Regjistri i instalimit: Instaloni Slackware 14 pa vdekur në përpjekje.

Përshëndetje për të gjithë. Ndërsa kam vonuar të shkruaj këtë artikull në lidhje me Slackware 14, më lejoni t'ju them se duke përfituar nga fakti që unë jam gati të përfundoj këtë semestër të fundit të karrierës sime profesionale në Informatikë dhe Teknologji Informacioni dhe ata po rimodelojnë përsëri dhomën e kompjuterit, tani kam mundësinë ta bëj tutorialin në një mënyrë më të qetë dhe më të detajuar.

Në artikullin e mëparshëm, Unë fola për përvojën që pata me Slackware me një subjektivitet kaq të madh, saqë u tërhoqa dhe nuk u sqarova nga entuziazmi.

Tani duke vazhduar këtë seri artikujsh kushtuar kësaj distro legjendare, unë do t'ju prezantoj se si të instaloni Slackware 14 me disa detaje që mund t'i keni harruar DMoZ (si disa sugjerime që shfaqen kur konfiguroni disa komponentë), dhe shpjegimi i rastit me hapa të caktuar, veçanërisht me formatimin.

Artikulli që po shihni është një reagim nga Punë praktike për instalimin e softverit bërë nga kolegu ynë DMoZ, të cilin e falënderojmë me shumë kënaqësi që na ka ndihmuar të dimë më shumë për këtë distro

Le të fillojmë.

Faza 1: Zgjedhja dhe para-formatimi i kernelit

Ndërsa shumë do të shohin një ekran me shkronja të thjeshta që ata mund të mos i kuptojnë, kjo është për shkak se Slackware nuk fillon automatikisht një bërthamë. Kjo me siguri do t'ju shfaqet:

Slackware-1-zgjidhni-kernel

Në ekran shpjegon se duhet të zgjedhim midis kernelit për Pentium III të vjetëruar dhe PC të ulët vetëm me tastierë (duke shtypur great.s), ose PC "modernë" që fillojnë me Pentium IV dhe pasardhësve (hugesmps.s).

Nëse kompjuteri ynë është mjaft i mirë për të punuar, ne shkruajmë hugesmp.s dhe ia japim Shkruani për të qenë në gjendje të përdorim bërthamën që zgjedhim.

Në ekranin tjetër, ai do të na tregojë se cilin paraqitje të tastierës do të përdorim:

Slackware-2-zgjidhni-dist-tastierë

Ne shkruajmë "1" për të qenë në gjendje të fusim opsionet e disponueshme që ka. Do të shfaqet një menu si kjo: +

Slackware-2-zgjedh-dist-tastierë-2

Në rastin tim, unë zgjodha paraqitjen e tastierës latine, të cilën jam mësuar për një kohë të gjatë. Ne japim Shkruani për zgjedhjen tonë, dhe ne filluam të testojmë:

Slackware-2-zgjedh-dist-tastierë-3

Me sa duket ai është në një humor të shkëlqyer. Ne japim Shkruani, dhe pastaj, ne shkruajmë 1 dhe ia japim Shkruani të jemi në gjendje të konfirmojmë zgjedhjen tonë të shpërndarjes; nëse jo, shkruajmë «2», e japim Shkruani dhe ne zgjedhim paraqitjen e tastierës që duam.

Tani, Slackware do të na kërkojë të identifikohemi si superpërdorues (ose ROOT):

Slackware-3-rrënja e identifikimit

Ne thjesht shkruajmë "rrënjë", ne e japim atë Shkruani dhe menjëherë do të marrim një ekran që do të na tregojë nëse përdorim cfdisk ose fdisk për të formatuar diskun tonë. Në rastin tim, kam shkruar cfdisk kështu që jam mësuar me këtë aplikacion.

slackware-4-cfdisk

Epo, duke përdorur rregullin e thjeshtë të tre, unë caktova këtë ekip me 20 GB hapësirë ​​që 90% ishte njësia kryesore dhe 10% ishte zona e ndërrimit. Për të qenë më të saktë, konfigurimi është si më poshtë:

 • SDA1 / Primary / Linux (opsioni 83) / 90% e hapësirës në disk.
 • SDA5 / Logical / Linux Swap (opsioni 82) / 10% e hapësirës në disk.

Me këtë format që i dhashë, ishte si më poshtë:

slackware-4-cfdisk-2

Ne zgjedhim opsionin "bootable" dhe e përcaktojmë atë në ndarjen kryesore ose ndarjen swap, zgjedhim "shkruaj" për të paracaktuar formatin, ne konfirmojmë duke shtypur "po" dhe dalim me zgjedhjen e opsionit "lë".

Pasi të kemi kryer këtë proces të paravendosjes së formatit, ne thjesht shkruajmë "konfigurim" për të vazhduar me fazën tjetër të instalimit.

Slackware-5-konfigurimi

Faza 2: Formatimi përfundimtar, zgjedhja e përbërësve, fjalëkalimi rrënjësor, zgjedhja e GUI dhe zgjedhja e pasqyrave të repos tonë kryesore

Këtu vjen pjesa "më e lehtë" e instalimit, e cila është detajuar shumë mirë për sa i përket funksioneve. "Magjistari" është kështu:

Slackware-6-menu-instalimi

Ne zgjedhim opsionin "ADDSWAP" për të qenë në gjendje të punojmë me instalimin në paqe. Ne konfirmojmë zgjedhjen tonë të zonës sonë të këmbimit:

Ndarja e Slackware-7-swap

Tani, shfaqet një kuti që na pyet nëse duam të ekzekutojmë edhe MKSWAP për të kontrolluar nëse disku ynë i ngurtë ka sektorë të këqij. Le të supozojmë që disku ynë i ngurtë është plotësisht i mirë dhe themi JO:

Slackware-7-swap-partition-2

Do të shfaqet një kuti që konfirmon se ne tashmë kemi bërë konfigurimin tonë të zgjedhjes SWAP. Ne japim në rregull:

Slackware-7-swap-partition-3

Tani, do të na kërkojë të zgjedhim ndarjen që kemi rezervuar për të dhënat tona:

Slackware-7-swap-partition-4

Ne zgjedhim ZGJIDH, atëherë do të shfaqen tre opsione: Formati (formati), Kontrolli (rishikimi ose inspektimi), ose Kalo (mos bëj asgjë). Ne zgjedhim opsionin Format për të qenë në gjendje t'i japim një format me të cilin të punojë:

Slackware-7-swap-partition-5

Në përgjithësi, sistemi i skedarëve EXT4 rekomandohet për lehtësi. Ne japim OK për të konfirmuar formatimin përfundimtar. Ne presim disa sekonda derisa të shfaqet e mëposhtme:

Slackware-7-swap-partition-6

Kjo do të thotë që ndarja jonë tashmë është formatuar plotësisht. Ne japim në rregull.

Tani, magjistari do të na lejojë të zgjedhim nëse duam të instalojmë Slackware nga CD / DVD, përmes rrjetit dhe opsioneve të tjera që na ofron:

Burime Slackware-8-repos

Meqenëse po përdor DVD-në Slackware 32-bitësh, nuk do ta kem problem të zgjedh paketat. Ne e japim atë në rregull, dhe ai na pyet nëse duam një instalim «automatik» (automatik), ose një «manual» (mënyra e vështirë). Nëse nuk duam të komplikojmë jetën tonë, ne zgjedhim "makinën".

Slackware-9-mënyra e instalimit

Pasi të keni mbaruar rishikimin e paketave që keni, do të shohim një listë opsionesh se si duam të instalojmë Slackware shumë të ngjashme me menunë e opsioneve që ka Debian, e cila klasifikohet bazuar në përbërësit e sistemit dhe jo në llojin e shërbimeve që përdorni. Ne do të japim.

Slackware-10-komponentët e sistemit

Me shigjetat lëvizim për të zgjedhur opsionet, me shiritin hapësinor shënojmë dhe heqim shënimet nga opsionet që duam të instalojmë dhe kështu shmangim instalimin e 8 ose 10 GB të përbërësve që nuk duam të përdorim.

Pasi të kemi menduar dhe zgjedhur se cilat opsione janë thelbësore për ne, ne klikojmë në rregull dhe menjëherë do të na tregojë se si duam të tregohet progresi i instalimit:

Slackware-11-pamja-progres-mode

Ne japim opsionin "i plotë" për të parë përshkrimin e secilës paketë në të cilën është instaluar gjatë gjithë procesit.

Gjatë procesit të instalimit, do të shohim që Slackware instalon secilën paketë bazuar në rendin e alfabetit dhe nga ana tjetër, do të shohim një përshkrim të hollësishëm të secilës paketë që është instaluar (kjo mund të zgjasë nga 20 minuta në tre të katërtat e një ore , në varësi të kapacitetit të PC tonë, kështu që unë sugjeroj që të përfitoni nga kjo periudhë sa më mirë që të bëni detyra të tjera):

Slackware-12-instalimi-progresi

Pasi të keni pirë një kafe, ose keni vrarë kohë, do të na kërkojë të bëjmë një boot USB. Obvienlo duke zgjedhur opsionin Kalo.

Slackware-13-boot-usb

Tani, do të na pyesë nëse do të instalojmë ngarkuesin boot LILO, i cili është mjaft i ngjashëm me GRUB. Në rast se keni një ose më shumë distros dhe përdorni GRUB, zgjidhni opsionin Skip. Sidoqoftë, nëse nuk keni ndonjë distro më shumë se Slackware ose mezi keni një ndarje Windows, zgjidhni opsionin Simple nëse nuk doni më migrenë (deri më tani nuk e kam mbuluar LILO në thellësi, kështu që në postimet e ardhshme rreth Slackware do të postoj "hulumtimi" im në lidhje me të):

slackware-14-lilo

Në ekranin tjetër, magjistari i këndshëm na pyet se çfarë rezolucioni duam që Slackware të fillojë të funksionojë si parazgjedhje.

Në përgjithësi, nëse përdorni Video të Integruara Intel, ju keni mundësinë të zgjidhni rezolucionin e rekomanduar për monitorin tuaj; nëse jo, zgjidhni opsionin Standard:

Rezolucioni i Slackware-15-boot

Pasi të kemi zgjedhur rezolucionin e duhur, kemi vendosur të zgjedhim opsionet e miut. Ne zgjedhim portin PS / 2 nëse e përdorim atë port; Për të përdorur një Mi me një port USB, zgjidhni opsionin me USB.

Slackware-16-miu

Pasi të konfirmojmë me cilën port do të punojmë miun, ajo që vjen më pas është të konfigurojmë rrjetin.

Lëmuar-17-të kuqe

Ne shkruajmë emrin e rrjetit, pastaj zgjedhim DHCP, e lëmë emrin e hostit me një ".", Dhe zgjedhim shërbimet e rrjetit që duam.

Slackware-17-kuqe-2

Një ekran tjetër që do të shfaqet do të jetë zgjedhja e fontit të konsolës. Ne themi jo nëse nuk duam, ose nëse font i paracaktuar i terminalit i mërzit ata, ne zgjedhim po:

Ekran i shkronjave të shkurtra-18-fonte

Pasi ta bëni këtë, ai do të na pyesë nëse duam të përdorim kohën BIOS të PC-së tonë ose të përdorim formatin UTC. Në rastin tim, unë zgjodha opsionin e parë dhe pastaj zgjodha zonën kohore në të cilën po përdor (Amerikë / Lima):

Slackware-19-zonë-kohë

Tani, ne duhet të zgjedhim mjedisin e desktopit:

Slackware-20-desktop-mjedis

Ndërsa pëlqeja shumë KDE-në dhe për shkak të dritës së lehtë në këtë distro, e zgjodha atë. Tani, ne do të konfigurojmë fjalëkalimin ROOT:

Slackware-21-root-fjalëkalimi

Pas dhënies së një fjalëkalimi për tonë Super përdorues, do të na tregojë se instalimi tashmë është kryer në mënyrë korrekte.

Slackware-22-reboot

Dhe meqë jemi kthyer në menunë kryesore, i japim EXIT, shkruajmë reboot në tastierë dhe Slackware CD / DVD do të nxirret (në rastin tim, unë përdora DVD).

Slackware-23-dalje

Kur rifilloni, menuja LILO do të shfaqet me opsionin Slackware:

slackware-24-lilo

Pasi të kemi dhënë Shkruani (nga padurimi) ose thjesht lëreni sistemin të ndizet, ai do të kërkojë fjalëkalimin ROOT:

Slackware-25-boot-console

Pas kësaj, ne do të shkruajmë:

startx

në tastierë për të qenë në gjendje të lëshojmë GUI-në tonë të zgjedhur përmes X.org (në këtë rast, KDE):

Slackware-26-KDE

Ne bëjmë kombinimin e çelësave Ndalet + F2 të shkruajmë në kutinë për të ekzekutuar «konsole», e cila është tastiera në të cilën do të aktivizojmë repon tonë kryesore.

Slackware-27-konfiguro-slackpkg

Edhe pse slackpkg shpjegon pak se si funksionon, e vërteta është se kur bëjmë një veprim, ai na tregon se nuk e kemi konfiguruar repon. Për ta bërë këtë, ne shkruajmë në tastierë:

nano /etc/slackpkg/mirros

Do të shohim disa pasqyra, të cilat unë i zgjodha disa nga kernel.org dhe të ngjashme. Ajo që duhet të bëni është të mos komentoni pasqyrat e zgjedhjes suaj dhe asgjë tjetër:

Slackware-27-konfiguro-slackpkg-2

Dhe për ta përfunduar këtë udhëzim me një lulëzim, ajo që ne do të bëjmë është të shkruajmë në tastierë:

slackpkg update

dhe kështu ne aktivizojmë slackpkg-në tonë.

Kjo është e gjitha për sot. Në episodin tjetër, unë do të shpjegoj se si ta përgatisim Slackware-in të gatshëm për t'u përdorur, si dhe do të jap komente mbi mënyrën e përdorimit të Slackbuilds dhe gjithashtu mënyrën e instalimit të slapt-get, si dhe përkthimin e Slackware në gjuhën tonë.

Para se të shkoj, duhet të falënderoj DMoZ për udhëzimet e Slackware që ai bëri dhe ato vërtet më kanë përdorur.

Deri në postimin tjetër.

Për të vazhduar


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   elpapehackero dijo

  Më mirë të qëlloja veten * - *.

  1.    eliotime3000 dijo

   Epo, me Slackware nuk ia vlen të bësh. Me Gentoo ose Linux From Scratch, po.

   1.    është Ozkan dijo

    Ah, heretik !! LOL
    Kam përdorur Gentoo, kam instaluar gjithmonë nga një stage3 dhe kurrë nuk më ka dhënë një të shtënë, është e vërtetë që ndonjëherë është zhgënjyese, por pritja ia vlen, kur të shihni se PC juaj fluturon fjalë për fjalë.

    1.    plakja 87 dijo

     Nëse ai fluturon me gentoo, me Arch nuk do ta shihni as të ndodhë ...

     1.    eliotime3000 dijo

      Epo, Slackware është në të njëjtin nivel me Gentoo dhe Arch, por të paktën nuk do të jeni vetëm në rrugë falë dokumentacionit të tij të bashkangjitur.

     2.    joakoej dijo

      Unë mendoj se është e kundërta. Ashtu si kurrë nuk kam vërejtur më shumë shpejtësi në Arch, pasi të filloni të instaloni gjëra, është si çdo distro tjetër.

   2.    joakoej dijo

    Unë mendoj krejt e kundërta, dhe nuk po e them për shkak të vështirësisë, por sepse në Slackware nuk keni asgjë, nuk ia vlen ta instaloni shumë, pasi të instalohet vjen me shumë gjëra të instaluara si parazgjedhje, por kur doni të instaloni diçka, e vetmja gjë që mbetet është ta përpiloni, për këtë unë vendos ndonjë distro tjetër dhe përpiloj atë që dua.
    Unë them, nëse nuk ka ndonjë avantazh që po më kapërcen

 2.   Omar Leon dijo

  Publikimi juaj i shkëlqyeshëm më bën kureshtare të provoj software ...

 3.   pandev92 dijo

  Më kujton instalimin e archlinux ...

  1.    Jukiteru dijo

   Praktikisht është e njëjta gjë

   1.    eliotime3000 dijo

    Instalimi i harkut ishte i njëjtë, derisa magjistari u hoq. Tani, është instaluar praktikisht me dorë me komanda të thjeshtuara.

  2.    gato dijo

   Për mua në Frugalware.

   1.    eliotime3000 dijo

    Epo, më kujton instaluesin Android x86

    1.    gato dijo

     Jo, ai Android duket si WinXP i përzier me çdo instalim të CLI.

 4.   aiolia dijo

  Nuk ka ndryshuar shumë sa i përket instalimit ... Kontribut i mirë

 5.   Uau dijo

  Udhëzues i mirë, software me të vërtetë nuk është aq i ndërlikuar sa duket, gjithçka shpjegohet mjaft hap pas hapi (dhe nëse jo në dokumentacionin zyrtar, ata e sqarojnë atë më shumë).

  Do të shtoja që para se të filloni një sesion grafik nga root, krijoni një përdorues aktual me komandën adduser, dilni nga seanca root, filloni me përdoruesin e ri dhe pastaj "startx".

  1.    eliotime3000 dijo

   Në postimin tjetër që ndjek këtë, unë do ta bëj atë dhe gjithashtu do të shtoj gjëra të tilla si ndryshimi i gjuhës, instalimi i sbopkg dhe marrja e shuplakave.

 6.   f3niX dijo

  Ky ishte shtrembërimi i parë që ata më dhanë për të instaluar .. uu nuk ishte e lehtë për mua, hahaha ishte versioni 9 nëse mbaj mend mirë ose 8, nuk e di praktikisht instalimi ka qenë i njëjtë që nga ajo kohë, nuk është nuk ka ndryshuar fare.

  1.    eliotime3000 dijo

   Sa do të doja që Arch të ishte i tillë, me një instalues ​​që mbetet i njëjtë me kalimin e viteve.

   1.    chinoloco dijo

    Përshëndetje kompania, po shtoja një përdorues dhe nuk e shtova në asnjë grup (rrota, floppy, audio, video, cdrom, plugdev, power, netdev, lp, skaner), a mund të shpjegoni se si ta konfiguroni atë?
    Ju faleminderit!

 7.   Canales dijo

  Punë të mbarë, faleminderit për ndarjen

 8.   djall dijo

  Post te mbare!

  Deri kohët e fundit në 2 kompjuterët e mi (laptop dhe desktop) kisha vetëm Slackware - aktual, por për të provuar aroma të tjera instalova Arch (për herë të parë) për laptopin dhe Fedora për desktopin tim.

  Unë isha duke planifikuar të ndryshoja distro në desktopin tim, opsionet e mia për të zgjedhur ishin, të kthehem te, Debian ose Slackware, unë mendoj se unë do të instaloj Slackware përsëri 🙂

 9.   juanra20 dijo

  Kjo do të më ndihmojë shumë sepse jam duke menduar të instaloj Slackware në netbook (që është makina ime e vetme). Sinqerisht nuk e shoh instalimin të vështirë, megjithëse nëse do të kisha dashur të tregoni se si bëhet instalimi për "meshkuj", domethënë modaliteti i ndërlikuar (ekspert) haha.
  Sidoqoftë, kontribut i mirë dhe unë pres që kontributet e tjera në lidhje me Slackware

  1.    eliotime3000 dijo

   Për atë vështirësi që përmendni, ekziston Gentoo dhe / ose Linux From Scratch. Slackware ishte distro i parë që i shkoi ndër mend ta vendoste atë ndihmës për të shmangur ndërlikimin e jetës së tij me SLS.

   1.    juanra20 dijo

    Jo, jo, nuk i referohem asaj vështirësie por do të kisha dashur më shumë nëse opsionet "manual" ose "ekspert" të ofruara nga magjistari Slackware do të ishin përdorur sepse e vërteta më tërheq vëmendjen, por kjo është diçka që unë do të shoh veten time kur e instaloj

    1.    eliotime3000 dijo

     Ah mirë. Në vetvete, do të më duhej të kisha pak më shumë kohë ose të mbaroja semestrin e diplomës time në mënyrë që të kisha pak më shumë kohë për të parë opsionet e avancuara që ajo ka.

 10.   kik1n dijo

  Shkëlqyeshëm, thjesht shkëlqyeshëm, aktualisht po bëj disa Wall, për openSUSE dhe Slackware.

  Unë dua të rris numrin e përdoruesve për secilin, ç'është më mirë, duke i bërë distrot më flirtuese

 11.   Jezusi Izraeli Perales Martinez dijo

  Unë e kam iso në kompjuterin tim për disa ditë / javë / muaj, edhe atë debian por për momentin nuk mund të çinstaloj fedora (pretekste sepse ndihem mirë këtu) por do ta instaloj në një makinë virtuale dhe më duket një distro shumë e mirë, të paktën instalimi është i shpejtë dhe mbetet për tu puthur

  1.    eliotime3000 dijo

   Epo, Slackware është shpërndarja më e lehtë e KISS që kam përdorur deri më tani.

 12.   kalbet87 dijo

  Më në fund kam një justifikim ... ahem ... arsye për të provuar slak ... faleminderit !!!!!

  1.    eliotime3000 dijo

   Në postimet e ardhshme, unë do të zgjeroj sagën për konfigurime shtesë, si dhe do të bëj një seri tjetër postimesh rreth Arch (ose Parabola GNU / Linux-Libre) + MATE + Iceweasel

 13.   dhunues dijo

  Epo, për mua si Debian në versionet e fundit nuk ka asnjë, unë instaloj në atë që këndon një gjel.

 14.   Dokoi dijo

  Mendoj se është një distro e vlefshme, por gjithashtu mendoj se të duhet shumë kohë e lirë për ta bërë atë 100 ... Në të ardhmen do ta instaloj * Ö *

 15.   DMoZ dijo

  Faleminderit për përmendjen Eliot,

  Të dhënat shtesë që mund të sillen në lidhje me Slack vlerësohen gjithmonë, mezi pres shënimet tuaja rreth slapt-get, ato pa dyshim do të ndihmojnë disa të bëjnë hapin në këtë distro që unë u dashurova nga momenti i parë.

  Pak nga pak sjell edhe shënime shtesë ...

  Brohoritje

  1.    eliotime3000 dijo

   Ju mirepresim, DMoZ. Për më tepër, unë pata mundimin të lexoj me kujdes skedarët e ndihmës për të sqaruar aspekte të caktuara të instalimit të Slackware (të tilla si zgjedhja e kernelit dhe kontrolli i integritetit të diskut të ngurtë, i cili nëse nuk do ta kisha lexuar, atëherë do të më duhej më shumë sesa duhej).

   Dhe nga rruga, unë kisha harruar që ai do të shpjegonte gjithashtu për repo-n e slacky.eu, e cila ka një katalog të gjerë binarësh të gatshëm për t'u instaluar dhe nuk duhet të përpilojë programet siç ndodh me ndërtimet e slacky-ut.

   1.    DMoZ dijo

    Vëlla i shkëlqyer,

    Nuk është se Slackware është i ndërlikuar, është se nevojiten shumë informacione në gjuhën tonë, por falë desdelinux, gjithçka që po ndryshon =)…

    Faleminderit për mbështetjen e kauzës ...

    Brohoritje !!! ...

    1.    eliotime3000 dijo

     Ju mirepresim, kompania. Unë bëj çmos për të siguruar që Slackware të përdoret po aq gjerësisht sa Slackware dhe të paktën të vlerësohet si i tillë dhe pa paragjykime.

     1.    eliotime3000 dijo

      Dhe këtu është një listë e repove të Slackware (ato përfshijnë ndërtime slackware) >> http://www.slackabduction.com/sse/repolist.php

     2.    DMoZ dijo

      Madhështore, përfshijeni në shkrimet tuaja të rradhës ...

      Brohoritje !!! ...

 16.   Ana e përparme dijo

  Regards (përpjekja e parë për koment në sit)

  Kohët që kam instaluar Slackware (më shumë për eksperimentim) dosjet e përdoruesit (muzikë, shkarkime dhe të tjera) nuk krijohen derisa të filloj një sesion grafik në xfce, ndërsa e bëj së pari me kde dosja ime mbetet e zbrazët. Nuk e di nëse hap ndonjë mënyrë për t'i gjeneruar ato në kde ose duke dështuar me terminalin.

  1.    Percaff_TI99 dijo

   E njëjta gjë e saktë më ka ndodhur mua, unë nuk mund të gjeja informacion në lidhje me të, po, Xfce është jashtëzakonisht i shpejtë dhe plotësisht funksional, e vërteta është një shpërndarje e shkëlqyeshme, dhe gjithnjë e më shumë përdorues po marrin kohë për ta provuar, unë jam një nga ata që mendojnë se atje lart janë Debian, Gentoo, Slackware dhe Arch, pastaj të tjerët, të cilët janë të paparashikueshëm (disa nuk janë) në mënyrë që përdoruesit fillestarë të kthehen te GNU / linux, të mësojnë, dhe gjithashtu nëse dëshironi, të jenë në gjendje për të bërë një hap më tej drejt atyre distros legjendare.

 17.   eliotime3000 dijo

  Jashtë temës: Në botimin e këtij artikulli, unë gjithashtu shtova nuskën Slackware por në përmbajtjen e artikullit, por ata gjithsesi e hoqën atë. Cila është arsyeja për këtë? Dhe kush është përgjegjës për redaktimin e artikujve?

 18.   kennatj dijo

  Gjithmonë kam dashur ta provoj këtë distro kur të mbaroni artikullin se si ta përgatisni, unë do ta provoj.

 19.   Eufori dijo

  Shumë mirënjohës për artikullin, kisha lexuar një hyrje tjetër dhe po pres kapitujt e ardhshëm të së njëjtës, sidomos atë që do të vijë (është e vështirë për mua të gjej informacione në lidhje me konfigurimin / instalimin në spanjisht).

  Përshëndetje.

  1.    eliotime3000 dijo

   Në vetvete, ka shumë pak interes për të mësuar se si ta përdorim këtë distro në Spanjisht. Tani për tani, unë ju lë një pamje të ekranit në të cilin kam instaluar pamjen e ekranit dhe po komentoja nga Firefox 15 >> https://blog.desdelinux.net/wp-content/uploads/2013/08/snapshot1.png?73b396

  2.    kennatj dijo

   Epo ky blog flet për plogështinë
   http://ecoslackware.wordpress.com/

 20.   edward diaz dijo

  Më e mira deri tani. !!

  1.    eliotime3000 dijo

   Për këtë nuk kam asnjë dyshim.

 21.   elendilnarsil dijo

  Ata më kanë tunduar. PC-në tjetër që kam, e provoj.

 22.   Juan Carlos dijo

  Mami im! Unë jam shumë i moshuar për këto gjëra Disa vjet më parë u përpoqa ta instaloj dhe kurrë nuk arrita të boot sistemin grafik.

 23.   eliotime3000 dijo

  Epo, unë pata mundimin të kërkoj në linuxquestions.com për shumë nga pyetjet e mia që kisha me software, pasi informacionet në spanjisht janë mjaft të dobëta.

 24.   eliotime3000 dijo

  Debian dhe Slackware konsiderohen legjendar për vitet e tyre të ekzistencës.

 25.   Percaff_TI99 dijo

  Problemi i vetëm që kisha me këtë distro të bukur ishte instalimi i Pulse Audio, megjithëse e zgjidha, nuk isha shumë i sigurt për funksionimin e tij, performanca, për të mos thënë, e shkëlqyeshme.

 26.   eliotime3000 dijo

  Të them të drejtën, është disi e lodhshme në disa raste, por planifikoj ta përdor sepse është distroja më e thjeshtë e KISS që kam përdorur deri më tani.

 27.   Percaff_TI99 dijo

  Kontribut i shkëlqyeshëm @ eliotime3000, shpresoj të shoh postimin tjetër.

  Përshëndetje.

 28.   hpardo dijo

  Kontribut i shkëlqyeshëm… Do të pres kontributin tjetër.

 29.   Oscar dijo

  Unë kam përdorur Slackware për vite me rradhë, personalisht mendoj se është një nga distros më të lehtë për të instaluar, dhe siç thonë ata këtu, ajo ka mbajtur metodën e saj të instalimit pothuajse të paprekur nga fillimi.

  E përdor edhe në servera, pasi është një distro super e qëndrueshme.

  Post i shkëlqyeshëm!

  Regards,
  Oscar

 30.   Bjorn Menten dijo

  Përshëndetje! Unë ndoqa udhëzimet për në letër, por gjeta veten që duhej të krijoja shkopin e nisjes USB për të filluar Slackware. Kam lexuar gjithçka në lidhje me LILO sepse gjatë procesit më tregoi një gabim në lidhje me të. Deri më tani nuk kam qenë në gjendje ta nxirrja atë pa memorje, a ka pasur dikush një problem të ngjashëm? Të fala.

 31.   Paul Honorato dijo

  Unë mendoj se në vitin 2013 nuk ka më një shpërndarje të vështirë për tu instaluar, thjesht duhet të kërkoni dokumentacionin dhe ta lexoni me kujdes.

 32.   renzo dijo

  Diçka gjithmonë nuk ka pse të funksionojë për mua ...

  Në fund e ekzekutoj startx dhe më thotë: komanda nuk u gjet

  e cila mund të jetë ??????

  http://prntscr.com/23kssj

 33.   Roberto Mejia dijo

  Preferoj ta provoj me gentoo për të parë se si del xD edhe pse nuk e kam kaluar kurrë fazën3