Serverë të dedikuar: si të zgjidhni atë të duhur për rastin tuaj të veçantë

servera të dedikuar

Interneti, siç e dini, me gjithë atë faqe të faqeve dhe shërbimeve të internetit, nuk është diçka eterike. Somethingshtë diçka e prekshme dhe gjendet pritet në servera. Dhe, ashtu si nuk do të linit një objekt të çmuar askund, nuk duhet të neglizhoni edhe vendin ku ju strehoni platformën tuaj të internetit. Prandaj, duhet të njihni serverat më të mirë të dedikuar atje.

Ka shume ofruesit e dedikuar të serverave, me një mori shërbimesh dhe tarifa të ndryshme. Kjo e bën zgjedhjen të vështirë, kështu që duhet të dini të gjitha detajet që të jeni në gjendje të zgjidhni atë më të mirën për rastin tuaj të veçantë dhe kështu të përfitoni sa më shumë nga ajo ...

Cilat janë serverat e dedikuar?

Serverë të përkushtuar, pritës

Kur zgjidhni një hostim, ose hostim, kur hapësira në re është e nevojshme për të ngarkuar një faqe / shërbim në internet, një nga pyetjet më të shpeshta është të dini se çfarë server i dedikuar. Pasja e kësaj qartë është jetike për të zgjedhur kompaninë më të mirë dhe shërbimin e hostit në internet, duke lejuar ekskluzivitetin dhe kontrollin më të mirë të hapësirës tuaj në internet.

Serverat e dedikuar janë a mundësi shumë e plotë dhe ekskluzive për individë, profesionistë të pavarur dhe kompani që kërkojnë hosting në internet. Për këtë arsye, ato janë bërë një nga modalitetet më të kërkuara sot.

Me sa duket mund të duket e ngjashme me a server i përbashkët, por nuk është Në serverin e përbashkët, i njëjti server ndahet për disa klientë. Me fjalë të tjera, të gjitha ato site të klientëve po përdorin të njëjtat burime harduerësh në të njëjtin kompjuter.

Serverët e përbashkët të uebit mund të jenë mirë për faqet e caktuara që konsumojnë pak burime dhe se ato janë të vogla. Por nëse ato rriten ose janë shumë të mëdha, opsioni më i mirë është që të keni një server server të dedikuar. Kjo është, ajo në të cilën serveri ose makina i është dedikuar vetëm një llogarie, duke qenë në gjendje të shijojë të gjitha burimet.

Duke përdorur një krahasim urban, serveri i dedikuar do të ishte si të marrësh me qira një shtëpi për veten tënde, ndërsa një server i përbashkët do të ishte si të kesh një shtëpi të përbashkët.

Aktualisht, ndryshimi midis një serveri të përbashkët dhe atij të dedikuar është zbehur, që nga shfaqja e VPS (Virtual Private Server), ajo që bëni është të përdorni të njëjtin server për të gjithë klientët, siç janë ata të përbashkët, por me përparësitë e një dedikuar duke pritur çdo projekt të pavarur në një makinë virtuale.

Këto lloj shërbimesh janë më të zakonshmet sot. Ato u mundësojnë qendrave të mëdha të të dhënave që të ndajnë burime të mëdha makinerie me klientët. Kështu që të gjithë kanë të tyret hapësirë ​​virtuale veçanërisht, me burimet e tij të vRAM, vCPU, hapësirë ​​ruajtëse virtuale, ndërfaqe të rrjetit virtual, etj. Kjo gjithashtu bën të mundur zgjerimin e shërbimit dhe marrjen e më shumë burimeve nëse kërkohet, pa nevojën e ndryshimit të serverit fizik.

Përveç kësaj, ata paraqesin një tjetër avantazh shtesë, dhe është që nëse diçka i ndodh njërit prej atyre VPS, nuk do të ndikojë në pjesën tjetër. Kjo falë faktit se, megjithëse të gjithë klientët po përdorin të njëjtën makinë fizike (server), me VPS burimet ndahen për të marrë disa servera virtualë që punojnë si një makinë e pavarur, me alokimin e tyre të burimeve, sistemit operativ, softuerit, etj.

Hostim i dedikuar vs server i dedikuar

Ndonjëherë, disa klientë kanë dyshim nëse është e njëjta gjë hosting i dedikuar dhe një server i dedikuar. Në të vërtetë, kur një ose shërbimi tjetër ju ofrohet, ata zakonisht i referohen të njëjtës gjë, ato përdoren sinonimisht.

Megjithëse, po jemi strikte, serveri i dedikuar është një makinë e lidhur në internet që mund të sigurojë një lloj shërbimi për klientët e tij. Në vend të kësaj, pritja në mënyrë specifike i referohet mbajtjes në internet brenda një serveri. Siç kam komentuar më parë, brenda këtij serveri mund të strehohen disa hostings nëse ndahet, ose nëse dedikohet përmes VPS.

Aktualisht, disa shërbime Informatikë në re ato janë mjaft të gjera dhe mund të ofrojnë edhe shërbime pritëse dhe shërbime të tjera: informatikë, qëndrime për të përdorur sisteme operative dhe aplikacione, etj. (shih IaaS, SaaS, PaaS, ...).

Rëndësia e një tranzicioni dixhital

Transformimi dixhital, biznesi, kriza, pandemia

Para mbërritjes së Pandemia SARS-CoV-2, transformimi dixhital i kompanive ishte shumë i rëndësishëm. Por pas Covid-19, ajo pothuajse nuk është më një opsion, por një detyrim. Vendosja e teknologjive të reja në shërbim të biznesit tuaj mund të zvogëlojë kostot dhe të përmirësojë fitimet.

Dhe një nga hapat e parë për të filluar atë transformim në biznesin tuaj të pavarur, ose në NVM-në tuaj, është të krijoni një faqe në internet dhe të gjeni strehim për të. Pikërisht kështu ju do të filloni të arrini të gjithë ata njerëz që tani nuk i arrijnë shërbimin ose produktin tuaj. Ose sepse janë gjeografikisht të largëta, ose sepse nuk mund të shkojnë fizikisht në institucionin tuaj për shkak të kufizimeve.

Përfitime të tjera të këtij tranzicioni kalojnë nëpër:

 • Ju mund të merrni më shumë të dhënat dhe statistikat në lidhje me klientët tuaj të mundshëm. Kjo do t'ju lejojë të dini më mirë se çfarë u nevojitet, të merrni vendime më të mira, ose si të përmirësoni planin tuaj të marketingut.
 • Edhe dixhitalizimi thjeshton shumë organizimin të një biznesi. Ju do të jeni në gjendje të menaxhoni biznesin tuaj në internet me një mori mjetesh softuerësh që automatizojnë shumë procese, siç janë platformat e tregtisë elektronike, aplikacionet bashkëpunuese, etj.
 • Përshtatuni më mirë me ndryshimet, në sajë të mbledhjes së të dhënave në kohë reale. Kjo aftësi për të reaguar paraprakisht është jetike në kohë pasigurie ose situatash të tilla si kjo krizë.
 • Kjo lejon decentralizimin e punës dhe lehtëson teleworking.
 • Ndonjëherë shmang nevojën për të operuar nga një lokal, kështu që një faqe në internet mund t'ju kursejë qiranë e institucionit, faturat e energjisë elektrike, ujin, mobiljet, etj. Kjo gjithashtu ka një ndikim në çmimet, të cilat do të bëhen më konkurruese duke mos pasur nevojë të përfshini ato shpenzime në marzhet e fitimit.
 • Arritje më e madhe të biznesit tuaj Ndërsa para se të arrinit vetëm qytetarët afër biznesit tuaj, tani mund të arrini në të gjithë botën.
 • Kjo do të përmirësojë imazhin e kompanisë tuaj dhe ju do të keni klientët më të kënaqur me shërbime.
 • më shumë shkathtësi, duke zvogëluar proceset burokratike.
 • Etj

Avantazhet dhe disavantazhet

informatikë re, kompjuter kompjuterik

Të kesh një server të dedikuar ka të vetat avantazhet dhe disavantazhet, si pothuajse çdo shërbim.

Nëse kemi për qëllim përparësitë, veçoj:

 • veçori: nuk keni pse të ndani burime, makineria do t'ju kushtohet tërësisht. Kjo jep pavarësi, shkallëzueshmëri dhe performancë më të lartë.
 • Kontrolli: mund të menaxhoni serverin ashtu si dëshironi.
 • Siguri: Duke mos ndarë burime me projekte të tjera, do të jeni më pak të ekspozuar ndaj kërcënimeve të caktuara.
 • Mirëmbajtje: Serverët e dedikuar kanë një mirëmbajtje më të thjeshtë, pasi serverat e përbashkët, ose VPS, janë disi më të komplikuar.
 • lakueshmëri: është më e shkathët, të jesh në gjendje të përkushtosh hapësirën dhe burimet për atë që të duhet vërtet, me një numër të madh të platformave dhe menaxherëve të përmbajtjes. Ju madje mund të zgjidhni sistemin operativ të serverit me një liri më të madhe ...

Gjithashtu ka disavantazhet e saj:

 • çmim: duke qenë të dedikuar ato janë më të shtrenjta se hostet e përbashkëta ose serverat VPS. Megjithëse, ia vlen për shkak të përfitimeve që ata ofrojnë.
 • Vështirësia: nëse jeni duke menaxhuar një server të plotë, duhet të keni trajnim adekuat. Megjithëse shumë shërbime cloud zakonisht kryejnë detyrat themelore të mirëmbajtjes dhe administrimit për ju.

Pra, a duhet të punësoj një server të përbashkët?

Në përgjithësi, nëse thjesht doni një uebfaqe të vogël, blog ose të ngjashme me pak trafik, nuk keni nevojë për të punësoni një server të dedikuar. Nga ana tjetër, serverat e dedikuar janë opsioni më i mirë për faqet e internetit të shërbimit, dyqanet në internet dhe platformat e tjera me kapacitete të mëdha (vëllim i lartë, numër i lartë i vizitave ose trafik i lartë i të dhënave,).

Alsoshtë gjithashtu e përshtatshme për projekte që mund të fillojnë të vogla, por që kanë parashikimi të rritet shumë. Kjo nuk do të krijojë kufizime afatgjata të burimeve.

Si të zgjidhni një server të dedikuar

qendër e të dhënave, qendër e të dhënave

Një server nuk është asgjë më shumë se një kompjuter me kapacitet të lartë. Prandaj, kur shkoni të zgjidhni servera të dedikuar, në thelb duhet të shikoni të njëjtat aspekte teknike si kur blini një PC:

 • CPU- Serverët zakonisht kanë mikroprocesorë të shumëfishtë, domethënë shumë truri kryesor. Performanca do të varet nga ata kur ekzekutoni sistemin operativ dhe softuerin që është i vendosur në server. Prandaj, është e rëndësishme që ata të performojnë mirë. Në rastin e një VPS, do të jetë një vCPU, domethënë një CPU virtual.
 • Kujtesa RAM: Kujtesa kryesore është gjithashtu e rëndësishme, shkathtësia me të cilën lëviz gjithçka do të varet gjithashtu nga ajo. Me memorie të ngadaltë, vonesë të lartë ose kapacitet të ulët, CPU nuk do të jetë në gjendje të bëjë mrekulli. Shuma e nevojshme do të varet shumë nga secili rast i veçantë, pasi jo të gjithë klientët kanë nevojë për të njëjtën gjë.
 • Ruajtje: disku i ngurtë është një pjesë tjetër thelbësore. Disa servera të dedikuar ende përdorin disqe të ngurta magnetike (HDD), të cilat do të jenë më të ngadalta, por zakonisht kanë kapacitete më të larta. Të tjerët kanë filluar të përdorin disqe të ngurta në gjendje të ngurtë (SSD), me shpejtësi shumë më të lartë. Në përgjithësi, nuk duhet të shqetësoheni për besueshmërinë në asnjë rast, pasi ato përdorin sisteme RAID. Këto sisteme të tepërta nënkuptojnë që nëse disku dështon, ai mund të zëvendësohet pa humbje të të dhënave.
 • Sistemi operativo: mund të jetë Windows Server, ose ndonjë shpërndarje GNU / Linux. Në raste të rralla mund të hasni edhe në sisteme të tjerë të ngjashëm me UNIX, të tilla si Solaris, * BSD, etj. Për shkak të fuqisë, sigurisë dhe stabilitetit të tij, Linux ka mbizotëruar në shumë, përveçse ka mjaft nevojë për mirëmbajtje dhe administrim.
 • Transferimi i të dhënave- I referohet vëllimit të të dhënave që mund të transferohen përmes linjave të rrjetit të këtyre serverave. Somethingshtë diçka që ofruesit zakonisht e kufizojnë në disa shërbime, ose që e kanë të pakufizuar në shërbime të tjera më të shtrenjta. Në çdo rast, ai duhet të rregullohet me atë që ju nevojitet për vizitat ose transferimet që do të bëni.

Një pyetje tjetër që mund t'ju interesojë ju jeni lloji i panelit të kontrollit që ka, ose lehtësira të tjera që ata mund të ofrojnë, të tilla si regjistrimi i domainit, shërbimet e postës elektronike, bazat e të dhënave, etj.

Rëndësia e GDPR

Flamuri i Bashkimit Evropian (BE)

Me siguri keni dëgjuar për të GAIA-X, një projekt interesant evropian për një platformë cloud që plotëson kërkesat e Ligji evropian për mbrojtjen e të dhënave. Diçka e rëndësishme për të respektuar të drejtën për privatësi dhe për të mbajtur të dhënat në territorin evropian (ose nëse nuk respektohet kjo, ato përputhen me të) GDPR).

Nëse kjo është jetike në rastin e individëve, është edhe më shumë kur merren me të dhëna të ndjeshme në një kompani, ose klientët e saj. Problemi është se gjetja e shërbimeve që përputhen me këto ligje dhe janë konkurruese është e vështirë. Aq më tepër duke marrë parasysh ndikimin dhe fuqinë e madhe të të ashtuquajturit GAFAM (Google, Amazon, Facebook, Apple dhe Microsoft).

Gjeni servera të dedikuar të strehuar në qendrat e të dhënave brenda Evropës, dhe të jesh konkurrues nuk është e lehtë. Një shembull mund të jetë Ikoula., Një specialist në web hosting, serverë të dedikuar dhe informatikë cloud. Përveç kësaj, ata kanë përvojë të gjerë që nga viti 1998.

servera të dedikuar

Qendrat tuaja të të dhënave ata janë në Francë, në dy vendndodhje në Reims dhe Eppes, si dhe në Hollandë dhe Gjermani (gjithashtu SHBA dhe Singapor, por ju mund të zgjidhni nëse keni preferenca). Qendrat që janë në pronësi, dhe jo parcela me qira siç ndodh në disa shërbime të tjera. Përveç kësaj, ajo ka filiale në Hollandë dhe Spanjë. Përveç kësaj, ata kanë një shërbim të mirë shumëgjuhësh të ndihmës 24/7 në dispozicionin tuaj.

Në mes Shërbime Ikoula përfshijnë:

 • VPS
 • Re publike
 • Serverë të përkushtuar
 • Web hosting
 • posta elektronike profesional dhe domenet e uebit të vetat
 • Certifikatat SSL / TLS për siguri
 • Rezervimi i resë kompjuterike
 • Ndërfaqe të thjeshta për menaxhim

Përveç kësaj, do ju pelqeje per cilesi te tjera si:

 • Përdorni projekte me burim të hapur dhe falas si Kubernetes.
 • të jetë eko-përgjegjës, duke qenë më të respektueshëm për mjedisin duke përdorur 100% energji të rinovueshme në qendrat e tyre të të dhënave (mos harroni se qendrat e të dhënave konsumojnë sasi të mëdha energjie, dhe kjo është jetike).
 • Ata mbështesin fillestarët, e cila mund të jetë një nxitje e mirë nëse sapo keni filluar.

Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.