam përsëri. Sot do t'ju tregoj se si ta bëni gati Slackware-in tonë pasi ta keni instaluar atë.

Pse të përdorësh Slackware?

Epo të gjithë e dinë se do të bëhet më shumë se pesë muaj më parë, unë bëra ndryshimin e Debian a openSUSE në të gjitha makineritë e mia, përfshirë serverat e mi. Tani bëra të njëjtën gjë siç i thashë vetes .. Nëse openSUSE ka dalë SUSE dhe kjo erdhi nga Slackware .. Si do të jetë Slackware? Dhe vendosa ta provoj :).

E tillë ishte kënaqësia ime që nuk mund ta mbaja emocionin dhe megjithëse duhet të luajmë pak me role plogështi pkg, instalo kg, sbopkg dhe faqja në internet e Slackbuilds, është e qartë se ia vlen pasi kemi arritur një performancë që nuk do ta shohim as në të Debian, Fedora, RHEL, SUSE, HarkEtj ...

Distro i vetmi që tregon performancën e tij është Gentoo dhe kjo i mungon koha e përpilimit dhe një instalim shumë i gjatë, ndërsa Slackware instalohet për 20 minuta (në varësi të softuerit që zgjedhim): D.

Historia ime ... historia e një Debian, babai i Linux, të cilin unë e adhurova për vite me radhë dhe nga i cili kalova përmes vëllezërve RHEL dhe pasardhësve të tyre, dhe më vonë nga një vajzë e një dege krejtësisht të pavarur openSUSE të nënës SUSE e cila u hap për mua rruga drejt një bote të paparë. Nëna e shpërndarjeve Linux. Slackware: D.

Një rrugë e gjatë më çoi drejt një bote të quajtur Linux për të vërtetë. Një botë që duket shumë si Unix. Një botë në të cilën përpilohen paketat. Një botë në të cilën paketat junk nuk janë instaluar kur dëshirojmë të instalojmë një aplikacion pasi që ne kemi nevojë vetëm për varësitë e tyre. Një botë e stabilitetit. Një botë pa versionitit dhe dystrotit.

Edhe kështu, kjo shpërndarje është aktuale, azhurnohet në mënyrë periodike. Për të dhënë një shembull: Xhama të ngurtë 14.1 Doli më 7.11.2013. Ne të gjithë e dimë se çfarë ka ndodhur kohët e fundit me OpenSSL dhe të gjithë e dimë se distros kryesore janë rregulluar versionet e tyre OpenSSL. Në rastin e Debian ose RHEL, ata rregulluan versionet e tyre 1.0.1e. Xhama të ngurtë 14.1 Ajo gjithashtu doli me këtë version, por kur zbuloi këtë bug, ajo zgjodhi të vendosë versionin 1.0.1g direkt në degën e qëndrueshme. Ky distro zgjedh të vendosë versionin zyrtar në vend që të bëjë rregullime që mund të shkaktojnë më shumë defekte.

Kështu që unë qëndrova me Slackware në të gjitha makineritë dhe serverat e mi dhe planifikoj të qëndroj këtu. Gjatë këtyre muajve unë kam qenë duke testuar këtë distro shumë, shumë thellë për të ditur nëse ky hap është i saktë. Dhe përgjigjja është po .. Nëna po

. Kjo distro më pushtoi, më pushtoi plotësisht dhe pa dyshim që është gjëja më e mirë që provova. Nuk kam fjale te tjera.

Pa zhurmë të mëtejshme, disa imazhe të sistemit tim:

Slackware

Slackware

Slackware

Slackware

Slackware

Ku ta shkarkoj?

Pak 32
http://mirrors.slackware.com/slackware/slackware-iso/slackware-14.1-iso/slackware-14.1-install-dvd.iso

Pak 64
http://mirrors.slackware.com/slackware/slackware-iso/slackware64-14.1-iso/slackware64-14.1-install-dvd.iso

Unë nuk do të shkoj në atë se si ta bëj vetë instalimin pasi që është e thjeshtë. Isshtë një instalues ​​i modalitetit të tekstit, por na udhëzon hap pas hapi.

Çfarë të bëni pas instalimit të Slackware?

Shto një përdorues të ri:

adduser

Gjatë dialogut që shfaqet kur shfaqet kjo:

Additional UNIX groups:

shtypni tastin lart në tastierat tuaja dhe në fund të rreshtit të grupit që plotësohet automatikisht me shtesën e thënë: rrotë dhe shtypni të hyjë.

Aktivizo sudo për përdoruesin tonë:

nano /etc/sudoers

Koment (#):

%wheel ALL=(ALL) ALL

Ne e ruajmë dokumentin me CTRL + O dhe e mbyllim me CTRL + X.

Përkthejeni sistemin në Spanjisht:

Renditni të gjitha gjuhët në dispozicion: locale -a

nano /etc/profile.d/lang.sh

Zëvendëso eksportin LANG = en_US:

export LANG=es_ES.utf8

Ne e ruajmë dokumentin me CTRL + O dhe e mbyllim me CTRL + X.

nano /etc/profile.d/lang.csh

Zëvendëso setenv LANG en_US:

setenv LANG es_ES.utf8

Ne e ruajmë dokumentin me CTRL + O dhe e mbyllim me CTRL + X.

Konfiguroni depot:

nano /etc/slackpkg/mirrors

Mos komento lidhjet e Portugalisë pasi Spanja nuk ka repo:

ftp://darkstar.ist.utl.pt/pub/slackware/slackware-14.1/ http://darkstar.ist.utl.pt/pub/slackware/slackware-14.1/

Ne e ruajmë dokumentin me CTRL + O dhe e mbyllim me CTRL + X.

Sistemi i azhurnimit:

azhurnimi i slackpkg azhurnimi i slackpkg gpg azhurnimi i të gjitha slackpkg

Filloni sistemin direkt në modalitetin grafik:

nano /etc/inittab

Ndrysho id: 3: initdefault: në:

id:4:initdefault:

Ne e ruajmë dokumentin me CTRL + O dhe e mbyllim me CTRL + X.

Ndryshoni pritjen e lilos nga dy minuta në pesë sekonda:

nano /etc/lilo.conf

Replace timeout = 2000 me:

timeout=50

Ne e ruajmë dokumentin me CTRL + O dhe e mbyllim me CTRL + X.

/sbin/lilo

Tani ne instalojmë një mjet shumë të dobishëm, i cili do të përpilojë dhe instalojë programet për ne:

wget http://sbopkg.googlecode.com/files/sbopkg-0.37.0-noarch-1_cng.tgz installpkg sbopkg-0.37.0-noarch-1_cng.tgz

Ne azhurnojmë bazën e të dhënave të programeve të disponueshme në Slackbuilds.org:

sbopkg -r

Si të instaloni paketat përmes sbopkg?

Ne verifikojmë që paketa është në dispozicion në http://slackbuilds.org/ dhe vërejmë të gjitha varësitë.
Pastaj thjesht vrapo: sbopkg -i "i holle" (është një shembull i instalimit të pakta). Mos harroni se para se të vendosni paketën që duam të instalojmë vendosim të gjitha varësitë e saj. Tani ne instalojmë programet themelore:

Nëse përdorim fletore:

sbopkg -i "kcm_touchpad"

VLC:

sbopkg -i "orc texi2html libebml libmp4v2 libcuefile libreplaygain lame x264 a52dec faad2 speex twolame lua lua portaudio libass libavc libavc1394 libdc1394 libdca libdvbpsi libdvdcss libdvdnav libdobsb libb mjetet vjollxeb libblux vlb mjetet e vjollcës 2

Mjetet e kompresimit:

sbopkg -i "p7zip rar unrar libtar"

Java:

Në rastin e përdorimit të një sistemi 32 bit:

Shkarkoni jdk nga orakulli në versionin e tij 7u51 (jdk-7u51-linux-i586.tar.gz):

http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/java-archive-downloads-javase7-521261.html#jdk-7u51-oth-JPRDescargar slackbuild:

Ne shkarkojmë slackbuild:
wget http://slackbuilds.org/slackbuilds/14.1/development/jdk.tar.gz

Zbërthe jdk.tar.gz

Ngjitni skedarin jdk-7u51-linux-i586.tar.gz në dosjen jdk që kemi hequr më parë dhe ekzekutoni skenarin:

./jdk.SlackBuild

Kjo do të krijojë një paketë të instalueshme si kjo (ju gjithmonë shihni rrugën dhe emrin e paketës së gjeneruar) dhe ne e instalojmë atë me:

installpkg /tmp/jdk-7u51-i586-1_SBo.tgz

Në rastin e përdorimit të një sistemi 64 bit:

Shkarkoni jdk nga orakulli në versionin e tij 7u51 (jdk-7u51-linux-x64.tar.gz):
http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/java-archive-downloads-javase7-521261.html#jdk-7u51-oth-JPR

Ne shkarkojmë slackbuild:
wget http://slackbuilds.org/slackbuilds/14.1/development/jdk.tar.gz

Zbërthe jdk.tar.gz

Ngjisni skedarin jdk-7u51-linux-x64.tar.gz në dosjen jdk që kemi hequr më parë dhe ekzekutoni skenarin:

ARCH=x86_64 ./jdk.SlackBuild

Kjo do të krijojë një paketë të instalueshme si kjo (ju gjithmonë shihni rrugën dhe emrin e paketës së gjeneruar) dhe ne e instalojmë atë me:

installpkg /tmp/jdk-7u51-x86_64-1_SBo.tgz

Flash:

sbopkg -i "flashplayer-plugin"

Libreoffice:

sbopkg -i "libreoffice"

Përkthe Libreoffice:

Shkarkoni ndërtesat e dobëta të libreoffice-helppack dhe libreoffice-langpack:

wget http://slackbuilds.org/slackbuilds/14.1/office/libreoffice-helppack.tar.gz wget http://slackbuilds.org/slackbuilds/14.1/office/libreoffice-langpack.tar.gz

Ne zbërthejmë skedarët e shkarkuar.

Ne shkarkojmë paketat libreoffice:

32 bit:

wget http://download.documentfoundation.org/libreoffice/stable/4.2.3/rpm/x86/LibreOffice_4.2.3_Linux_x86_rpm_helppack_es.tar.gz
wget http://download.documentfoundation.org/libreoffice/stable/4.2.3/rpm/x86/LibreOffice_4.2.3_Linux_x86_rpm_langpack_es.tar.gz
Ne i ngjisim këto skedarë pa i dekompresuar në dosjet përkatëse slackbuid dhe ekzekutojmë skenarin në të dy:
./libreoffice-helppack.SlackBuild ./libreoffice-langpack.SlackBuild

Dhe ne instalojmë paketat e gjeneruara (ju gjithmonë shihni rrugën dhe emrin e paketës së gjeneruar):

installpkg /tmp/libreoffice-helppack-4.2.3_es-i586-1_SBo.tgz
installpkg /tmp/libreoffice-langpack-4.2.3_es-i586-1_SBo.tgz

64 bit:

wget http://download.documentfoundation.org/libreoffice/stable/4.2.3/rpm/x86_64/LibreOffice_4.2.3_Linux_x86-64_rpm_helppack_es.tar.gz
wget http://download.documentfoundation.org/libreoffice/stable/4.2.3/rpm/x86_64/LibreOffice_4.2.3_Linux_x86-64_rpm_langpack_es.tar.gz

Ne i ngjisim këto skedarë pa i dekompresuar në dosjet përkatëse slackbuid dhe ekzekutojmë skenarin në të dy:

ARCH = x86_64 ./libreoffice-helppack.SlackBuild ARCH = x86_64 ./libreoffice-langpack.SlackBuild

Dhe ne instalojmë paketat e gjeneruara (ju gjithmonë shihni rrugën dhe emrin e paketës së gjeneruar):

installpkg /tmp/libreoffice-helppack-4.2.3_es-x86-64-1_SBo.tgz
installpkg /tmp/libreoffice-langpack-4.2.3_es-x86-64-1_SBo.tgz

FileZilla:

sbopkg -i "wxPython filezilla"

Skype:

sbopkg -i "skype"

Shikues i ekipit:

wget http://download.teamviewer.com/download/teamviewer_linux.tar.gz

Zbërthejeni atë dhe pa e instaluar, mund ta përdorim duke ekzekutuar paketën e shikimit të ekipit në këtë dosje.

Firewall:

sbopkg -i "ufw"

Ne shtojmë paketën në listën e fillimit:

nano /etc/rc.d/rc.local

Ne e shkruajmë këtë në fund:

nëse [-x /etc/init.d/ufw]; atëherë /etc/init.d/ufw filloni fi

Ne e ruajmë dokumentin me CTRL + O dhe e mbyllim me CTRL + X.

Ne mundësojmë firewall:

ufw enable

Ne lejojmë ssh nëse e përdorim:

ufw allow ssh

Menu e re e lëshuesit për KDE nëse jeni të interesuar (si në figurë):

sbopkg -i "homerun"

Dhe voila .. Me këtë ata marrin një sistem të përgatitur për përdorim të përgjithshëm: D. Dhe e shihni që nuk është aq e vështirë sa mund të duket. Përshëndetje linuxeros dhe mos harroni të komentoni :).


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   KARLOZ dijo

  Dhe (linux vektoriale) është si delikatesa e Slackware

  1.    peterçeko dijo

   Po por nuk është e njëjta gjë

  2.    DMoZ dijo

   Sapo kam përshëndetur =) ...

   https://blog.desdelinux.net/author/dmoz/

 2.   didaz dijo

  Slackware nuk do të ketë baba, por unë mund ta imagjinoj për disa muaj që keni provuar një "linux nga e para" dhe se keni ndryshuar të gjitha makineritë dhe serverat tuaj ... me udhëzuesin përkatës

  1.    peterçeko dijo

   Nuk mund ta imagjinoj të bëj një gjë kaq të çmendur: D. Po mendoja për këtë mes Slackware dhe Gentoo. Unë shkova nga babai i Debian tek nëna e Slackware dhe këtu qëndroj patjetër: D.
   Shikoni kohën e mbështetjes që kanë versionet Slackware:

   sq.wikipedia.org/wiki/Slackware

   Unë mendoj se është ideale për përdorim në prodhim.

   1.    dbillyx dijo

    Debian sistemin tim operativ të respektueshëm dhe të nderuar që dyshoj se një ditë do të hiqet nga kompjuteri im ... Ideja e instalimit të slackware gjithashtu kaloi në mendjen time shumë kohë më parë, por kur e provova ishte në një kohë që bëra nuk kuptoj disa gjëra dhe rruga u bë e vështirë për mua, kështu që ndërpres operacionin ... Siç thua ti, Gentoo merr një ("pak") por do të jetë më vonë ...

    Sidoqoftë, komentet janë të shkëlqyera në lidhje me slackware, shpresoj të vazhdoj të lexoj më shumë rreth tij dhe proceseve të vështira me zgjidhje që shfaqen gjatë rrugës ...

    Rrofte liria… !!!

 3.   otakulogan dijo

  Slackware është një shpërndarje që kam menduar ta instaloj disa herë, kam lexuar komente se është më e qëndrueshmja (por me të vërtetë). Sigurisht që do të befasohesha nëse do të kishte më pak defekte sesa CentOS, i cili më dha 0 botime në kohën që e provova.

  Sidoqoftë, unë gjithmonë kthehem në të njëjtën gjë: paketat e jashtme. Fakti që Debian lëshon stabile me paketa të vjetruara nuk është një trill, kjo është për shkak se liria e GNU / Linux së bashku me bibliotekat universale bën që konfliktet midis programeve të lindin dhe testet dhe koha janë të nevojshme për t'i zbuluar ato. Slackware sigurisht që funksionon shumë mirë me paketimin e tij zyrtar, por Slackbuilds është jozyrtare, ato janë paketa që ndoshta nuk janë testuar mirë me njëra-tjetrën dhe kur të vijë koha mund të bllokohen. Nëse edhe në Debian më ka ndodhur me disa paketa, nuk kam besim se Slackbuilds nuk do ta bëjë atë. Nga ana tjetër, me parcelën e jashtme ekziston edhe problemi i sigurisë: nëse zbulohet një gabim, a do ta azhurnojnë? Ndoshta po, por ka gjithmonë programe që braktisen (ose ngarkuesit braktisin), atëherë gjërat nuk janë aq të mira. Somethingshtë diçka që unë vuaja në CentOS: nuk ka problem pas një jave përdorimi (VETM distro në të cilën diçka e tillë më ka ndodhur mua dhe unë e them atë, me të gjithë të tjerët diçka gjithmonë ka dalë), por atëherë është koha të tërheqësh depot e jashtme atje ku Sistemi qendror është shumë i fortë, por aplikacionet që do të përdorni askush nuk ju garanton asgjë. Slackware për shembull nuk ka asgjë për të virtualizuar (LXC më së shumti), ju do të duhet të shkoni në Slackbuilds për ta marrë atë.

  A do ta meritonit vërtet ta linit Debian pas dhe të bënit ndryshimin me kaq sakrifica, petercheco?

  1.    peterçeko dijo

   Përshëndetje OtakuLogan dhe faleminderit për një koment produktiv: D. Pajtohem që qëndrueshmëria e një Debian ose RHEL / CentOS është në një nivel shumë të lartë. Kam kaluar dy distrosh që ju përmendni dhe mund të them se sa herë që përdorni repon zyrtare, jeni i sigurt që 99% asgjë nuk do t'ju ndodhë. Sigurisht, nëse vendosni repot e rpmfusion, adobe dhe epel në CentOS tuaj, gjërat ndryshojnë shumë. Jo vetëm për shkak të paketave që do të instaloni nga këto repo, por edhe për shkak të paketave junk që ata instalojnë për ju dhe boshllëqeve që ato mund të përmbajnë.
   Me slackbuilds çështja është pak më ndryshe pasi që ju e dini se cilat paketa dhe varësi do të instaloni dhe se kurrë nuk do të instaloni një paketë që nuk është e nevojshme për të ekzekutuar ndonjë funksion të softuerit që dëshironi të instaloni me slackbuilds. Gjithashtu mbani në mend se slackbuilds punon me kodin burimor dhe përpilon paketën në sistemin tuaj. Ju gjithashtu duhet të keni parasysh se vetëm versionet e qëndrueshme të paketave dhe paketave të testuara publikohen në ndërtesat e dobëta. Shembull: VLC në faqen zyrtare është në dispozicion në versionin 2.1.3 ndërsa në slackbuilds versioni i saj është 2.1.1. Lidhur me paqëndrueshmërinë e sistemit .. Nëse merrni parasysh që paketat janë përpiluar për kompjuterin tuaj, e njëjta zvogëlon në 0 paqëndrueshmërinë e kompjuterit tuaj pasi që në çdo rast paqëndrueshmëria do të ndikonte vetëm në vetë programin. Unë ju rekomandoj që të shijoni pak Virtualbox dhe do të shihni se cilat avantazhe ka kjo distro.
   Unë gjithashtu ju them se unë vetë kisha të njëjtin mendim si ju para se të provoni Slackware për veten time: D.
   Përshëndetje Linux dhe shpresoj se ju jam përgjigjur pyetjeve tuaja

   1.    kik1n dijo

    Eja, kjo më bëri të dëshiroj të kthehem te programi i xhuxhit.

    Unë do të doja që slackware të instalonte varësi dhe të përsëritej, por jo gjithçka mund të jetë haha. Por unë preferoj slackware në krahasim me debian ose gentoo.

    1.    peterçeko dijo

     Epo, për tu kthyer është thënë .. Slackware ka degën aktuale dhe ju tashmë e keni duke e mbështjellë

    2.    joakoej dijo

     Për këtë ekziston Arch, është duke u rrotulluar dhe me ABS dhe PKGbuilds ju mund të bëni saktësisht të njëjtën gjë si me Slackbuilds dhe nëse dëshironi me komandën "makepkg -s" unë gjithashtu do të zgjidh automatikisht varësitë.
     Nga ajo që shoh, unë i përmbahem Arch Linux, nëse nuk mund të më thuash ndonjë avantazh që Slackware ka në lidhje me Arch, sepse deri më tani nuk kam parë

     1.    didaz dijo

      të gjithë kanë hirin e tyre. kur lodhesh me njerin, pastaj kalon tek tjetri e keshtu me radhe haha

     2.    didaz dijo

      Ju përdorni dritaret 7 dhe nuk po përsëritet haha

   2.    otakulogan dijo

    Përgjigja juaj është shumë interesante, petercheco. Unë e marr parasysh, të paktën do të ndjek udhëzuesin tuaj për ta testuar atë të virtualizuar. Faleminderit!

    1.    peterçeko dijo

     Ju mirepresim

 4.   ianpocks dijo

  Udhëzues shumë i mirë, do të duhet ta provojmë. Nga kjo që thoni, unë imagjinoj që para se të instaloni një paketë duhet të shikoni varësitë kështu që kur instaloni paketat do të duhet të instaloni varësitë. Unë do të duhet të shoh nga afër. Më duket më shumë stil Bsd sesa linux ... Faleminderit

  1.    peterçeko dijo

   Me të vërtetë. Ju duhet të instaloni të gjitha varësitë para vetë programit. Përparësia është te sbopkg pasi i instaloni të gjitha në një. Shembull: Shikoni komandën për të instaluar VLC. Gjithçka para vlc (në të njëjtën komandë) janë varësi nga VLC ose nga programet për të cilat VLC ka nevojë. Me fjalë të tjera, ju i tregoni sbopkg me një komandë të gjitha varësitë dhe programin përfundimtar në fund dhe kujdeset për shkarkimin, përpilimin dhe instalimin e secilës paketë në vetvete. Shkon pako pas pakete derisa të bëhet gjithçka. Dhe nëse Slackware është shumë afër Unix

 5.   amulet_linux dijo

  Ju duhet të përgëzoheni sepse përdorni Slackware dhe sepse nuk ka pothuajse asnjë postim nga ai. Edhe pse më duket se e keni ekzagjeruar me performancën. Në teori duhet të ketë më shumë, por nuk është diçka kaq e jashtëzakonshme. Dhe unë ju them se kam përdorur Arch dhe Slackware në të njëjtën kohë. Aty ku shquhet është në Gentoo, veçanërisht KDE më befason.
  Megjithëse e kuptoj, unë gjithashtu kisha atë ndjenjë më shumë optimizimi dhe është shumë e mirë. Por nuk shkon me stilin tim Slackware, u mërzita dhe e harrova, përkundrazi më pëlqen më shumë sesi bëhet gjithçka në Gentoo.

  Gentoo është më i lehtë për mua për t’u përdorur, mbase kërkon pak më shumë analiza në përdorim, por është më e pakta. Nëse nuk e konsiderojmë instalimin.

  1.    peterçeko dijo

   Faleminderit shumë: D. Unë gjithashtu ju përgëzoj për përdorimin e Gentoo dhe pajtohem që është shumë e lehtë për tu mirëmbajtur sapo të instalohet falë portage: D. Veçanërisht Gentoo më tërheq por instalimi i Gentoo është i ngadaltë dhe unë nuk ju them asgjë për të përpiluar të gjithë KDE-në duhet të jeni shumë të durueshëm: D. Sa i përket performancës, nuk mund të jap një mendim pasi kam bërë një përzgjedhje manuale të paketave gjatë instalimit, kështu që unë kam vetëm aplikacionet që më interesonte të kisha dhe si ambient instalova vetëm KDE. Ndjesia që kam në laptopin tim me një bërthamë dhe një koncert ram është se Slackware me KDE funksionon shumë, shumë shpejt dhe ndryshimet e kësaj distro me Debian, Arch, openSUSE janë në rastin tim shumë të dukshëm: D. Unë mendoj se varet nga hardueri që duhet të perceptojë pak a shumë ndryshimet e secilës distro.
   Pershendetje

   1.    amulet_linux dijo

    Faleminderit gjithashtu. Tani që e mendoj, instalimi minimal KDE në Debian ose Arch ju detyron të instaloni paketat e kërkuara. Nga ana tjetër, në Slackware mund të injoroni mjaft sepse nuk i kërkon ato. Ngjashëm me Gentoo, ai ka 3 instalime të ndryshme KDE, atë të plotë, atë themelor dhe një super dritë pa shtesa të panevojshme. Nga të cilat zgjodha të fundit. Excellentshtë e shkëlqyeshme.
    të fala

    1.    peterçeko dijo

     Në të vërtetë

    2.    eliotime3000 dijo

     Në PC tim që ka Debian Wheezy me 1 GB RAM dhe një Pentium D prej 2.8 Ghz, së pari, unë instalova paketën KDE-Meta duke zgjedhur më themeloren për të punuar; Pastaj, vazhdova të rrëzoj vetë GNOME 3.4 ndërsa isha në tryezën e KDE, dhe në të vërtetë, unë jam mirë me KDE tim në PC tim desktop.

     Me Slackware, unë kam testuar performancën e saj në makinën virtuale dhe KDE, me të gjithë përbërësit e saj, funksionon fjalë për fjalë si mëndafshi. Ashtë një distro e mrekullueshme e GNU / Linux dhe diçka për të cilën nuk pendohem ta provoj.

     Gjithashtu, Slackpkg ju jep lirinë për të zgjedhur varësitë që dëshironi të instaloni në një paketë binare (të cilën APT dhe Pacman nuk i shohin kurrë).

  2.    dayara dijo

   Epo, performanca është e dukshme, dhe shumë. Gjithçka është shumë e rrjedhshme. Për t'ju dhënë një shembull, Slackware 64bits me desktop XFCE tregon një konsum prej 245 MB RAM pas nisjes. Në OpenSuse ose Fedora me të njëjtën desktop konsumi prej rreth 354mb (duke hequr disa procese nga fillimi).

   Nga ana tjetër, unë nuk do të rekomandoja askënd të përdorte depot aktuale, sepse është mjaft e zakonshme që pas një azhurnimi diçka të mos funksionojë për ju ose sistemi thjesht të mos fillojë. Herën e fundit që më ndodhi GDM ndaloi punën (unë duhej të përdorja Ctrl + high + F1 për startx dhe të kaloja në Slim), Gedit, Viewnior dhe disa programe të tjera.

   Përshëndetje.

 6.   Z. Boat dijo

  Mirë Peter, së pari falënderime për udhëzuesin.

  Duke lexuar gjithçka hap pas hapi, gjeta kuptimin në të gjitha hapat, përveç njërit:
  wget http://sbopkg.googlecode.com/files/sbopkg-0.37.0-noarch-1_cng.tgz
  installpkg sbopkg-0.37.0-noarch-1_cng.tgz

  Pse ta bëjmë këtë, në varësi të googlecode.com, kur mund të instalojmë dbopkg 0.37 nga repot zyrtare sipas faqes në internet të projektit?
  installpkg sbopkg-version-noarch-1_cng.tgz

  Duke e bërë atë në mënyrën tjetër, a nuk rrezikojmë të bëhemi disi të vjetëruar për të ardhmen?

  Një përshëndetje.

  1.    peterçeko dijo

   Përshëndetje, është interesante se çfarë vendosni, por në faqen zyrtare të Slackware vjen kjo:
   http://docs.slackware.com/howtos:slackware_admin:building_packages_with_sbopkg

   Në repot zyrtare të distro nuk është drejtpërdrejt :).

   1.    Z. Boat dijo

    Çfarë gjëje kurioze, si është e mundur që ata të mos kenë fiksuar një gabim kaq të madh http://www.sbopkg.org/downloads.php?

    Faleminderit për përgjigjen e shpejtë.

    Unë kisha një gjë tjetër për t'ju thënë, megjithëse mendoj se tashmë e di përgjigjen për këtë. Një nga arsyet që më bëri të largohem nga Arch ishte fakti që nuk bëri asgjë më shumë sesa gjeti probleme sigurie kudo dhe nuk më pëlqente të bëhesha ekspert në sigurinë e kompjuterit për të qenë në gjendje të konfiguroja disa parametra që në shpërndarjet e tjera ata më erdhën parazgjedhur.
    E njëjta gjë ndodh me Slackware, mendoj, nuk ka masa sigurie nga minuta 1, apo jo?
    Ju duhet t'i konfiguroni vetë.

    1.    eliotime3000 dijo

     Nuk mendoj se duhet të refuzoni një ndërhyrje si në Arch, pasi që, në të njëjtin instalues ​​të Slackware, kjo ju jep lehtësinë për të instaluar automatikisht SELinux dhe madje edhe kështu, nuk konsumon burime.

     Lidhur me Arch, ajo që më trembi ishte shpejtësia me të cilën ata azhurnuan versionet e përbërësve të tyre më të ndjeshëm, në një shkallë të tillë që më bënë të kthehem te Tre Maritë e stabilitetit në GNU / Linux (Debian, Slackware dhe RHEL / CentOS )

    2.    peterçeko dijo

     Eliotime3000 tashmë ju është përgjigjur, por siç mund ta shihni në postimin tim unë gjithashtu instaloj një ndihmës për konfigurimin më shumë: ufw. Kjo ju lejon të shtoni parametra në firewall (netfiter ose iptables ... çfarëdo që dëshironi ta quani) në një mënyrë shumë të shpejtë dhe të lehtë: D.

     Gjithashtu, për të marrë edhe më shumë siguri, mund të instaloni për shembull fail2ban për të mbrojtur kompjuterin tuaj nga përpjekjet e ssh ose shërbimeve të tjera: D.

 7.   Zemër lufte dijo

  Unë kam dashur të marr duart e mia në këtë distro për një kohë të gjatë, por mendoj se instalimi manual i varësive mund të bëhet një bezdi e vërtetë, gjithsesi faleminderit për tutorialin, mbase një ditë do të kënaqem.

  1.    peterçeko dijo

   Ju mirepresim Shihni që unë shkoj nga sistemet e automatizuara për të pasur më shumë kontroll mbi sistemin dhe varësitë

 8.   eliotime3000 dijo

  Distribuimi im i preferuar KISS ... Në të vërtetë, është distroja më e mirë KISS që kam provuar deri më tani, pasi ka avantazhin e përdorimit të të dy binareve (të tilla si Debian dhe të tjerët duke përdorur slapt-get ose slackpkg për të instaluar nga backports) ose përpilime si Gentoo (sbopkg).

  Sidoqoftë, distro si Slackware, nuk ka asnjë, dhe backportet zyrtare (si Slacky.eu) janë më të vetëdijshëm për defektet dhe azhurnohen në versionin më të qëndrueshëm dhe editojnë kodin burimor.

  PS: ju bën të dëshironi të shkarkoni kodin burimor Iceweasel dhe ta instaloni atë me sbopkg.

  1.    peterçeko dijo

   Në të vërtetë: D. Nga rruga .. Çfarë distro përdorni tani? Unë e di që keni qenë rreth Slackware, Debian dhe Arch, por cili nga ju është i zgjedhuri është hamendja e askujt

   1.    eliotime3000 dijo

    Të them të drejtën, distroja ime e preferuar është Debian, pasi më ofron një instalim të shpejtë dhe të lehtë për t'u përdorur dhe përshtatur (nëse dikush e urren terminalin, unë instaloj programin qendror nëse është një desktop GTK ose Aplikues nëse është KDE).

    Në anën e Slackware, e lë për PC-të që nuk mbështesin bërthama me PAE si Pentium IV ose PC-të e mia të vjetra që mezi ekzekutojnë Windows XP.

    Sidoqoftë, unë shpresoj që vëllai im të arrijë të migrojë të gjitha skedarët e tij nga PC i tij për të instaluar Slackware 14.1 dhe kështu, që ai të vazhdojë të shijojë XP me VirtualBox (atij i pëlqeu sa më shpejt që unë e instalova atë në fletoren e tij me Windows 7, pasi ajo varet nga aplikimet e pronarit për të programuar PIC dhe PLC).

  2.    patodx dijo

   eliotime. me fal injorancen time .. por me ngadale .. a mund te instaloj nje pakete .deb… ??????
   është për shkak të drejtuesve të mi të printerit ..

   petercheco .. një udhëzues i shkëlqyeshëm për të shtypur .. dhe ju më bëtë të dëshiroj të provoj xhoko ... shumë mirënjohës ..

   Brohoritje ..

   1.    eliotime3000 dijo

    Nëse përdorni konvertuesin e paketave Alien, po; por nëse doni të përdorni slackpkg për të instaluar paketat .deb, jo.

   2.    peterçeko dijo

    Ju mirepresim @patodx

 9.   pandev92 dijo

  Pak ahahaah rudimental

  1.    peterçeko dijo

   Nga? Unë do të thoja të gjerë, por të shpejtë, duke përfshirë softuerin që ne përdorim më shumë

  2.    eliotime3000 dijo

   Meh, të paktën ai nuk ju vë pako të tjera që ju nuk dëshironi.

   1.    peterçeko dijo

    Në të vërtetë .. Pasi secili të zgjedhë paketat që dëshiron të instalojë .. Thjesht kërkoji në slackbuilds.org dhe instaloji me komandën sbopkg -i "emri i paketës" (nëse nuk ka varësi) ose sbopkg -i "name_of_dependency package_name "(për varësinë e instalimit + vetë paketën)

 10.   r0uzic dijo

  Unë e provova Slackware shumë muaj më parë kur doli versioni 14.0, instalimi i tij ishte i ndryshëm nga shpërndarjet e tjera, por jo aq i vështirë sa disa njerëz e pikturojnë atë dhe kjo më dha një ndjenjë sigurie (në nivelin e paketave zyrtare) që pak shpërndarje më kanë dhënë; por unë e konsideroj gabim dhe humbje kohe të mos jesh në gjendje të instalosh në mënyrë të paracaktuar një sistem me më bazik dhe as të kesh një bërthamë më të optimizuar dhe kështu të ulësh kohën e ngarkimit. Po, shumë nga ju do të më thoni që mund ta bëj manualisht gjatë instalimit, por është pikërisht ajo që kritikoj: të vendos me më shumë se 100 paketa nëse do ta instaloj apo jo.

  1.    eliotime3000 dijo

   Normalisht, instaluesi i Slackware do t'ju tregojë një listë të grupit të paketave që dëshironi të instaloni (nga ato më themeloret te ato më të shkurtrat, siç janë paketat e lojërave KDE), por për të thënë të vërtetën, nisja e kernelit varet nga sistemi. boot që është mjaft i ngjashëm me UNIX / BSD (në fakt, OpenBSD merr përgjithmonë për shigjetarët).

   1.    peterçeko dijo

    Nuk mund të pajtohem më shumë. Ju mund të instaloni grupet e programeve A, AP, D, F, K, L, N, X dhe tashmë keni një sistem bazë në të cilin pas rifillimit instaloni çfarë të doni: D.
    Pak më shumë për këtë: http://www.slackwiki.com/Minimal_System

 11.   Babel dijo

  Udhëzuesi është i mirë, megjithëse duke parë se si funksionon Slack mendoj se jam më shumë përdorues i Arch-it. Një tjetër gjë që më tërheq vëmendjen është se keni shumë gabime drejtshkrimore (sidomos foljet në të shkuarën e thjeshtë pa theks). Unë mendoj se kjo është diçka që merret gjithmonë si e mirëqenë, por çdo faqe cilësore duhet t'i shohë ato gabime. Unë shpresoj në Desde Linux bëni më shumë përpjekje në të.

  1.    eliotime3000 dijo

   @Petercheco është nga Republika Çeke, kështu që ju nuk mund ta fajësoni atë ashtu që ka drejtshkrim të keq (në fakt, ndonjëherë duhet të shkruash në dy ose më shumë gjuhë është zhgënjyese).

   Sidoqoftë, se artikulli është shumë më i plotë se imi, ai meriton një vlerësim shtesë.

   1.    Carlos dijo

    Unë jam një përdorues i Debian por kam provuar të virtualizoj pothuajse të gjitha shpërndarjet, të paktën të gjitha ato origjinale nga të cilat rrjedhin pjesa tjetër. Midis tyre Slackware është ai që më pëlqen më shumë, funksionimi i slackbuilds në fillim mund të jetë i komplikuar, por nuk është më shumë sesa Përdorimi i AUR në ArchLinux.
    Slackware si Debian janë kryesisht të orientuar drejt qëndrueshmërisë, pavarësisht nëse është apo jo versioni i fundit nëse nuk ka probleme, prandaj është pothuajse i vetmi shpërndarje që ende përdor Lilo në vend të grub si një ngarkues boot.
    Më duket një shpërndarje shumë e mirë, nëse 'shkoja ’nga Debian unë do të hyja në rrjetet e Slackware, sepse Gentoo është shumë më i komplikuar për t’u përdorur

  2.    peterçeko dijo

   Po, është e vërtetë që do të kem ndonjë drejtshkrim tjetër, por është ajo që ndodh kur dikush shkruan një artikull në 12:XNUMX pasdite në Republikën Çeke: D. Përveç kësaj, duhet të merret parasysh që spanjisht-folësit vetë bëjnë gabime drejtshkrimore për të mërzitur: D.

  3.    patodx dijo

   Jam dakord Oi en dya populli nuk shkruan vien, zon hunos berdaderos hanimales të lenhua casteyana.

   Unë mendoj se Petercheco duhet të shkruaj në Çekisht tani e tutje, në mënyrë që ne të kuptojmë më mirë se çfarë do të thotë shoku ynë në mësime, pasi Spanjishtja nuk është gjuha e tij amtare.

   Brohoritje ..

   1.    peterçeko dijo

    Komenti juaj e bëri të lumtur pasditen time në punë: D. Faleminderit :). Jam serioz kur them, se kam qeshur për dhjetë minuta minuta

 12.   peterçeko dijo

  EDHE NJE GJE ..

  Hos, unë rekomandoj që në pjesën e konfigurimit të depozitës të mos komentosh repot e:

  ftp://mirrors.slackware.com:/slackware/slackware-14.1/
  http://mirrors.slackware.com/slackware/slackware-14.1/

  Këto paraqiten së pari në dokument: D. Shtë në rast se depoja e vendeve përkatëse të tyre dështon.

  1.    peterçeko dijo

   Na vjen keq "Unë ju rekomandoj"

 13.   Pablo dijo

  Jam plotësisht dakord me këtë artikull të Slackware, por hasa në probleme kur konfiguroja rrjetin tim Lan, nuk gjeta askund zgjidhje për problemin tim të rrjetit, prandaj jam kthyer në openseuse, e cila lehtëson dhe shumë konfigurimin e një Lan. Unë i përgëzoj ata që duan dhe kanë kohë për të mësuar, por si një përdorues që kërkon zgjidhje të shpejta, nuk gjeta Slackware.

  1.    peterçeko dijo

   Përshëndetje, Pablo,
   Gjatë procesit të instalimit, instaluesi ju pyet nëse doni të konfiguroni rrjetin. Ju thoni po dhe më pas zgjidhni opsionin Menaxher i Rrjetit. Kini kujdes, ekzistojnë katër opsione dhe njëra prej tyre është DHCP. Mos zgjidhni DHCP nëse jo Menaxher i Rrjetit. Problemi u zgjidh pasi lidhjet tuaja të rrjetit do të menaxhohen nga Menaxheri i Rrjetit

   1.    peterçeko dijo

    Më shumë informacion, të cilat mund t'ju interesojnë:
    http://docs.slackware.com/slackware:beginners_guide

 14.   santilinë dijo

  Unë kam instaluar slackware në një Nec Versa M320 dhe kam ndjekur udhëzimet tuaja, veçanërisht sbopkg -i "kcm_touchpad" por touchpad im nuk funksionon.

  Unë kam shikuar përreth, por nuk kam gjetur ndonjë zgjidhje për plogështinë 14.1.

  A duhet të editoj skedarin e konfigurimit x11 me dorë?

  1.    peterçeko dijo

   Përshëndetje, kur instaloni paketën në fjalë, do të gjeni opsionet për të konfiguruar prekjen tuaj në preferencat e sistemit KDE -> pajisjet e hyrjes -> touchpad.
   Këtu e përshtatni atë me nevojat tuaja: D.

   Nëse në vend që të përdorni KDE përdorni XFCE shkoni në qendër të xfce -> miut dhe touchpad dhe bëni cilësimet e dëshiruara :).

   1.    santilinë dijo

    Sistemi nuk po zbulon touchpad-in tim. Kur hyj në konfigurimin e touchpad nga kde, në informacion më tregon emrin e Touchpad: Pajisja nuk u gjet

    🙁

    1.    peterçeko dijo

     A është çështja juaj shumë kurioze. Touchpad nuk punon tërësisht ose funksionon gjysma? Si e instaluat sistemin?

     1.    santilinë dijo

      Asgjë nuk funksionon fare. Instalimi u bë duke ndjekur këtë udhëzues.

      A dini çfarë të bëni për të kontrolluar nëse kerneli ngarkon touchpad-in?

    2.    peterçeko dijo

     Por unë nuk fola për instalimin .. Postimi im ka të bëjë me post-instalimin: D.
     Prekja juaj ndoshta nuk mbështetet, por kjo është hera e parë që e shoh :). Nëse keni instaluar grupin X të paketave gjatë instalimit, touchpad-i juaj duhet të funksionojë mirë.

     1.    peterçeko dijo

      Në instalimin e Slacware shfaqet një moment në të cilin ju pyet se cilin mi dëshironi të përdorni. Ju duhet të zgjidhni Vídně të parazgjedhur: imps2mouse.

      Nëse dëshironi të bëni një konfigurim manual, duhet të ndryshoni ose krijoni skedarin /usr/lib/X11/xorg.conf.d/10-synaptics.conf

      të fala

 15.   gur ranor dijo

  Kontribut i shkëlqyeshëm, unë nuk kisha përdorur slackware për vite me radhë, me këtë shpërndarje që fillova në GNU / Linux me versionin 10, unë duhej ta lija atë kohë më parë, sepse para se të kisha nevojë të instaloja gjithçka manualisht dhe duhej të kërkoja secilën prej varësive por hej unë do ta provoj përsëri, Faleminderit për Udhëzuesin

  1.    peterçeko dijo

   Ju mirepresim

 16.   Percaff_TI99 dijo

  Post shumë i mirë; sa më e lartë dhe më e mirë, gjithmonë mund të mësoni cilësime që mund të mos jenë në udhëzime të tjera dhe anasjelltas.
  Diçka që bie në sy në Slackware është integrimi i KDE dhe rrjedhshmëria me të cilën ekzekutohen aplikacionet, dhe po, unë gjithashtu e vura re atë pak më të shkathët sesa Archlinux.

  Përshëndetje.

  1.    peterçeko dijo

   Faleminderit shumë

 17.   SynFlag dijo

  Performanca, mund t'ju vë në pikëpyetje, po me Gentoo?.
  Unë do të ju jap një vs CentOS tim me kernel të personalizuar vs Slackware me kernel të aksioneve ... le të shohim ram, shpejtësi dhe stabilitet kundër stresit të CPU, i cili merr më shumë avantazh

  1.    peterçeko dijo

   Epo, instaloni dy makina virtuale. Njëra me një CentOS minimal me bërthamën tuaj të personalizuar dhe tjetra me një Slackware minimale (instaloni grupet e softuerëve që të keni një instalim minimal të Slackware: http://www.slackwiki.com/Minimal_System) dhe publikoni rezultatet tuaja

 18.   Essau dijo

  artikull i shkëlqyeshëm, urime, unë tashmë doja ta provoja këtë shpërndarje dhe ju arritët të më bëni që të ulja menjëherë ISO-në.
  Thjesht një pyetje e vogël, unë do ta instaloj në makinën time të provës, ku kam instaluar disa distro të tjera, Debian Jessie, Arch, Ubuntu 14.04, OpenSuse, KaOs, Trsiquel, dhe të gjithë nisen nga GRUB2. E shoh që në artikullin tuaj ju flisni për Lilon (sa vjeç është?).
  Pyetja është, a mund të zgjedh të instaloj GRUB2 në vend të lilo dhe ta njoh atë distros tjetër që keni instaluar tashmë?

  1.    peterçeko dijo

   Përshëndetje Essaú dhe faleminderit për komentin tuaj: D. Gjatë instalimit sistemi instalon automatikisht Lilo.
   Mund të instaloni grub (grub2) i cili vjen në Slackware DVD me hapat e mëposhtëm:

   Pasi të keni mbaruar instalimin e Slackware dhe shfaqet ky mesazh: "Instalimi i Slackware Linux ka përfunduar."

   Drejtuar:
   chroot / mnt

   grub-install / dev / sda
   grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg

   Dhe voila: D .. Më shumë informacion në lidhje me këtë:
   http://docs.slackware.com/howtos:slackware_admin:grub_on_first_install

  2.    peterçeko dijo

   Edhe nje gje ..
   Lilo nuk është aspak një projekt i braktisur. Versioni i fundit i qëndrueshëm u lançua më pak se një vit më parë (7 Qershor 2013) dhe sot Slackware ka mbështetjen e UEFI me Lilo.

   Me shume informacion: http://en.wikipedia.org/wiki/LILO_%28boot_loader%29

 19.   Plehra_Killer dijo

  udhëzues i shkëlqyeshëm Peter.

  nga ana tjetër, muaj më vonë ai pendohet për plogështinë dhe kthehet në rhel, edhe pse në këtë rast centos por për 7 😛

  1.    peterçeko dijo

   Faleminderit: D. Well hoigo pëshpërit në erë që ata thonë, se unë jam duke qëndruar me Slackware, pasi më pëlqen shumë dhe kam gjithçka në duart e mia :). Përveç kësaj, performanca është brutale dhe harroj depot plus konfigurimin e përparësive, paketat deb ose rpm dhe varësitë e tyre: D. Me nënën Slackware ndihem i lirë dhe gjithnjë e më shumë identifikohem me mendimet e Patrick Volkerding për linux sot.

   Isshtë ideale dhe mbështetja që ka është e pakonkurueshme:
   http://en.wikipedia.org/wiki/Slackware#Releases

 20.   Chicxulub Kukulkan dijo

  Një pyetje: a mund të instaloj dy ose më shumë desktopë? Për shembull, filloni sot me KDE, nesër me XFCE dhe javën tjetër me kanellën.

  1.    peterçeko dijo

   Përshëndetje, natyrisht që mund të keni disa skenare .. Sigurisht, Kanella do të duhet të përpilojë: D.
   Më shumë informacion këtu: http://slackblogs.blogspot.cz/2014/04/cinnamon-slackbuilds-csb-for-slackware.html

 21.   vidagnu dijo

  Tutorial i shkëlqyeshëm, unë kam përdorur Slackware që nga viti 1998 dhe kurrë nuk kam pasur probleme me serverat, nuk instaloj pako nga slackbuilds mbi to pasi që paketat që janë në depot zyrtare janë të mjaftueshme. Në shtëpinë time unë gjithashtu e përdor atë dhe në këtë rast nëse përdor ndërtime të lehta për paketa si vlc, megjithëse përdor gjithashtu vazhdimisht ./configure && make & install install ndër të tjera.

  Urime përsëri për këtë tutorial dhe zgjedhjen që keni bërë!
  Oscar

  1.    peterçeko dijo

   Faleminderit shumë Oscar, jam gjithashtu i lumtur që mora vendimin të përdor Slackware. 🙂

  2.    kik1n dijo

   Uau, duhet të jesh mjaft haker :).
   Kur azhurnoni nga slackware në një version tjetër, a riinstaloni apo azhurnoni?

   1.    peterçeko dijo

    Epo mund të azhurnoni pa probleme me:

    1 ° Shtoni repot e versionit të ri në / etc / slackpkg / pasqyra

    Azhurnimi i 2-të me:

    azhurnimet e kontrollit të slackpkg
    azhurnimi i slackpkg-të gjitha
    Zgjidhni shkronjën K për të mbajtur konfigurimin, por duke parë konfigurimin e ri të paketave

    3-të slackpkg instaloni-ri

    Sigurisht, unë preferoj të bëj një instalim të pastër pasi Slackware punon shumë mirë dhe nuk është e nevojshme të azhurnoni çdo dy nga tre nga versioni në version

 22.   amilkar dijo

  Slackware, shkëlqyeshëm, po mësoj shumë!
  Kërkesë, kur modifikoj /etc/profile.d/lang.sh vendos:
  eksport LANG = es_XX.utf8
  GJUHA e eksportit = es_XX.utf8
  eksportoni LINGUAS = es_XX.utf8
  eksportoni LC_ALL = es_XX.utf8
  XX: vendi përkatës
  Ka funksionuar mirë
  Tastiera është problemi, nuk merr një tastierë të Amerikës Latine ose Spanjolle (mund ta shihni që nuk mund të shkruaj), unë zgjodha olpc / es-olpc | olpc / es-olpc.map i cili në kohën e instalimit u përgjigj, atëherë jo. A mund të rregullohet në ndërtimet e plogëta? Çfarë duhej të përcaktoja në instalim? Çfarë duhet të modifikoj? Të fala.

  1.    peterçeko dijo

   Provoni të hapni terminalin pa qenë root (domethënë me emrin tuaj të përdoruesit) dhe shkruani:
   setxkbmap është

   Me shume informacion: http://docs.slackware.com/howtos:window_managers:keyboard_layout

   Në përgjithësi, tastiera mund të konfigurohet direkt në ambientin e desktopit që përdorni.
   Ju thatë se vendosët /etc/profile.d/lang.sh, por vendosni /etc/profile.d/lang.csh gjithashtu?

   shembuj:
   nano /etj/profile.d/lang.sh
   eksportoni LANG = es_ES.utf8

   nano /etc/profile.d/lang.csh
   setenv LANG en_ES.utf8

   Një përshëndetje

 23.   Chamaeleonidae dijo

  Shumë e dobishme: 3

 24.   ANIM4 dijo

  Urime për këtë kontribut në komunitetin e dembelëve Petercheco.
  Unë kam qenë një përdorues i slackware që prej slackware 13 dhe e vërteta është se është gjëja më e mirë që kam pasur në hard diskun tim, kam provuar të tjerët por gjithmonë jam kthyer në slackware (Gentoo që e dua) dhe tani e vetmja gjë që unë mendoni se është e qëndrueshme apo aktuale?

  E vetmja gjë që unë shoh se mungon është një komunitet spanjishtfolës në irc për shembull ose një forum i mirë aktiv me shumë pjesëmarrje. Për të zgjidhur dyshimet e të gjithëve, të gjithë duhet të mësojmë dhe është në rregull të gabojmë 100 herë, kështu që njerëzit do të humbasin frikën e tyre nga kjo distro e mrekullueshme Gnu / linux.

  Kjo më ndodh kur shoh që njerëzit përfitojnë duke uruar autorin dhe këtë postim dhe nga mënyra se si hedhin dyshime, do të ishte mirë të kishim një vend në mënyrë që të gjithë të ndajmë përvojat tona dhe të mësojmë më shumë hidhni aq shumë (pyetje linux).

  Shumë më lart dikush pyeti pse sbopkg ose slackpkg nuk ishin shtuar, përgjigjja është e thjeshtë, ato janë paketa opsionale prandaj prish filozofinë e KISS për të njëjtën arsye slackware64 nuk ka pajtueshmëri me 32bit, është "gati" por ti ke për të shtuar një shtresë softueri për të ekzekutuar / përpiluar softuer 32-bitësh.

  Dhe një përdorues tjetër pyeti se si të ndryshohet nga kde në një mjedis tjetër, sepse siç tha Petercheco ajo përpilohet dhe pastaj ekzekutoni në një terminal: $ xwmconfig
  Dhe shfaqet një menu ku mund të zgjidhni atë që dëshironi (të instaluar më parë). Pastaj ne fikim X, $ startx tjetër dhe kaq.

  Përshëndetje!

  1.    peterçeko dijo

   Faleminderit shumë për dhënien e përgjigjes tuaj dhe për vlerësimin e postimit tim dhe jam dakord, nevojiten më shumë faqe në internet spanjisht-folëse rreth Slackware: D.

 25.   ANIM4 dijo

  Ju mirëpresim Petercheco, nëse është e trishtuar të shohësh se nuk ka asnjë në # slackware-es de freenode, ju mund të krijoni një kanal tjetër, siç janë Slackeros ose Slackos ose ndonjë emër tjetër, gjëja e vështirë për këto kanale irc është të mbajini aktivë dhe me shumë përdorues ....

  Mbi të vura * Slackpkg dhe kjo nënkuptonte marrjen e pt pasi që përfshihet edhe slackpkg.

  Përshëndetje dhe për të vazhduar duke i dhënë kallam në xhama për shumë vite më shumë!

 26.   Xurxo dijo

  Përshëndetje Petercheco

  Më pëlqeu ky postim se çfarë të bëja pas instalimit të Slackware. Shtë shumë i përshtatshëm për të gjithë ata që duan të eksperimentojnë dhe testojnë OS * Linux.

  Unë kam përdorur Slackware që nga viti 1994. Unë gjithmonë kam një Slack gati për të shkuar; tani një Slackware 14.1.

  Sidoqoftë, unë nuk e kam përdorur atë për muaj me radhë sepse mbështetja për kartat "nVidia Optimus" nuk ishte aq e pjekur sa do të kërkoja për një Slack.

  Më duhet të instaloj paketat "bumblebbe and bbswitch" që karta nVidia të shkëputet; meqenëse shumicën e kohës më ka mbetur Intel i integruar i7.

  Falë postimit tuaj unë kam mbajtur mend diçka që nuk e kam marrë parasysh herën e fundit kur kam provuar të instaloj këto paketa: "mos-pajtueshmëria me 32 bit !!"

  Sapo bëra një kërkim dhe gjeta këtë HOWTO që shpjegon se si të instaloj mbështetje për kartat nVidia Optimus me drejtuesit nVidia; por ... është ende thelbësore që sistemi të shndërrohet në "multilib"; dhe kjo është ajo që nuk më duket!

  https://github.com/WhiteWolf1776/Bumblebee-SlackBuilds

  Nëse kam një bit të pastër Slackware Linux 64; është sepse unë dua që të jetë kështu. Shtimi i një shtrese pajtueshmërie për 32-bit nuk më duket e drejtë.

  http://alien.slackbook.org/dokuwiki/doku.php?id=slackware:multilib

  Unë e di që problemi themelor është se nVidia nuk ofron mbështetje adekuate për kartat e saj grafike në mjediset GNU / Linux.

  Do të më duhet të pres një lloj mbështetjeje, madje edhe të jashtme, që lejon instalimin e këtij programi pa bërë një sistem "multilib".

  Faleminderit që më kujtove 🙂 Unë nuk kam filluar Slack për muaj me radhë sepse me Linux Mint 17 mbështetja për nVidia Optimos tashmë funksionon (me drejtuesit Noveau) nga instalimi dhe është aq e rehatshme saqë përfundon duke harruar nga vjen: - /

  Të fala.

 27.   Jessie dijo

  Faqe shume e mire!
  Gjithnjë e më shumë përdorues janë të kënaqur me Slackware !!! 🙂
  Imazhet tuaja do të dukeshin më mirë me një menaxher dritarësh si Iluminizmi 16

  1.    peterçeko dijo

   Faleminderit shumë mik ... Unë isha duke kërcyer nga distro në distro, por jam kthyer në Slackware me KDE. Sigurisht, kësaj here Slackware Current dhe unë mendoj se Slackware 14.2 ose 15 do ta shohim, duket se është gati të karamelohet: D.

 28.   WSN dijo

  Artikull i shkëlqyeshëm i petercheco!

  Unë kurrë nuk e kisha përdorur këtë distro deri më sot, unë gjithmonë kisha zgjedhur të tjerët me një instalues ​​grafik dhe teorikisht më miqësor në lidhje me kalimin midis windows dhe Gnu / Linux, por unë jam i habitur me performancën e Slackware, unë ende duhet të konfiguroj disa gjëra të rëndësishme si tastiera dhe sende, por nuk mendoj se është e komplikuar.

  I vetmi pendim është se u desh kaq shumë kohë për të provuar këtë vepër arti.

  Përshëndetje dhe urime për artikullin e shkëlqyer, është një ndihmë e shkëlqyer.

  1.    peterçeko dijo

   Përshëndetje mik dhe faleminderit shumë për vlerësimin e mirë të artikullit tim :). Me kënaqësi të shoh se është e dobishme për përdoruesit :). Përshëndetje dhe të gëzojnë distro ...

 29.   ADRIAN dijo

  HELO FRIENDS JAM I RI P SLR SHACKRBIMIN T Y MUND T NDIHMONI T IN INSTALONI LAMPIN… JU LUTEM FALEMINDERIT

  1.    peterçeko dijo

   Pershendetje Adrian,

   Kjo ju ndihmon: http://www.slackware.com/~mrgoblin/slackware-lamp.php

 30.   antares_ gjysma dijo

  Faleminderit shumë Peter.

  Ju keni shkruar një postim të shkëlqyeshëm për ata që janë të ri në programet e lëmuara. Gjithashtu më ka shërbyer shumë dhe se përdor distro që nga viti 2008.
  Gjëja më e mirë për slackware është se nuk ndryshon shumë nëse nuk është e nevojshme. Tani ka një lëshim të ri, slackware 14.2. A jemi duke pritur për një post të ri rimbushjeje?

  Faleminderit shumë Peter.

 31.   Vicrand dijo

  Faleminderit për postimin, më ka ndihmuar pasi nuk mund ta imagjinoni.

  Unë jam i ri në këtë shpërndarje, kam lexuar në LinuxPyetja që KDE Plasma 5 mund të instalohet në Slackware 14.2.

  Ajo që nuk e kuptoj është se si mund ta instaloj?
  Si ta përdor deponinë AlienBob?

  Faleminderit paraprakisht!

 32.   JOEL dijo

  Kam ardhur këtu rastësisht, ky tutorial më ka ndihmuar shumë sepse doja të provoja Slackware.
  Deri më sot e kam ende të instaluar në kompjuterin tim desktop pa dështime, të qëndrueshme, një kalim. Dhe tani sapo e instalova në laptopin tim për të hyrë më thellë në botën e linux sidomos (Slackware / Zenwalk)
  Trueshtë e vërtetë që në fillim ishte e vështirë, diçka si kur shkoja nga dritaret në ubuntu / linuxmint ... hahaha. Duhej të bëja shumë hulumtime mbi linux.
  Unë kisha provuar shumë distro, por kjo për mua është ajo që i përshtatet të mësuarit tim me linux. Unë ende kam një tjetër nga shkolla e vjetër që është Freebsd.

 33.   Marlon dijo

  A di dikush se si të bëjë një shpërndarje të personalizuar të Slackware? sondon liveslak por nuk e di cfare jane komandat

 34.   josalz dijo

  Pas 12 vitesh provë dhe gabim me shpërndarje të ndryshme, linux, bsd, windows, osx, gjeta sistemin që funksionon për mua, unë jam gjithmonë duke çarmatosur makineritë e klientit duke instaluar sisteme, duke optimizuar, testuar, më duhej diçka e qëndrueshme që po shkoj për dita e dyte e xhuxhit dhe mesimit, gjithcka filloi me wifislax qe e pash shume shpejt kur shikova shikoj qe bazohej ne xhuxh ... pastaj lexova mendimet e perdoruesve te te gjitha niveleve dhe eksperiencat e tyre ... ndjeva adrenalin kërkimi përfundoi.
  forum i shkëlqyeshëm e lë si përfundimtar,
  Përdorni forcën, Luka!