Mësoni të bëni pa mjedisin grafik

Përshëndetje, gjëja e parë është të them që unë jam një adhurues i terminalit (tastierë, guaskë, bash) dhe kjo është arsyeja pse unë me të vërtetë nuk e kuptoj faktin që shumë përdorues e kanë të vështirë t'i përshtaten asaj.
Epo në këtë dua të të lë komandat që mund të përdoren për të bërë gjëra që ne bëjmë çdo ditë. Aktivitete të tilla si montimi i një imazhi ISO ose krijimi i një imazhi nga CD / DVD, dëgjimi i muzikës, puna me imazhe, etj.
Me fjalë të tjera, mund të thuhet me siguri totale që mund ta bëjmë pa mjedisin grafik 🙂

Çdo dyshim ose pyetje, ankesë ose sugjerim në lidhje me ndonjë nga këto komanda (ose ndonjë tjetër që nuk shfaqet këtu) më tregoni. Pa zhurmë të mëtejshme ...

Atje lë një indeks ose listë të asaj që është në këtë postim:

 • - »Si të krijoni lidhje midis skedarëve
 • - »Si të krijoni lidhje midis dosjeve
 • - »Krijoni një imazh të një CD / DVD
 • - »Kontrolloni UUID-in e disa ndarjeve
 • - »Montoni dhe hiqni një ISO nga një dosje në një dosje tjetër
 • - »Për të kontrolluar të dhënat në CD / DVD
 • - »Kërkimi i skedarëve
 • - »Njihni llojin e një skedari
 • - »Fshini plotësisht një dosje
 • - »Fshini plotësisht një lloj skedarësh brenda një dosjeje
 • - »Prisni ose ndani skedarët
 • - »Bashkoni skedarët e ndarë me ndarje
 • - »Për të ndryshuar rezolucionin e ekranit dhe kohën e rifreskimit
 • - »Merrni një screenshot ose screenshot
 • - »Shndërroni imazhe nga një format në tjetrin
 • - »Ndryshoni dimensionet e një imazhi
 • - »Shndërroni një imazh nga ngjyrat në të zezë dhe të bardhë
 • - »Krijoni një gif të animuar me disa imazhe
 • - »Nxirrni audion nga një video
 • - »Shndërroni një skedar MPEG në një AVI
 • - »Për të fikur PC-në
 • - »Për të fikur PC-në pas një kohe të caktuar
 • - »Për të fikur PC-në në një kohë të caktuar
 • - »Për të rindezur PC-në
 • - »Për të rindezur PC-në pas një kohe të caktuar
 • - »Për të rifilluar PC-në në një kohë të caktuar
 • - »Përdorimi i kalkulatorit.
 • - »Tregon vetitë dhe karakteristikat e një imazhi.
 • - »Si të konfiguroni rrjetin.
 • - "Kontrolloni emailin tuaj.
 • -" Duke lundruar ne internet.
 • - »Kompresoni dhe dekompresoni të gjitha llojet e skedarëve.

_________________________________________________________________________________
Krijoni lidhje midis skedarëve:
kzkggaara @ geass: ~ $ ln -s / "skedari-adresa" / "adresa-ku-ne-do-vendosim-lidhjen"/
shembull: ln -s /etc/apt/sources.list / home / kzkggaara / Scripts /
_________________________________________________________________________________
Krijoni lidhje midis dosjeve:
kzkggaara @ geass: ~ $ ln -s / "folder-address" / / "adresa-ku-ne-do-vendosim-lidhjen" /
shembull: ln -s / var / www / / home / kzkggaara / Hosted /
_________________________________________________________________________________
Krijoni një imazh virtual të një CD / DVD:
kzkggaara @ geass: ~ $ dd nëse = / dev / cdrom i = / home / your_user / name.iso
Kjo është ajo që ata duhet të shkruajnë, natyrisht ... ne duhet të zëvendësojmë "përdoruesi juaj”Me emrin e përdoruesit tuaj (në rastin tim "kzkggaara") dhe "emër”Me çfarëdo emri që dëshironi të ketë imazhi.
shembull: dd nëse = / dev / cdrom e = / shtëpi / kzkggaara / Distros / archlinux-2011-05.iso
_________________________________________________________________________________
Kontrolloni UUID-in e disa ndarjeve:
kzkggaara @ geass: ~ $ vol_id -u / dev / "ndarja-për-kontrolluar"
shembull: vol_id -u / dev / sda3
_________________________________________________________________________________
Montoni dhe hiqni një imazh ISO nga një dosje në një dosje tjetër:
kzkggaara @ geass: ~ $ montim sudo -t iso9660 -o loop / "iso-file-address" / "folder-ku-ju-dëshironi-iso-përmbajtje-për-montuar"
shembull: sudo malin -t iso9660 -o loop / home / kzkggaara / Shkarkime /archlinux-2011-05.iso / mesatare / temp
Shenim: Shtë e nevojshme të futni fjalëkalimin tonë rrënjësor pasi kërkohen lejet administrative. Unë gjithashtu theksoj hapësirat ndërmjet adresës ose shtegut të skedarit ISO dhe adresës ose shtegut të dosjes ku do të montohet.
Të çmontohet: sudo umalin / "Dosje-ku-unë-montoj-izo-përmbajtje-"
shembull: sudo shumoj / mesatare / temp
_________________________________________________________________________________
Për të kontrolluar të dhënat në një CD / DVD:
kzkggaara @ geass: ~ $ cdck -d / dev / "pajisje-për-kontroll"
shembull: cdck -d / dev / cdrom1
_________________________________________________________________________________
Duke kërkuar për skedarë:
kzkggaara @ geass: ~ $ find / "path-where-to-search" -name *. "extension-of-files-we-want-to-search" -print
shembull: gjeni / shtëpi / kzkggaara / Projekte / MCAnime -emri * .xcf -print
Shenim: Nëse në vend të vendosjes "-jam"Ne kemi vendosur"-emriAtëherë kërkimi do të ishte i pandjeshëm.
_________________________________________________________________________________
Njihni llojin e skedarit:
Kjo komandë do të na ndihmojë të dimë se çfarë lloji të skedarit është ai që zgjedhim. Quiteshtë mjaft e thjeshtë por mund të jetë shumë e dobishme për ne herë pas here.
kzkggaara @ geass: ~ $ skedar / "skedar-adresë"
shembull: skedar / shtëpi / kzkggaara / Shkarkime /avatar.png
_________________________________________________________________________________
Fshini plotësisht një dosje:
Kjo na ndihmon të fshijmë një dosje ose direktori së bashku me të gjitha skedarët dhe nëndrejtoritë që përmban.
kzkggaara @ geass: ~ $ rm -r / "dosje-adresë"
shembull: rm -r / shtëpi / kzkggaara / Puna / kallamar-logs76 /
Shenim: Kjo komandë nuk e dërgon dosjen ose përmbajtjen e saj në Plehra, kjo e fshin atë plotësisht. Dhe gjithashtu, në varësi të asaj që dëshironi të fshini, atyre do t'ju duhen ose jo leje administrative (nëse do të fshijnë diçka brenda dosjes së tyre personale, nuk duhet të ketë problem).
_________________________________________________________________________________
Fshini plotësisht një lloj skedarësh brenda një dosje:
Kjo na ndihmon të fshijmë një lloj skedari brenda një dosjeje ose direktorie.
kzkggaara @ geass: ~ $ rm *. "file-type-extension-you-want-to-delete" / "address-of-folder-to-check"
shembull: rm * .jpg / home / kzkggaara / Shkarkime /
Shenim: Kjo komandë nuk e dërgon dosjen ose përmbajtjen e saj në Plehra, kjo e fshin atë plotësisht. Dhe gjithashtu, në varësi të asaj që dëshironi të fshini, atyre do t'ju duhen ose jo leje administrative (nëse do të fshijnë diçka brenda dosjes së tyre personale, nuk duhet të ketë problem).
_________________________________________________________________________________
Prisni ose ndani skedarët:
Kjo na ndihmon të ndajmë një skedar në një madhësi të përcaktuar nga ne.
kzkggaara @ geass: ~ $ split -b "çfarëdo madhësi-duam" k / "adresa-e-dosjes-për-kontrolluar" «emri-që-do-ketë-pjesët-e-skedarit »
shembull: split -b 40k /home/kzkggaara/Documentos/test.odt test1.odt
Shenim: Madhësia jepet në KB si parazgjedhje, nëse dëshironi të jetë në MB në vend të KB atëherë thjesht ndryshoni "k"nga një"m".
_________________________________________________________________________________
Bashkoni skedarët e ndarë me ndarje:
Kjo na ndihmon të bashkojmë skedarët e ndarë më parë me komandën split.
kzkggaara @ geass: ~ $ mace "Emri i pjesëve të skedarit"*> / "Adresa-e-dosjes-ku-do-vendosim-skedarin-sa-bashkuar"/
shembull: testi i maces1 * /home/kzkggaara/test.odt
_________________________________________________________________________________
Për të ndryshuar rezolucionin e ekranit dhe kohën e rifreskimit:
Kjo, siç thotë më lart, na ndihmon të ndryshojmë rezolucionin e ekranit dhe kohën e rifreskimit (herc) por së pari është e nevojshme të kontrolloni se cilat rezolucione të ekranit mbështet PC ynë:
kzkggaara @ geass: ~ $ sudo xrandr -q
Pasi të kemi kontrolluar që rezolucioni që duam është i mbështetur, ne vazhdojmë ta ndryshojmë atë duke përdorur komandën e mëposhtme:
kzkggaara @ geass: ~ $ sudo xrandr -s "dëshiruar-rezolucion" -r "dëshiruar-refresh-time"
shembull: sudo xrandr -s 1280 1024 -r 70
Shenim: Për përdorimin e kësaj komande është e qartë se është e nevojshme të keni të instaluar një mjedis desktop, pasi përndryshe ne do të ndryshonim rezolucionin? deri ne terminal ?? LOL Për të ditur më shumë rreth saj, këtu ne botojmë një artikull specifik në lidhje me këtë.
_________________________________________________________________________________
Bëni një screenshot ose screenshot:
Me këtë unë ju tregoj se si të bëni një pamje të ekranit të desktopit tonë, si në vend që ta bëjmë atë plotësisht në desktopin tonë mund ta bëjmë në një dritare, si ta ruajmë atë etj etj
Por së pari duhet të instalojmë një paketë të vogël 4MB të quajtur ImageMagick të cilat mund t’i gjejmë si në repos Ubuntu ashtu edhe në ato të Debian dhe derivateve. Pasi ta keni instaluar ...
Për të kapur desktopin menjëherë:
kzkggaara @ geass: ~ $ import -rrënjë dritareje / "Ku-doni-ta-ruani-kapjen"
- » shembull: import -rrënjë dritareje /home/kzkggaara/screenshot.jpg
Për të kapur desktopin pas një kohe:
kzkggaara @ geass: ~ $ gjumi "numri i sekondave" s; import -rrënjë dritareje / –Ku-ku-duan-ta-shpëtojnë-kapjen-
- » shembull: fle 5s; import -rrënjë dritareje /home/kzkggaara/ventana.jpg // Kapja do të bëhet pas 5 sekondash.
_________________________________________________________________________________
Shndërroni imazhe nga një format në tjetrin:
kzkggaara @ geass: ~ $ konvertoj /"Imazhi-dëshiron-të-konvertohet" / «Imazhi-që-do-krijohet-pas-konvertimit të-mëparshëm»
shembull: shndërroj /home/kzkggaara/Downloads/render.png /home/kzkggaara/Downloads/render.jpg
_________________________________________________________________________________
Ndryshoni dimensionet e një imazhi:
Kjo na ndihmon për të zmadhuar ose zvogëluar madhësinë e një imazhi, dhe kjo mund të na ndihmojë të zvogëlojmë peshën e tij.
kzkggaara @ geass: ~ $ shndërroj -shembull "dimensionet e dëshiruara" /«Imazhi origjinal» / «Imazhi-që-do-krijohet-pas-punimit-të-mëparshmi»
shembull: shndërro -shëmbull 800 × 600 /home/kzkggaara/screenshot.jpg /home/kzkggaara/screenshot-modificado.jpg
_________________________________________________________________________________
Shndërroni një imazh me ngjyrë në të zezë dhe të bardhë:
kzkggaara @ geass: ~ $ shndërroj -shëmbull /«Imazhi origjinal» -ngjyrëshe / «Imazhi-që-do-krijohet-pas-punimit-të-mëparshmi»
shembull: shndërroje /home/kzkggaara/picture.jpg -monokrom /home/kzkggaara/picture_modified.jpg
_________________________________________________________________________________
Krijoni një gif të animuar me shumë imazhe:
Ky është një komandë që sapo mësova vetëm disa minuta më parë haha, me këtë komandë ne mund të krijojmë një imazh të animuar (gif) duke përdorur korniza për shumë imazhe të tjera ... është me të vërtetë e shpejtë, e lehtë dhe më e mira nga të gjitha, nuk duhet të hapim GIMP asgjë si ajo për ta bërë këtë haha.
kzkggaara @ geass: ~ $ shndërro-vono "koha midis-kornizës dhe kornizës" "imazhi # 1" «Imazhi # 2» «imazhi # 3 »«imazhi # 4 » (... dhe sa të duan ata) "Gif-name" .gif
shembull: konverto -vonesë 300 userbar1.jpg userbar2.jpg userbar3.jpg userbar4.jpg userbarkzkg.gif
Shenim: Koha midis kornizës dhe kornizës (imazhi dhe imazhi) është në milisekonda, pra 100 = 1 sekondë, 200 = 2 sekonda, 300 = 3 sekonda, 400 = 4 sekonda, etj etj etj.
_________________________________________________________________________________
Nxirrni audion nga një video:
Ky është një komandë tjetër që më befasoi kur e gjeta, haha ​​nuk më duhet më asnjë softver për të nxjerrë audion time sepse me këtë mund të nxirret lehtë, ekziston edhe përparësia se sa më shumë kode të keni instaluar atëherë nuk do të ketë asnjë skedar video në nga e cila nuk mund ta nxirrni audion. Për ta bërë atë të funksionojë, duhet të keni të instaluar paketën luajtës dhe të gjitha varësitë që i duhen.
kzkggaara @ geass: ~ $ mplayer -vo null -dumpaudio -dumpfile / "skedari audio-për-nxjerrë" / «Video-nga-cila-do-merrni-audion'.avi
shembull: mplayer -vo null -dumpaudio -dumpfile /home/kzkggaara/test.mp3 /home/kzkggaara/Videos/Anime/project.avi
_________________________________________________________________________________
Konvertoni një skedar MPEG në një AVI:
E vë këtë më tepër në rast se dikush ka nevojë për të sepse të them të drejtën nuk jam shumë i mirë në konvertimin e videove nga një format në tjetrin, kështu që nuk i di shumë mirë avantazhet e përdorimit të një ose një sistemi tjetër të kodimit, etj. Që të funksionojë duhet të keni të instaluar paketën luajtës dhe të gjitha varësitë që i duhen.
kzkggaara @ geass: ~ $ mencoder / "video-to-convert" -ovc lavc -lavcopts vcodec = mpeg4: vpass = 1 -oac kopje -o / "video-convert"
shembull: mencoder /home/kzkggaara/Downloads/kitty.mpg -ovc lavc -lavcopts vcodec = mpeg4: vpass = 1 -oacopy -o /home/kzkggaara/Downloads/kittyconverted.avi
_________________________________________________________________________________
Për të mbyllur kompjuterin:
kzkggaara @ geass: ~ $ mbyllje sudo -h tani
Shenim: Shtë e nevojshme të futni fjalëkalimin tonë rrënjësor pasi kërkohen lejet administrative.
_________________________________________________________________________________
Për të fikur PC-në pas një kohe të caktuar:
kzkggaara @ geass: ~ $ mbyllje sudo -h + "koha e dëshiruar"
Duhet të ndryshojë ""Koha e dëshiruar"”Për numrin ose numrin e minutave që duhet pritur para se të fikni sistemin.
shembull: mbyllje sudo -h +10 // Sistemi do të mbyllet 10 minuta pasi të ketë hyrë në këtë rresht komande.
Shenim: Shtë e nevojshme të futni fjalëkalimin tonë rrënjësor pasi kërkohen lejet administrative.
_________________________________________________________________________________
Për të fikur PC-në në një kohë të caktuar:
kzkggaara @ geass: ~ $ mbyllje sudo -h "koha e dëshiruar"
Duhet të ndryshojë ""Koha e dëshiruar""Logjikisht, koha kur ata duan që sistemi të fiket. Ora në format 24 orë, domethënë; nga 0 në 23.
shembull: mbyllje sudo -ora 22:30 // Sistemi do të mbyllet në 22:30, domethënë; në 10:XNUMX të natës.
Shenim: Shtë e nevojshme të futni fjalëkalimin tonë rrënjësor pasi kërkohen lejet administrative.
_________________________________________________________________________________
Për të rifilluar PC:
kzkggaara @ geass: ~ $ mbyllje sudo -r tani
kzkggaara @ geass: ~ $ sudo reboot
Shenim: Shtë e nevojshme të futni fjalëkalimin tonë rrënjësor pasi që kërkohen lejet administrative. Gjithashtu, secila nga dy linjat e mëparshme bën të njëjtën gjë; rinisni PC-në.
_________________________________________________________________________________
Për të rifilluar PC-në pas një kohe të caktuar:
kzkggaara @ geass: ~ $ mbyllje sudo -r +"Koha e dëshiruar"
Duhet të ndryshojë ""Koha e dëshiruar"”Për numrin ose sasinë e minutave që duhet pritur para se të rindizni sistemin.
shembull: mbyllje sudo -r +10 // Sistemi do të rindizet 10 minuta pasi të ketë hyrë në këtë rresht komande.
Shenim: Shtë e nevojshme të futni fjalëkalimin tonë rrënjësor pasi kërkohen lejet administrative.
_________________________________________________________________________________
Për të rifilluar PC-në në një kohë të caktuar:
kzkggaara @ geass: ~ $ mbyllje sudo -r "Koha e dëshiruar"
Duhet të ndryshojë ""Koha e dëshiruar""Logjikisht, koha kur ata duan që sistemi të riniset. Ora në format 24 orë, domethënë; nga 0 në 23.
shembull: mbyllje sudo -r 22:30 // Sistemi do të riniset në 22:30, domethënë; në 10:XNUMX të natës.
Shenim: Shtë e nevojshme të futni fjalëkalimin tonë rrënjësor pasi kërkohen lejet administrative.
_________________________________________________________________________________
Përdorimi i llogaritësit:
Supozoni se duam ta bëjmë një llogaritje tepër të komplikuar për ta bërë atë mendërisht, ose thjesht nuk na pëlqen të mendojmë hahaha, zgjidhja për këtë do të ishte "bc"
kzkggaara @ geass: ~ $ bc
Pasi të shkruajmë atë komandë të thjeshtë, mund të shkruajmë llogaritjen që duam të bëjmë:
shembull: 1 + 49 / 25
Dhe kur shtypni [Hyni] rezultati i dëshiruar nuk do të shfaqet. Për të dalë nga llogaritësi, ne thjesht vendosim të lënë.
_________________________________________________________________________________
Tregon vetitë dhe karakteristikat e një imazhi:
Kjo komandë do të na tregojë saktësisht vlera të ndryshme të një imazhi, siç janë shtrirja, madhësia e tij, etj.
kzkggaara @ geass: ~ $ identifikoni "imazhin"
shembull: identifikoni /home/kzkggaara/banner.png
_________________________________________________________________________________
Si të konfiguroni rrjetin:
Unë i përdor këto komanda më poshtë shumë për të konfiguruar rrjetin në servera dhe kartat e rrjetit virtual.
Për të ndryshuar adresën IP vendosim:
kzkggaara @ server-postë: ~ $ ifconfig ethx XXXX
shembull: ifconfig eth0 192.168.191.1
Shenim: eth0 është karta e paracaktuar e rrjetit (e bordit) por nëse keni ndonjë kartë tjetër rrjeti atëherë do të ishte eth1.
Për të ndryshuar maskën:
kzkggaara @ server-postë: ~ $ maskë neto e konfigurimit XXXX
Për të ndryshuar adresën e transmetimit:
kzkggaara @ server-postë: ~ $ ifconfig transmeton XXXX
_________________________________________________________________________________
Kontrolloni emailin tuaj:
Kjo pavarësisht nga fakti se mënyra se si tregohet nuk është shumë "e bukur", është e dobishme pasi që ne kursejmë që të konfigurojmë një menaxher emaili.
Gjëja e parë që duhet të bëjmë është të lidhemi me serverin përmes TELNET:
kzkggaara @ server-postë: ~ $ telnet «server» 110
shembull: mail telnet.interaudit.cu 110
Shenim: Porti 110 është porti i hyrjes POP3.
Gjëja e dytë është që ne do të shohim një mesazh të mirëpritur nga serveri, tani ajo që vijon është të identifikohemi te përdoruesi ynë:
përdoruesi "përdoruesi ynë"
shembull: përdorues kzkggaara
Gjëja e tretë është të vendosni fjalëkalimin për të përfunduar hyrjen:
kaloni «fjalëkalimin»
shembull: kalim pinguin
Dhe gati, ne tashmë jemi të regjistruar, atje do të na tregojë se sa email kemi, unë lë komandat e nevojshme:
listë: kthen listën e mesazheve dhe atë që secili zë në bajte.
statistikat: na tregon sa mesazhe kemi dhe sa bajt zënë, në total
retr "ID e postës": Trego emailin që korrespondon me ID-në që ke futur.
jepni "ID-në e postës": Fshini emailin që korrespondon me ID-në që keni futur.
rset: Merrni një mesazh që kemi shënuar për fshirje me dele, para se të mbyllni seancën.
_________________________________________________________________________________
Duke lundruar ne internet:
Këtu lë një nga mënyrat e shumta për të shfletuar internetin nga tastiera ose terminali. Kjo mund të bëhet pasi që ne do të instalojmë një shfletues që punon pa X server, në këtë rast do të përdorim lidhje2 por ka shumë të tjerë.
Për ta instaluar ne thjesht vendosim:
kzkggaara @ geass: ~ $ sudo apt-get instaloni linqe2 (në rast të përdorimit të distros bazuar në Debian)
Dhe voila, tani mbetet vetëm të hysh në një faqe në internet:
kzkggaara @ geass: ~ $ lidhje2 «ueb»
shembull: lidhje2 www.mcanime.net
Dhe megjithëse duket diçka ndryshe nga mënyra se si jemi mësuar ta shohim, ajo na ndihmon të vizitojmë një sit ose të gjejmë disa informacione shpejt. Goodshtë mirë të theksohet se nuk do të ngarkojë CSS ose imazhe ose skripta java haha. Më poshtë janë shkurtimet e shkurtra:

ESC : Shfaq menunë
^ C, q : Hiq
^ P, ^ N : Rrëshqitni lart, rrëshqisni poshtë.
(,) : Rrëshqitni majtas, djathtas, lart, poshtë, zgjidhni lidhjen.
-> : Ndiqni lidhjen.
<- : Kthehu mbrapa.
g : Shkoni në URL.
G : Shkoni te URL bazuar në URL aktuale.
/ : Kërkoni.
? : Kërkoni përsëri.
n : Gjeni tjetër.
N : Kërko mëparshme.
= : Informacioni i dokumentit.
\ : Kodi burimor i dokumentit:
d : Për të shkarkuar.

Kompresoni dhe dekompresoni të gjitha llojet e skedarëve:
Për ta mos e bërë këtë postim shumë më të gjatë, unë lë vetëm lidhjen me artikullin që botuam duke folur për këtë: Me terminalin: Kompresoni dhe dekompresoni skedarët


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

46 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Eugjenia bahit dijo

  Artikull i shkëlqyeshëm! Unë e ndaj atë

   1.    KZKG ^ Gaara <° Linux dijo

    Unë tashmë kam kaluar dhe e pashë atë, faleminderit shumë vërtet * - *
    Nëse mund të ju ndihmoj në ndonjë mënyrë, ja ku jemi

    të fala

    1.    Eugjenia bahit dijo

     Artikuj si këta YA ndihmojnë shumë në përhapjen e njohurive, teknologjive falas dhe mbi të gjitha, inkurajojnë përdoruesit të "humbin frikën e tyre" ndaj SL
     Këto janë kontribute që ia vlen vërtet.

     Përshëndetje!

     1.    KZKG ^ Gaara <° Linux dijo

      Faleminderit, do të përpiqem të vendos më shumë artikuj si këta, duke u përpjekur të jem pak më teknik ... në fakt, unë thjesht vendos një tjetër për SSH dhe mund ta gjeni interesante

      Përshëndetje dhe një kënaqësi që të kam këtu

     2.    kdpv182 dijo

      Unë shoh që ju jeni një arkitekt dhe përdorni gnu-linux =), si arrini të zhvilloheni në profesionin tuaj me Linux? Mendimi juaj më duket interesant pasi që shumica e karrierave të lidhura preferojnë softuer komercial.

   2.    elav <° Linux dijo

    Faleminderit ^^

    1.    Guxim dijo

     Shtë në anën tjetër të ekranit.

     Nëse e di që ju i bëni djemtë e mirë hahahahaha

  1.    elav <° Linux dijo

   Faleminderit. Unë jam duke pritur të martën si një gjë e mirë

  2.    KZKG ^ Gaara <° Linux dijo

   Nje nder qe me beni
   Faleminderit shumë, vërtet ... faleminderit

   PS: elav, është koha që keni bërë një artikull mbi Mutt apo jo? 😉

  3.    Moralin e Patricios dijo

   Postim interesant:

   -Shumë nga këto tema më kujtojnë disa vite më parë kur unë akoma nuk kisha një kompjuter personal që të mund të hidhesha në Linux dhe as që më shkoi në mendje se do t'i përkushtohesha kompjuterit dhe unë tashmë isha duke filluar për të hyrë në botën e Unix dhe konsolën e komandës, përmes shërbimeve të llogarisë grex përmes telnet (tani ata ende ofrojnë shërbime, por me ssh): Duke parë dhe dërguar email me pisha, unë u njoha me botën e atëhershme magjepsëse të BBS (Buletin Board System), mësoni komandat Unix, përpiloni programe C, përdorni shfletuesin Lynx, etj.

   -Sot ka mjedise grafike shumë miqësore (dhe falë kësaj pjesërisht Linux është bërë i njohur). Unë kam kaluar nëpër Unix MP-RAS nga NCR, Red Hat 9.0, Mandriva 2007, OpenSuse 11.0, tani Ubuntu 10.04 dhe për më shumë se Ka mjedise të bukura grafike, madje edhe sisteme administrimi si WEBMIN (që e bëjnë më të lehtë për Administratorin e Sistemit me koston e sigurisë), nuk ka asgjë që mund fuqinë që qëndron prapa vijës së komandës.

   Përshëndetje.

   1.    KZKG ^ Gaara <"Linux dijo

    Faleminderit dhe MIRC SE VINI në faqen tonë të përulur
    Pajtohem me ju për gjithçka, pa marrë parasysh sa e thjeshtë mund të bëhet sistemi duke përdorur GUI, patjetër që do të arrihet më thjesht duke përdorur terminalin, unë vetë kam qenë në gjendje të verifikoj që me komanda ose skenare të thjeshtë në bash është e mundur të kryhet detyrat më shpejt dhe me disa këshilla, është e mundur të optimizoni dhe automatizoni procesin.

    Përdoruesit të cilët nuk janë të interesuar të dinë funksionimin e OS të tyre, atje ata kanë shumë ambiente desktop për të zgjedhur, ata do të jenë në gjendje të menaxhojnë OS e tyre pa probleme të mëdha, dhe ata që janë të interesuar të dinë mjaltin e OS, ekziston shumë dokumentacione në lidhje me të, ka të bëjë vetëm me motivimin.

    Webmin? ... nëse më kërkoni t'i jepni një vlerësim midis 0 dhe 10, unë do t'i jepja: / dev / null ... as i vdekur e instaloj.

    Përshëndetje dhe me të vërtetë, një kënaqësi për të lexuar komentin tuaj, ju falënderoj shumë për të ndaluar dhe komentuar.
    Ne lexojmë njëri-tjetrin këtu

 2.   Guxim dijo

  Lundrimi në terminal më duket interesant, ajo që nuk e di është se si jeni në gjendje të jetoni pa një mjedis grafik pa marrë parasysh sa KDE keni

  1.    Guxim dijo

   A keni tashmë qasje në .com? e dha për komentin e mësipërm dhe hap atë Debian vs Arch dhe të ketë një sit për betejën e përjetshme haha

   1.    KZKG ^ Gaara <° Linux dijo

    Unë kam qasje në disa .COM, (Artescritorio, blogs Blogspot, etj), por jo të gjitha ... për shembull, nuk kam më qasje në WP.com

 3.   Eduar2 dijo

  Artikull i mirë, më pëlqen ky lloj artikulli. <° Linux

  1.    KZKG ^ Gaara <° Linux dijo

   Ah, këto po jo? HAHA… për të parë nëse vendos më shumë artikuj teknikë, për të parë nëse mund t'i kuptosh LOL !!!!

   PS: Gjithmonë zgjohem me Troll Mode ON, thjesht di si ta kontrolloj atë

 4.   Trembëdhjetë dijo

  Shumë i mirë postimi. Do të provoj disa nga ato udhëzime në terminal dhe të shoh se si shkon.

  Përshëndetje.

  1.    KZKG ^ Gaara <° Linux dijo

   Mirë në rregull, nëse keni ndonjë problem apo diçka të çuditshme, më thoni dhe unë do t'ju ndihmoj me kënaqësi
   të fala

 5.   i çmendur dijo

  ndihme shume e mire faleminderit.

  1.    KZKG ^ Gaara <° Linux dijo

   Për asgjë, një kënaqësi për të ndihmuar

 6.   Kafe dijo

  Faleminderit për informacionin është e shkëlqyeshme

  1.    KZKG ^ Gaara <° Linux dijo

   Gracias

 7.   Jorge Eduardo Olaya dijo

  shumë mirë që të jem në gjendje të ekzekutoj të gjitha këto komanda, duke eliminuar këto detyra në mënyrë grafike, unë do të filloj të praktikoj pak nga pak

 8.   Anthony dijo

  E shkëlqyeshme ... për ata që kanë filluar të jenë linuxer !!
  Pershendetje

 9.   Juan Manuel dijo

  Ky artikull është një objektiv gjysmë gjykate.
  Excellent.

  1.    KZKG ^ Gaara <° Linux dijo

   Faleminderit
   Mirësevini në faqen tonë

 10.   Elleri dijo

  Kemi edhe facebook dhe twitter nga terminali =). Aneksoni lidhjet

  facebook
  http://fbcmd.dtompkins.com/
  Cicëroj
  https://github.com/jgoerzen/twidge/wiki.

  Përshëndetje dhe faleminderit për ndarjen.

 11.   Ujku athallar dijo

  Përshëndetje KZKG.
  Informacion i shkëlqyeshëm që jepni. Po filloj në Linux, do të doja t'ju këshilloja se si të mësoni dhe zotëroni Linux. A është e mundur që ju të më udhëzoni?
  Përshëndetje dhe thanks.

  1.    KZKG ^ Gaara <"Linux dijo

   Përshëndetje dhe të mirëpritur Athallar 🙂
   Sigurisht, këtu jemi për ato që ju nevojiten ... ju mund të më shkruani direkt në emailin tim (kzkggaara@myopera.com) ose përdorni forumin tonë: http://foro.desdelinux.net . Sido që të doni, ne do të jemi atje

   Përshëndetje dhe mik i mirëpritur.

 12.   kondur05 dijo

  Kjo është ajo që kam dashur të falënderoj kage

  1.    KZKG ^ Gaara dijo

   Asgjë, një mik kënaqësi

 13.   gijagu dijo

  Informacion i shkëlqyeshëm, faleminderit shumë mik !!!!! Përshëndetje = D ku mund të marr më shumë nga ato komanda?

 14.   molokizoj dijo

  Si gjithmonë, shkëlqyeshëm KZKG ^ Gaara dhe unë shoh që ju jeni kthyer në Arch, një kontribut i madh

  1.    KZKG ^ Gaara dijo

   Kthehu tek Harku? në të vërtetë jo, unë jam duke përdorur Debian :)

 15.   Matias (@ W4t145) dijo

  Kontribut i shkëlqyeshëm, në favorit dhe i ndarë

  1.    KZKG ^ Gaara dijo

   Faleminderit

 16.   Pako Guerra Gonzálezp dijo

  Artikull i shkëlqyeshëm, do të marr ca dhe më lini të ndaj artikullin tuaj

  1.    KZKG ^ Gaara dijo

   Faleminderit ^ - ^
   Çdo ndihmë që mund të jepni për të sjellë përmbajtjen tek përdoruesit e tjerë, ne do ta vlerësojmë atë

   Përshëndetje dhe mirëseardhje në blog

 17.   LucasMatias dijo

  I tmerrshëm, unë tashmë po kap dorën e links2

 18.   Ernest Moreno dijo

  Post i shkëlqyeshëm! kjo më ndihmon shumë për të zgjeruar njohuritë e mia për botën GNU / Linux.

  Përshëndetje dhe ndiqni këto postime të shkëlqyera!

 19.   Rolando ER dijo

  E di që po vrapoj pak vonë dhe mbase tashmë është thënë, por do të doja të shtoja se në vend të kalkulatorit është gjithashtu shumë mirë të përdorësh interpretuesin Python. Thjesht shkruani 'python' dhe mund të kryeni të gjitha llojet e llogaritjeve, gjithashtu mund të ruani variablat (shprehja: "a = 5") derisa të dilni nga sesioni ("lë ()".

 20.   Dmnemy dijo

  Përshëndetje, unë jam shumë i interesuar për këtë faqe, por e kam të vështirë të përdor Linux. Unë kam të instaluar Arch dhe tani më ndodh që në Dolphin të mos më tregojë pajisjen e lidhur në USB për shkak të një gabimi që kisha hequr kartën e kujtesës nga lexuesi. Megjithëse mund të shoh informacionin që përmbahet në pen drive, nuk mund ta shoh direkt në Dolphin dhe kur hap pajisjen, shënohet sektori «root», por nëse largohem atje dhe klikoj në root, vetëm ajo që përmbahet shfaqet në atë sektor, nuk e di nëse e shpjegoj vetë. Faleminderit paraprakisht nëse mund të më ndihmoni sepse jam i ri në këtë.

 21.   Diego Leon Giraldo dijo

  artikull shume i mire, por a mund te me tregoni si te aktivizoj nje karte rrjeti ne kali linux? (pa tel). komandat që unë jam konsultuar nuk më kanë ndihmuar. po postoni akoma? Unë dua të zotëroj Linux, cilin version rekomandoni që të jetë në gjendje ta keqpërdor atë shumë dhe të dijë të konfigurojë gjithçka. Nga rrjeti në një server. Unë kam informacion, por unë dua ta organizoj atë ose diçka që unë mund të mësoj dhe niveli lart
  Përshëndetje dhe thanks.
  Diego

 22.   Jose dijo

  Shumë solprendente puna juaj, Emberdad ju e dini se çfarë bëni !!!!!!

 23.   kiara dijo

  Përshëndetje, gjithmonë më kanë thënë që instalimi i një serveri pa ambientin grafik është më i miri, dhe unë gjithmonë e kam bërë atë, por ata kurrë nuk më tregojnë se cilat avantazhe ka kjo.

  A mund të më tregojë dikush?

  Përshëndetje.