Lista mbresëlënëse e aplikacioneve dhe mjeteve për Ubuntu / Linux

Lista mbresëlënëse e aplikacioneve dhe mjeteve për Ubuntu / Linux është një listë e madhe e aplikacioneve, programeve, mjeteve dhe materialeve të tjerë për Linux që janë testuar të gjithë në Ubuntu, ndoshta shumë prej tyre mund të funksionojnë në shpërndarjen tuaj të preferuar.

Shumë prej këtyre aplikacioneve janë diskutuar këtu në Nga Linux, Të tjerët sapo i kanë takuar ata dhe të tjerët thjesht nuk kanë qenë në gjendje të shkruajnë artikuj të hollësishëm mbi këto aplikacione, por që nga sot ne angazhohemi të shkruajmë për to. Kjo listë do të azhurnohet vazhdimisht, duke shtuar aplikacionet që ju na rekomandoni dhe disa të tjerë që ne jemi në gjendje t'i testojmë dhe rekomandojmë.

Aplikime për Ubuntu / Linux

Aplikime Audio për Ubuntu / Linux

 • Koha e transmetimit: Shtë një program transmetimi i hapur për programimin dhe administrimin e stacioneve të largëta. Softuer me burim të hapur
 • Ardor: Kjo lejon regjistrimin, redaktimin dhe përzierjen në Linux. Ju mund të lexoni më shumë rreth ngrohtësi në:

Top 5 aplikacionet falas për prodhimin muzikor
Ardor 3, DAW më i mirë falas deri më sot, i disponueshëm për shkarkim
Ardor 3: Hyrje
Ardor 3 - shabllon me 16 binarë

 • i guximshëm: Isshtë një lexues audio me burim të hapur, ju lejon të luani muzikën tuaj pa konsumuar shumë burime në kompjuterin tuaj. Softuer me burim të hapur Ju mund të lexoni më shumë rreth i guximshëm në:

Të guximshme: Muzikë me stil
Audacious 2.3 është jashtë

 • Guximi: Softwareshtë softuer falas, multiplatform dhe me burim të hapur që ju lejon të regjistroni dhe redaktoni audiot. Softuer me burim të hapurJu mund të lexoni më shumë rreth Guxim në:

Top 5 aplikacionet falas për prodhimin muzikor
Audacity dhe TBRG
Përmirësoni (pak) pamjen e Audacity

 • Regjistrues audio: Isshtë një regjistrues i thjeshtë audio që është i disponueshëm në Ubuntu PPA.Softuer me burim të hapur
 • Klementina: Luaj formate të ndryshme audio pa humbje të cilësisë. Ju mund të lexoni më shumë rreth Clementine në:

Clementine 1.0 arrin!
Clementine 1.0 dhe kërkimi i tij global
Klementina: Alternativa e ngurtë ndaj Amarok
Si të vendosni Clementine si muzikantin tuaj të preferuar në Ubuntu
Instaloni Clementine 1.2, me përmirësime dhe ndryshime të reja!
Cantata vs Amarok vs Clementine, Beteja në pesha të rënda
Rregulloni paraqitjen e Clementine në Ubuntu 14.04

 • Muzika e Google Play Destokp Player: Klienti desktop jozyrtar ndër-platformor për të luajtur muzikë nga Muzika e Google Play.Softuer me burim të hapur
 • hidrogjen: Shtë një makinë daulle e përparuar për GNU / Linux.
 • KXStudio: Shtë një koleksion i aplikacioneve dhe shtojcave për prodhimin profesional të audios.
 • K3b: Shtë një mjet i plotë grafik për djegien e CD / DVD dhe është i optimizuar për KDE.Softuer me burim të hapur
 • Kid3Qt: Ju lejon të menaxhoni dhe etiketoni muzikën tuaj, për shembull, artistin, albumin, vitin dhe zhanrin e të gjitha skedarëve MP3 në një album.
 • Le të bëjmë muzikë: Ju lejon të bëni muzikë në kompjuterin tuaj duke krijuar melodi dhe ritme, ju mund të sintetizoni dhe miksoni tinguj, si dhe të organizoni mostra dhe shumë veçori të tjera.
 • Mixxx: Një mjet me burim të hapur DJ, që ofron gjithçka që ju nevojitet për të kryer miksim të drejtpërdrejtë, një alternativë e shkëlqyeshme për të Traktor.Softuer me burim të hapur Ju mund të lexoni më shumë rreth Mixxx në:

Mixxx 2.0: Mix muzikat në stilin më të mirë DJ

 • Sound Juicer: Isshtë një mjet që ju lejon të nxjerrni këngë audio, në të njëjtën mënyrë, ka një klonues dhe CD player.
 • Sëpatë e vogël: Një luajtës i shkëlqyeshëm që ju lejon të luani streaming, muzikë të shkarkuar, muzikë në re ( SoundCloud, Spotify, Beats, YouTube ndër të tjera), listat e dëgjimit, radio stacionet dhe më shumë. Ai gjithashtu ka integrim me rrjetet sociale, përveç që na lejon të lidhemi me njerëz të tjerë përmes Gtalk dhe Jabber.Softuer me burim të hapur

Klientë Bisedoni për Ubuntu / Linux

 • GhettoSkype: Klient i bisedës me burim të hapur për Skype.Softuer me burim të hapur
 • HexChat: Isshtë një klient IRC i bazuar në X-Chat, por ndryshe nga X-Chat është plotësisht falas për Windows dhe sistemet e ngjashme me Unix.Softuer me burim të hapur
 • Messenger për Desktop: Shtë një aplikacion për Facebook Messenger.Softuer me burim të hapur
 • Pidgin: Klienti universal i bisedës. Ju mund të lexoni më shumë rreth Pidgin në:

Pidgin + KWallet
Biseda në Facebook në Pidgin & Empathy pa shtojca të veçanta
Ikona të shkëlqyera për tabakanë Pidgin
Zgjatje për të integruar Pidgin në Gnome-Shell
Tema e bukur e ikonës për Pidgin e frymëzuar nga Adium
Përvoja ime me Prosody dhe Pidgin
Si të integroni njoftimet Pidgin me njoftimet KDE
Si të përdorni Bonjour në Pidgin me Arch Linux?
Si të lidheni me Facebook me Pidgin
Si të përdorni WhatsApp në Linux me Pidgin
Si të lidhni Hangouts me Pidgin kur kompania juaj nuk ju lejon?
Instaloni HipChat ose përdorni bisedë HipChat nga Pidgin
Përdorni protokollin Chat "Line" në Pidgin për Linux Mint 17 Qiana
HowTo: Lidhu në bisedën në Facebook me Pidgin (përsëri)

 • ScudCloud: Një klient i Slack për Linux.Softuer me burim të hapur
 • Slack-Gitsin: Një klient për të përdorur Slack nga tastiera. Ju mund të lexoni më shumë rreth Slack-Gitsin në:

Si të përdorni Slack nga tastiera me Slack-Gitsin

 • Skype: Klienti zyrtar Skype për Linux, mjeti që ju lejon të komunikoni falas.
 • telegram: Një aplikacion mesazhesh i përqendruar në shpejtësi dhe siguri, është super i shpejtë, i thjeshtë dhe falas.Softuer me burim të hapurJu mund të lexoni më shumë rreth telegram në:

Telegram dhe Ello si alternativa të sigurta në rrjetet sociale
Mega Chat dhe Telegram, pse na duhen Hangouts ose WhatsApp?
Përdorimi i Telegramit nga terminali
[Python] Posto në rrjetet sociale nga Telegram.
Këshilla për të instaluar Popcorn Time, Spotify dhe Telegram në DEBIAN

 • Viber: Viber për Linux ju lejon të dërgoni mesazhe falas dhe të bëni thirrje falas tek përdoruesit e tjerë të Viber nga çdo vend.
 • Whatsie: Klient jozyrtar i bisedës për WhatsApp Softuer me burim të hapur
 • Franz: Klienti i bisedës që aktualisht na lejon të integrojmë WhatsApp, Slack, WeChat, HipChat, Facebook Messenger, Telegram, Google Hangouts, GroupMe, Skype, p.sh. ndër të tjerët. Softuer me burim të hapur

Aplikacionet e kopjimit dhe rikuperimit të të dhënave për Ubuntu / Linux

 • Rezervimi i Borg: Një mjet i mirë për rezervim.Softuer me burim të hapur
 • Fotorec: Isshtë një program për rikuperimin e të dhënave i krijuar për të rikuperuar skedarët e humbur, duke përfshirë video, imazhe, dokumente dhe skedarë nga disqet e forta, CD-ROM dhe kamerat dixhitale. Ju mund të lexoni më shumë rreth Fotorec në:

Rikuperoni skedarët e fshirë lehtë me Photorec nga tastiera

 • Qt4-fsarchiver: Shtë një ndërfaqe grafike për programin fsarchiver Kjo lejon ruajtjen / rivendosjen e ndarjeve, dosjeve dhe MBR / GPT. Programi është për sistemet e bazuara në Debian, Suse dhe Fedora.Softuer me burim të hapur
 • CD e Shpëtimit të Sistemit: Shtë një disk shpëtimi GNU / Linux, i disponueshëm për t'u përdorur si një CD-ROM ose USB i bootable, për të administruar ose riparuar një sistem, gjithashtu lejon rikuperimin e të dhënave. Ju mund të lexoni më shumë rreth CD e Shpëtimit të Sistemit në:

Doli SystemRescueCd 1.5.2, për të riparuar sistemin tuaj
SystemRescue CD v2.4.0 Publikuar

 • Disku i provës: Shtë një softuer i fuqishëm falas për rikuperimin e të dhënave. Wasshtë krijuar kryesisht për të ndihmuar në rikuperimin e ndarjeve të humbura dhe / ose shndërrimin e disqeve jo-bootable në disqe bootable kur këto simptoma janë shkaktuar nga softueri i gabuar.

Aplikime dhe Mjete për personalizimin e desktopit Ubuntu / Linux

Mjedise desktop për Ubuntu / Linux

 • Kinemone: Mjedisi i desktopit Kinemone.Softuer me burim të hapurJu mund të lexoni më shumë rreth Kinemone në:

Në dispozicion Cinammon 1.2, me artikuj shkrimi dhe më shumë

 • xhuxh: Mjedisi i desktopit xhuxh. Ju mund të lexoni më shumë rreth xhuxh në:

Çfarë ka të re në Gnome 3.20
Si të shkruani një aplikacion KDE dhe një aplikacion GNOME
Kodi pikë. Si të futni karaktere në Gnomes
Aktivizoni funksionin e klikimit me një prekje në panelin e prekjes Gnome
HowTo: Instaloni Arc, një temë e bukur GTK në GNOME
Pasqyrë e shkurtër e GNOME 3.16
Headerbar: temë për të integruar Firefox në Gnome
Instaloni Gnome Classic (Flashback) në Ubuntu 14.10 / Linux Mint 17
Paketa Themelore e Ikoneve në GNOME
Nitrux OS: Set i bukur i ikonave për KDE dhe GNOME

 • KDE: Mjedisi i desktopit KDE. Ju mund të lexoni më shumë rreth KDE në:

KDE Neon, Plasma 5.7 me një bazë të qëndrueshme
Jepni KDE një pamje uniforme në aplikacionet tuaja QT dhe GTK
Vendosni disa efekte në KDE për t'u treguar miqve tuaj
Diferenconi dosjet tuaja në KDE duke i dhënë asaj një ngjyrë tjetër
Minimizoni çdo aplikim të KDE në sirtarin e sistemit
Ikona smeraldi: Më e mira e Flattr dhe Flladit për KDE
Paralidhja (ose si ta bëni nisjen e KDE në 3 sekonda)

 • Martohem: Mjedisi i desktopit MATE është vazhdimi i GNOME 2. Ai siguron një mjedis desktop dhe tërheqës. Ju mund të lexoni më shumë rreth MATE në:

Ubuntu MATE është tashmë një "aromë" zyrtare e Ubuntu
Rishikim: Ubuntu Mate Beta 2, një desktop për njerëzit nostalgjikë
[HowTo] Debian Testing + Mate + Programet
MATE 1.6 në dispozicion me shumë përmirësime
Përvoja ime me Mate në Testimin e Debian

 • Unitet: Mjedisi i desktopit Unitet. Ju mund të lexoni më shumë rreth Unitet në:

Mir dhe Uniteti 8 do të jenë të pranishëm në Ubuntu 14.10
Si të rindizni Unitetin në rast urgjence
Uniteti 6.8 përfshin përmirësime të performancës
Uniteti, më i ngadalshmi në klasë

 • Xfce: Mjedisi i desktopit Xfce. Ju mund të lexoni më shumë rreth Xfce në:

Lajme nga XFCE !! Çfarë ka të re në Xfce 4.12?
Menyja e Whisker: përshtatni pamjen e saj me temën tonë GTK në Xfce
XFCE Special: Artikujt më interesantë

Aplikimet dhe Mjetet e Zhvillimit për Ubuntu / Linux

 • Android Studio: IDshtë IDE zyrtare për android, ofron mjetet më të shpejta për krijimin e aplikacioneve për pajisje të ndryshme Android. Ju mund të lexoni më shumë rreth Android Studio në:

Karakteristikat dhe cilësitë e Android Studio
Android Studio (ose ADT) në KDE pa vdekur në përpjekje

 • Aptana: Aptana Studio përfiton nga fleksibiliteti i Eclipse dhe përqendrohet në një motor të fuqishëm të zhvillimit të uebit.
 • Atom: Një redaktues i shkëlqyeshëm i tekstit.Softuer me burim të hapur Ju mund të lexoni më shumë rreth Atom në:

Atom 1.0 i disponueshëm për shkarkim

 • Arduino IDE: Shtë një IDE me burim të hapur që ndihmon për të shkruar kodin për Arduino.
 • BlueJ: Isshtë një mjedis zhvillimi falas për Java i krijuar për fillestar, i përdorur nga miliona njerëz në të gjithë botën.
 • Kodi :: Bllokon: Isshtë një mjedis zhvillimi falas për C, C ++ dhe Fortran, i ndërtuar për të kënaqur nevojat më kërkuese të përdoruesve të saj. Isshtë krijuar për të qenë shumë i zgjerueshëm dhe plotësisht i konfigurueshëm.
 • CodeLite: Shtë një burim i hapur dhe ndër-platformë IDE për C, C ++, PHP dhe Node.js.
 • Eklips: Shtë një IDE i famshëm për Java, C / C ++ dhe PHP me shumë funksionalitete
 • I ngrirë: Isshtë një mjet për dizajn elektronik falas, kjo iniciativë e bën elektronikën të arritshme për këdo.Softuer me burim të hapur Ju mund të lexoni më shumë rreth I ngrirë në:

Fritzing: mjet falas i dizajnit elektronik

 • Geany: Shtë një redaktues teksti i zhvilluar në GTK, me karakteristikat themelore të një mjedisi zhvillimi të integruar. Wasshtë zhvilluar për të siguruar një IDE të vogël dhe të shpejtë, i cili kishte vetëm disa varësi nga paketat e tjera.Softuer me burim të hapur Ju mund të lexoni më shumë rreth Geany në:

Quick Open, një shtojcë tjetër për Geany
Fuqizimi i Python në Geany
Fritzing: mjet falas i dizajnit elektronik

 • Genymotion: Isshtë një emulator Android mjaft i plotë. Ju mund të lexoni më shumë rreth Genymotion në:

Genymotion: Një Emulator Android për GNU / Linux

 • git: Isshtë një sistem me burim të lirë dhe të lirë, i krijuar për të trajtuar shpejt dhe me efikasitet, të gjithë kontrollin e versioneve të projekteve të vogla dhe të mëdha. Ju mund të lexoni më shumë rreth git në:

Kontrolloni versionet dhe programin tuaj në grup me Git dhe Gitorious
Fillimi i një projekti me Git dhe Google Code
Udhëzues i shpejtë për përdorimin e Git
Këshilla: Më shumë se 100 komanda për Git që duhet të dini

 • IntelliJ IDEA: Një IDE e fuqishme për JAVA
 • KDvillimi: Shtë një IDE falas dhe me burim të hapur, me shumë funksionalitete dhe i zgjerueshëm me shtojcë për C / C ++ dhe gjuhë të tjera programimi.
 • Komodo Edit: Shtë një IDE falas dhe me burim të hapur që mbështet shumë gjuhë. Ju mund të lexoni më shumë rreth Komodo Edit në:

Të programohet me Komodo-Edit

 • Tryezë: Shtë një redaktor i kodit të gjeneratës së fundit, i cili lejon kodimin drejtpërdrejt.
 • MariaDB: Një nga serverat më të njohur të bazës së të dhënave. Krijuar nga zhvilluesit origjinal të MySQL. Softuer me burim të hapur Ju mund të lexoni më shumë rreth MariaDB në:

MySQL te Maria DB: Udhëzues i Shpejtë i Migrimit për Debian
Archlinux dhe Slackware: Lamtumirë MySQL, përshëndetje MariaDB
Percona TokuDB: Performancë e Lartë dhe Vëllime të Larta në MySQL / MariaDB për Linux

 • MonoZhvillimi: IDE ndër-platformë për C #, C # dhe më shumë -. Softuer me burim të hapur
 • Nemiver: Isshtë një korrigjues i kodeve C / C ++ që integron në mjedisin desktop GNOME.Softuer me burim të hapur
 • NetBeans: Isshtë një IDE që ju lejon të zhvilloni aplikacione në Java, HTML5, JavaScript dhe Css shpejt dhe me lehtësi.
 • NodeJS: Isshtë një mjedis programimi, i bazuar në gjuhë Javascript me një arkitekturë të orientuar drejt ngjarjeve, ideale për programim asinkron. Nyja, bazohet në motor V8 të Google.
 • Oh-my-zsh: Një kornizë për menaxhimin e konfigurimit të zsh. Softuer me burim të hapur Ju mund të lexoni më shumë rreth Oh-my-zsh në:

Instaloni zsh dhe rregulloje atë me Oh My Zsh

 • PyCharm: IDE e fuqishme për Python
 • PostgreSQL: Isshtë një sistem i fuqishëm dhe me burim të hapur të të dhënave.
 • postier: Krijoni shpejt ndihmë për API-të
 • Krijuesi Qt: Një mjedis zhvillimi i integruar ndër-platformor (IDE), i krijuar për të lehtësuar krijimin e pajisjeve të lidhura, ndërfaqeve të përdoruesit dhe aplikacioneve.
 • QV-të e lepurit: Isshtë një grup mjetesh grafike të dizajnuara për të siguruar qasje të thjeshtë dhe të drejtpërdrejtë në sistemet e kontrollit të versionit.
 • Sublime Text: Një nga redaktuesit më të mirë të tekstit që kam provuar dhe aktualisht e përdor. Ju mund të lexoni më shumë rreth Sublime Text në:

Sublime Text 2, një redaktues i kodit vërtet sublim
Tekst i Lartë 2: redaktuesi më i mirë i kodit në dispozicion?
Kllapa vs SublimeText3: Cilin të zgjedhësh?
Si të instaloni Sublime Text 3 në openSUSE

 • I shpejtë: Shtë një gjuhë programimi për qëllime të përgjithshme e ndërtuar duke përdorur një qasje moderne ndaj modeleve të sigurisë, performancës dhe dizajnit të softuerit.
 • Ubuntu-SDK: SDK zyrtare Ubuntu. Ju mund të lexoni më shumë rreth Ubuntu-SDK në:

Zhvillimi i aplikacioneve për Ubuntu [QML]

 • VSCode: Shtë një redaktues i lehtë, por i fuqishëm i kodit burimor që funksionon në desktop dhe është i disponueshëm për Windows, OS X dhe Linux. Ajo vjen me mbështetje të integruar për JavaScript, typewriters dhe Node.js, plus ka një ekosistem të pasur zgjerimesh për gjuhë të tjera (C ++, C #, Python, PHP). Ju mund të lexoni më shumë rreth VSCode në:

Testimi i Kodit Visual Studio

 • Zsh: Një guaskë e fuqishme e rreshtit të komandës.Softuer me burim të hapur

Shërbime elektronike për Ubuntu / Linux

 • kalibër: Një softuer me një ndërfaqe disi të shëmtuar, por i fuqishëm për menaxhimin dhe shndërrimin e librave elektronikë.Softuer me burim të hapur Ju mund të lexoni më shumë rreth kalibër në:

Kalibri: programi më i mirë me burim të hapur për administrimin e librave elektronikë
Si të shndërroni librat elektronikë me Caliber

 • vërtetoj: Isshtë një shikues dokumentesh për formate të shumta dokumentesh. Objektivi i vërtetoj është të zëvendësojë shikuesit e shumëfishtë të dokumenteve që ekzistojnë në desktopin e GNOME me një aplikacion të vetëm të thjeshtë.Softuer me burim të hapur
 • Foxit: Foxit Reader 8.0, Fitues i Çmimeve Lexuesi PDF.
 • FBReader: Një nga aplikacionet më të njohura për eReader. Ju mund të lexoni më shumë rreth FBReader në:

FBReader: Lexues i lehtë për skedarët ebook në Linux

 • Lucidori: Shtë një program për leximin dhe menaxhimin e librave elektronikë. Lucidor mbështet e-libra në formatin e skedarit EPUB dhe katalogë në formatin OPDS. Ju mund të lexoni më shumë rreth Lucidori në:

Lucidor, program për të lexuar libra elektronikë

 • Redaktuesi MasterPDF: Shtë një redaktor i përshtatshëm dhe elegant PDF për Linux.
 • MuPDF: Një lexues i lehtë PDF me një shikues XPS.Softuer me burim të hapur Ju mund të lexoni më shumë rreth MuPDF në:

MuPDF: shikues PDF ultra i shpejtë dhe i lehtë
Lexues PDF që konsumon vetëm 3 MB

 • Okular: Isshtë një shikues universal i dokumenteve i zhvilluar nga KDE. Okular është multiplatform.
 • Sigil: Shtë një redaktues i e-librave EPUB multiplatformë.Softuer me burim të hapur

Redaktorët për Ubuntu / Linux

 • Atom: Një redaktues i shkëlqyeshëm i tekstit.Softuer me burim të hapur
 • peshqve: Shtë një redaktor i fuqishëm që synon programuesit dhe zhvilluesit e faqeve në internet, me shumë mundësi për të shkruar faqe në internet, skripte dhe kod programues. Ju mund të lexoni më shumë rreth peshqve në:

Bluefish 2.2.7 lëshohet i qëndrueshëm
Në dispozicion për shkarkim Bluefish 2.2.2
Shkarkoni dhe instaloni Bluefish 2.2.0 në Debian dhe Ubuntu
Bluefish 2.2.0-2 vjen në Testimin e Debian
Në dispozicion Bluefish 2.2.0

 • Kllapa: Një redaktor modern i tekstit për krijimin e faqeve në internet.Softuer me burim të hapur Ju mund të lexoni më shumë rreth Kllapa në:

Kllapa 1.1 çfarë ka të re pasi keni kaluar kohë?
Kllapa vs SublimeText3: Cilin të zgjedhësh?
Kllapa, një IDE për zhvillimin e uebit që premton
Instaloni kllapa në ArchLinux manualisht

 • Emacs: Një Redaktues Teksti, Burim Falas dhe i Hapur, i zgjerueshëm, i përshtatshëm dhe me shumë veçori të tjera.Softuer me burim të hapur Ju mund të lexoni më shumë rreth Emacs në:

Emacs # 1
Vim dhe Emacs: Të gjithë të qetë përpara

 • Geany: Shtë një redaktues teksti i zhvilluar në GTK, me karakteristikat themelore të një mjedisi zhvillimi të integruar. Wasshtë zhvilluar për të siguruar një IDE të vogël dhe të shpejtë, i cili kishte vetëm disa varësi nga paketat e tjera.Softuer me burim të hapur
 • Gedit: Theshtë redaktuesi i tekstit i GNOME. Megjithëse qëllimi i tij është thjeshtësia dhe lehtësia e përdorimit, Gedit është një redaktues i fuqishëm i tekstit për qëllime të përgjithshme. Ju mund të lexoni më shumë rreth Gedit në:

Gedit evoluon në IDE
Gedit… për programuesit

 • Kate: Editorshtë redaktuesi i avancuar i tekstit i projektit KDE SC, dhe krahasuar me disa prej aplikacioneve të ngjashme në mjedise të tjera Desktop, është pothuajse si një IDE, plot opsione dhe funksionalitete. Por kujdes, është vetëm një redaktues teksti.Softuer me burim të hapur Ju mund të lexoni më shumë rreth Kate në:

Skemat Kate: Ndryshimi i Ngjyrave të KATE

 • Tryezë: Shtë një redaktor i kodit të gjeneratës së fundit, i cili lejon kodimin drejtpërdrejt.
 • Sublime Text: Një nga redaktuesit më të mirë të tekstit që kam provuar dhe aktualisht e përdor.
 • VSCode: Shtë një redaktues i lehtë, por i fuqishëm i kodit burimor që funksionon në desktop dhe është i disponueshëm për Windows, OS X dhe Linux. Ajo vjen me mbështetje të integruar për JavaScript, typewriters dhe Node.js, plus ka një ekosistem të pasur zgjerimesh për gjuhë të tjera (C ++, C #, Python, PHP).
 • vrull: Isshtë një redaktues i avancuar i tekstit, i cili kërkon të sigurojë fuqinë e redaktorit 'Vi', me një grup më të plotë të veçorive. Softuer me burim të hapur Ju mund të lexoni më shumë rreth vrull në:

Përdorimi i VIM: Manuali bazë.
Si të ngjyrosni sintaksën në VIM
Konfigurimi i fundit i Vim
E premtja terminale: Të menduarit Vim [Disa këshilla]

Mjetet dhe aplikacionet e arsimit për Ubuntu / Linux

 • Koha e Biblës: Isshtë një aplikim për studimin e Biblës i bërë në librari Shpatë y Qt.Softuer me burim të hapur
 • Celestia: Isshtë një imitues hapësinor që ju lejon të eksploroni universin tonë në tre dimensione.Softuer me burim të hapur
 • Mjete kimike: Isshtë një program i vogël për të tërhequr struktura kimike në Linux.Softuer me burim të hapur
 • Epopte: Shtë një mjet falas dhe me burim të hapur për menaxhimin e një laboratori kompjuterik dhe ka funksionalitete monitorimi.Softuer me burim të hapur
 • Gcompris: Shtë një paketë softueri arsimor me cilësi të lartë, e përbërë nga aktivitete të shumta për fëmijë nga 2 deri në 10 vjeç.Softuer me burim të hapur
 • GNUKhata: Softuer kontabël me burim të hapur.Softuer me burim të hapur
 • Idempiere: ERP me burim të hapur, i zhvilluar në java dhe teknologji OSGI. Idempiere ka një numër të madh të moduleve.Softuer me burim të hapur Ju mund të lexoni më shumë rreth Idempiere në:

Idempiere, Erp me Burim të Hapur me teknologji OSGI

 • Google Earth: Shtë një glob virtual, hartë dhe program informacioni gjeografik.
 • GPeriodike: Shtë një aplikim i tabelës periodike për Linux.
 • ITtalc: Isshtë një mjet i fuqishëm dhe didaktik për mësuesit. Ju lejon të shikoni dhe kontrolloni kompjuterët e tjerë në rrjet në mënyra të ndryshme.Softuer me burim të hapur Ju mund të lexoni më shumë rreth ITtalc në:

iTALC: si të përdorni softuer falas në klasën tuaj të shkollës

 • Suitë KDE Edu: Softuer Arsimor Falas i bazuar në teknologjitë KDE.
 • MAPLE: Isshtë një program matematikor që kombinon motorin më të fuqishëm të matematikës në botë, me një ndërfaqe që e bën shumë të lehtë analizimin, eksplorimin, vizualizimin dhe zgjidhjen e problemeve matematikore.
 • MATLAB: Platforma MATLAB është e optimizuar për zgjidhjen e problemeve inxhinierike dhe shkencore. MATLAB mund të ekzekutojë analiza të grupeve të mëdha të të dhënave.
 • Maxima: Shtë një sistem për manipulimin e shprehjeve simbolike dhe numerike, përfshirë diferencimin, integrimin, seritë Taylor, shndërrimet Laplace, ekuacionet diferenciale të zakonshme, sistemet e ekuacioneve lineare, etj. Softuer me burim të hapur
 • Moodle: Isshtë një sistem menaxhimi kursi për të mësuarin në internet.Softuer me burim të hapur
 • OpenEuclide: Shtë një program i gjeometrisë 2D.
 • OpenSIS: Shtë një softuer për menaxhimin e shkollës.
 • Zeroja: Isshtë një softuer që ju lejon të programoni historitë tuaja interaktive, lojërat dhe animacionet, gjithashtu mund të ndani krijimet tuaja me të tjerët në komunitetin në internet. Zeroja është një mjet i shkëlqyeshëm për t'i mësuar fëmijët të kodojnë.
 • Stellarium: Softwareshtë softuer i lirë që i lejon njerëzit të simulojnë një planetar në kompjuterin e tyre.Softuer me burim të hapur Ju mund të lexoni më shumë rreth Stellarium në:

Stellarium: shikimi në qiell
Stellarium 0.14.2 për adhuruesit e astronomisë

 • Tux4 Fëmijët: Tux4Kids zhvillon softuer me cilësi të lartë për fëmijë, me qëllim të ndërthurjes së argëtimit dhe mësimit në një paketë të parezistueshme.Softuer me burim të hapur

Aplikime dhe Mjete Email / Email për Ubuntu / Linux

 • Evolucion: Isshtë një aplikacion për menaxhimin e informacionit personal që ofron funksionalitete të postës elektronike, kalendarit dhe adresës.
 • Geary: Isshtë një aplikacion email i integruar në GNOME 3. Ju lejon të lexoni dhe dërgoni email me një ndërfaqe të thjeshtë dhe moderne. Ju mund të lexoni më shumë rreth Geary në:

Geary: Klient i ri i postës [+ Instalimi në Debian]

 • Mailnag: Shtë një daemon që kontrollon serverat POP3 dhe IMAP për posta elektronike të reja.Softuer me burim të hapur
 • zogu i stuhisë: Isshtë një aplikacion falas për email që është i lehtë për tu konfiguruar, personalizuar dhe ka shumë veçori. Ju mund të lexoni më shumë rreth zogu i stuhisë në:

Thunderbird 45 është këtu
Rezervoni Thunderbird dhe Firefox midis Windows dhe Linux
Mirupafshim KMail, po kthehem në Thunderbird
Ndryshimi i vendndodhjes së profilit dhe dosjeve të Thunderbird

Skedarët për Ubuntu / Linux

 • 7zip: Zbërthej skedarët zip. Ju mund të lexoni më shumë rreth 7zip në:

Kompreso me 7zip në maksimum nga Dolphin në KDE (Menuja e Shërbimit)

 • AngrySearch: Ju lejon të kërkoni në Linux, duke treguar rezultate të menjëhershme ndërsa shkruani.Softuer me burim të hapur
 • Komandant i Dyfishtë: Shtë një menaxher skedarësh, ndër-platformë me dy panele krah për krah. Frymëzohet nga Komandanti Gjithsej dhe ka disa ide të reja.
 • Marlin: Ashtë një e re shfletues skedari ultra i lehtë. Ky shfletues ka lindur së bashku me projektin Elementary dhe është krijuar për të qenë i thjeshtë, i shpejtë dhe i lehtë për t’u përdorur. Ju mund të lexoni më shumë rreth Marlin në:

Duke i dhënë Marlin një shans
Instaloni Marlin në Testimin e Debian
Marlin: një alternativë interesante për Nautilus

 • Nautilus: Shtë një menaxher skedarësh i krijuar për t’iu përshtatur modelit dhe sjelljes së desktopit xhuxh, duke i dhënë përdoruesit një mënyrë të thjeshtë për të lundruar dhe menaxhuar skedarët e tyre. Ju mund të lexoni më shumë rreth Nautilus në:

Nautilus plotësisht
Encrypt informacion nga Nautilus me Turbo-Secure
Si të aktivizoni pamjen me 2 panele në Nautilus

 • Nemo: Managershtë menaxher i skedarëve për mjedisin desktop Kanellë.Softuer me burim të hapur
 • QDirStat: Isshtë një menaxher skedarësh me një ndërfaqe grafike që ju lejon të shihni skedarët që zënë më shumë hapësirë ​​e lirë në diskun tonë. Softuer me burim të hapur
 • Endacak: Një zbulues skedarësh që integrohet mirë në çdo mjedis desktopi. Endacak është i bazuar në tekst dhe i zhvilluar në Piton .Softuer me burim të hapur
 • Synapse: Nisësi më i mirë i aplikacioneve në Linux. Ju mund të lexoni më shumë rreth Synapse në:

Synapse: një lëshues i aplikacioneve në stilin GNOME por shumë më shpejt

 • Thunar: Ky është menaxheri i parazgjedhur i skedarëve për Xfce 4.6. Beenshtë krijuar për të qenë i shpejtë dhe i lehtë për t’u përdorur.Softuer me burim të hapur Ju mund të lexoni më shumë rreth Thunar në:

Instaloni Thunar 1.5.1 me skeda në Xubuntu 12.10 ose 12.04
Thunar do të ketë Qerpikë!
Ajo që Thunar nuk ka pasur kurrë
Instaloni Thunar 1.5.1 me skeda në Xubuntu 12.10 ose 12.04

Lojëra për Ubuntu / Linux

 • 0 pas Krishtit: Shtë një lojë strategjie në kohë reale me burim të lirë dhe të lirë për të GNU / Linux vendosur në luftërat antike dhe të ngjashme me lojërat e tjera si Age of Empires, Perandoria Tokë o Epoka e mitologjisë. Ju mund të lexoni më shumë rreth 0 pas Krishtit në:

0 pas Krishtit (lojë strategjike në Linux)
0 AD Alpha 2, gjërat bëhen më mirë
0 Pas Krishtit: një klon falas i Epokës së Perandorive
0 AD kërkon ndihmë

 • Qytetërimi5: Civilizimi i Sid Meier njihet si një nga ekskluzivitetet më të mira të strategjisë të të gjitha kohërave.
 • Buburrec: Isshtë një lojë me burim të hapur dhe multiplatform që ju lejon të luani letra në rrjet.Softuer me burim të hapur Ju mund të lexoni më shumë rreth Buburrec në:

Luaj Magic: tubimi në PC tuaj, falas me Cockatrice

 • Desura: Isshtë një shërbim i shpërndarjes dixhitale i drejtuar nga komuniteti për lojtarët, duke vënë në majë të gishtave lojërat, modet dhe përmbajtjen më të mirë të shkarkueshme nga zhvilluesit, gati për të blerë dhe luajtur. Ju mund të lexoni më shumë rreth Desura në:

Desura tani është OpenSource
Si të instaloni Desura (Steam për Linux)

 • Me kokrra: Isshtë një lojë ngacmuese e trurit, e cila lejon lojtarët të argëtohen dhe ta mbajnë trurin e tyre të trajnuar.Softuer me burim të hapur
 • Minecraft: Isshtë një lojë rreth vendosjes së blloqeve dhe aventurave të ndryshme. Eksploroni botët e krijuara rastësisht dhe ndërtoni gjëra të pabesueshme nga shtëpitë më të thjeshta te kështjellat më të mëdha. Ju mund të lexoni më shumë rreth Minecraft në:

[Lojërat Linux: 3] Minecraft
Instaloni Minecraft nga APP

 • PlayOnLinux: Luaj lojëra me Windows në Linux.Softuer me burim të hapur Ju mund të lexoni më shumë rreth PlayOnLinux në:

LuajOnLinux ose si të luani lojërat tuaja të preferuara të Windows në Linux

 • Simutrans: Shtë një imitues transporti falas dhe me burim të hapur.Softuer me burim të hapur Ju mund të lexoni më shumë rreth Simutrans në:

Simutrans: një lojë në stilin manjati i Transportit

 • Avull: Isshtë një platformë mbresëlënëse e lojrave, e cila lejon ekzekutimin e lojërave të shumta.
 • verë (Akronimi për "Vera nuk është një emulator") është një shtresë pajtueshmërie e aftë për të ekzekutuar aplikacione të Windows në sisteme të ndryshme operative. Softuer me burim të hapur
 • Ksenotik: It'sshtë një personi i parë revole, ultra-shpejtë, gjë që na çon në kohët e arenës fps. Ka një mënyrë loje me një lojtar të vetëm, por forca e tij është mënyra për multiplayer e frymëzuar nga Unreal Tournament dhe Quake.Softuer me burim të hapur Ju mund të lexoni më shumë rreth Ksenotik në:

Lojë ksenotike, e shkëlqyeshme me shumë lojtarë për GNU / Linux

Aplikime dhe Mjete Grafike për Ubuntu / Linux

 • PasShot: Një alternativë e fuqishme për Adobe Photoshop!
 • agave: Isshtë një aplikacion shumë i thjeshtë për desktopin e GNOME që ju lejon të krijoni një larmi të gjerë skemash ngjyrash duke filluar nga një ngjyrë e vetme.
 • Blender: Shtë një mjet falas dhe me burim të hapur për krijimin e hapësirave 3D, animacioneve dhe ilustrimeve. Ju mund të lexoni më shumë rreth Blender në:

Blender 2.76b: Kur bëhet fjalë për 3D
Kombinimet e tastierës në blender (vëllimi I)
Xhaketa poshtë: film i animuar argjentinas i bërë me Blender
Si të krijoni anije kozmike 3D me Blender dhe SpaceshipGenerator

 • Pëlhurë cine: Softwareshtë softuer me burim të hapur për pikturim të thellë
 • Darktable: Isshtë një aplikacion me burim të hapur, me rrjedhën e punës fotografike dhe zhvilluesin RAW
 • Digikam: Shtë një aplikacion i përparuar për menaxhim fotografik dixhital për Linux. Ju mund të lexoni më shumë rreth Digikam në:

DigiKam: Klasifikoni dhe organizoni imazhet tuaja në KDE

 • Photoxx: Shtë një program falas për redaktimin dhe menaxhimin e imazhit me burim të hapur.
 • GIMP: Isshtë një program shpërndarje falas për detyra të tilla si retushimi i fotove, përbërja e imazhit dhe krijimi i imazhitSoftuer me burim të hapur
 • Hugin: Shtë një alternativë falas multiplatforme për krijimin imazhe panoramike dhe rezolucion të lartë, përveç që ka mjete të pafundme për redaktimin e imazheve. Ju mund të lexoni më shumë rreth Hugin në:

Hugin: krijoni foton tuaj më të mirë panoramike.

 • Inkscape: Shtë një redaktor grafik vektorial multiplatform, me një gamë të gjerë funksionesh që e bëjnë Inkscape një mjet të fuqishëm dhe e gjithë kjo nën një licencë GPL. Ju mund të lexoni më shumë rreth Inkscape në:

[Inkscape] Hyrje në Inkscape
Inkscape 0.91 arrin e ngarkuar me lajme dhe rregullime
Inkscape + KDE: modifikoni ikonat tuaja të sirtarit të sistemit
Burimet për të mësuar se si të punojnë me Inkscape

 • shkumës: Softuer me burim të hapur për artistë, piktorë dhe ilustrues dixhitalë. Mund të lexoni më shumë rreth shkumës në:

Krita 2.8 me mbështetje më të mirë për Tabletët
Krijoni një Konqi të ri me Krita
Krita është finaliste në Open Source Awards 2011
Ndihmon në përshpejtimin e zhvillimit të Krita

 • Luminance HDR: Isshtë një aplikacion me burim të hapur me një ndërfaqe grafike përdorimi që synon të sigurojë një rrjedhë pune për imazhet HDR. Softuer me burim të hapur
 • Ojo: Një shikues i shpejtë dhe i bukur i imazheve. Softuer me burim të hapur
 • OpenShot: Ashtë një redaktues video falas, i lehtë për t’u përdorur, i pasur me veçori për Linux. Ju mund të lexoni më shumë rreth OpenShot në:

Përditësimi i ri OpenShot 2.0 është lëshuar
Openshot: Krijoni një prezantim me fotografi të fotove tona
Openshot tashmë është përfshirë në depot e Ubuntu

 • Pintë: Pinta është softuer falas me burim të hapur për vizatimin dhe redaktimin e imazheve. Softuer me burim të hapur Ju mund të lexoni më shumë rreth Pintë në:

Pintë në dispozicion 1.2

 • Pitivi: Ashtë një redaktues video falas me një ndërfaqe përdorimi të bukur dhe intuitiv, një bazë të pastër kodi dhe një komunitet të shkëlqyeshëm.
 • Rrezatim: Isshtë një grup programesh për analizën dhe vizualizimin e ndriçimit të një modeli.
 • RawTherapee: Një aplikacion i këndshëm, por pak i njohur për redaktimin e fotove. Softuer me burim të hapur
 • Shotwell: Ashtë një menaxher fotografish për GNOME 3.
 • Ndalin lëvizjen: Isshtë një aplikacion i softuerit falas për krijimin e animacioneve me lëvizje të ndaluar. Kjo ju ndihmon për të kapur dhe redaktuar kornizat e animacionit dhe eksportuar ato si një skedar të vetëm.
 • Xara Ekstreme: Isshtë një program i fuqishëm grafik me qëllim të përgjithshëm.

Aplikime dhe Mjete në Internet për Ubuntu / Linux

 • Anatina: Një klient desktop për Twitter me shumë personalizime. Softuer me burim të hapur
 • Trim: Shtë një shfletues i shpejtë dhe i shpejtë për MacOS, Windows dhe Linux. Softuer me burim të hapur Ju mund të lexoni më shumë rreth Trim në:

Si të lundroni lirshëm dhe të sigurt duke përdorur Brave

 • krom: Një nga shfletuesit më të njohur në internet me një numër të madh shtojcash / aplikacionesh.
 • Kromi: Isshtë një projekt me burim të hapur që synon të ndërtojë shfletuesin më të qëndrueshëm, të sigurt dhe më të shpejtë të internetit për të gjithë përdoruesit. Softuer me burim të hapur
 • Firefox: Një nga shfletuesit më të njohur në internet me një numër të madh shtojcash / aplikacionesh. Softuer me burim të hapur
 • portë: Isshtë një shfletues uebi me burim të lirë dhe i lirë që ju ndihmon të mbroni nga analiza e trafikut në internet, një formë mbikëqyrjeje që kërcënon lirinë dhe privatësinë personale.
 • Vivaldi: Një shfletues i ri dhe i përparuar me shumë personalizime.
 • Yandex: Shfletues i shpejtë dhe efikas.

Aplikime dhe Mjete të Produktivitetit për Ubuntu / Linux

 • Zhurma e ambientit: Një aplikacion që ju lejon të përqendroheni në produktivitetin tuaj, falë muzikës së ambientit.
 • Çelës automatik: Isshtë një aplikacion automatizimi desktop për Linux, ju lejon të menaxhoni skripte dhe fraza dhe të caktoni shkurtesa dhe çelësa kyç për secilën prej tyre
 • Shporta për shënime shportash: Ky aplikacion për shumë qëllime ndihmon në marrjen me lehtësi të të gjitha llojeve të shënimeve.Softuer me burim të hapur
 • Shkëlqim: Treguesi i Ndriçimit për ubuntu.
 • Speedcrunch - Një kalkulator me precizion të lartë.Softuer me burim të hapur
 • Kaliforni: Një aplikacion shumë i plotë i Kalendarit që përdor gjuhën natyrore për të krijuar ngjarje.
 • CopyQ: Shtë një menaxher i përparuar i clipboard me funksione redaktimi dhe skriptimi.
 • F.lux: Rregullon automatikisht ekranin e kompjuterit që të përputhet me ndriçimin.
 • Fjalor gnome: Një fjalor i fuqishëm për xhuxh.
 • Shkoni për të: Isshtë një aplikacion i thjeshtë dhe elegant i produktivitetit, i cili ofron një listë të gjërave, është bashkuar me një kohëmatës që mban përqendrimin tuaj në detyrën aktuale.
 • Gjithçka ime: Një menaxher i thjeshtë për të bërë listën.Softuer me burim të hapur
 • Treguesi im i motit: Treguesi i motit për Ubuntu.
 • Shënimet: Një aplikacion i thjeshtë për marrjen e shënimeve në Linux.Softuer me burim të hapur
 • Notepadqq: Shtë një alternativë ndaj redaktuesit të shënimeve Notepad ++.Softuer me burim të hapur
 • Dërrasë: Dërrasa është e destinuar të jetë doku më i thjeshtë i aplikimit në planet.
 • Aplikacioni PomoDone: It'sshtë mënyra më e lehtë për të mbajtur nën kontroll rrjedhën tuaj të punës duke përdorur teknikën Pomodoro, në krye të shërbimit tuaj aktual të menaxhimit të detyrave.
 • papirus: Isshtë një menaxher tjetër shënimesh që përqendrohet në sigurinë, ndërfaqen më të mirë të përdoruesit. Papirusët janë duke u përpjekur të sigurojnë një ndërfaqe përdorimi të thjeshtë dhe të mençur për përdoruesit.Softuer me burim të hapur
 • Noti i fundit: Një tregues i njoftimit të kohëve të fundit.
 • RedShift: Mjet që ju lejon të rregulloni ndriçimin e ekranit tuaj në përputhje me temperaturën, kohën dhe klimën e mjedisit tuaj. Kjo mund të ndihmojë që sytë tuaj të lëndohen më pak nëse jeni duke punuar para ekranit natën.Softuer me burim të hapur
 • qepen: Isshtë një program për kapjen e ekranit me shumë veçori shtesë.
 • Simplenote: Isshtë një aplikacion për të marrë shënime nga platforma të ndryshme. Shtë një konkurrent i Evernote.
 • Farë pranvere: Një aplikacion i thjeshtë dhe i bukur për marrjen e shënimeve ditore.Softuer me burim të hapur
 • Ngjitëse: Ngjitës për desktopin tuaj të preferuar.
 • Të gjitha.txt: Një Redaktor i shkëlqyeshëm për të menaxhuar dhe shkruar detyrat e përditshme.
 • Todoist: Klienti jozyrtar Todoist, platforma e menaxhimit të detyrave, ndërfaqja e shkëlqyeshme e përdoruesit dhe ka disa veçori premium opcionale.Softuer me burim të hapur
 • Më heq vëmendjen: Njofton kur janë kryer komandat me kohëzgjatje të gjatë.Softuer me burim të hapur
 • Xmind: Mjet i hartës së mendjes.
 • Zyra e WPS: Një nga paketat më të mira të aplikacioneve të zyrës për Linux.Softuer me burim të hapur
 • Zim: Një redaktues grafik teksti që përdoret për të mbajtur një koleksion faqesh wiki, ideal për dokumente. Ruhet në skedarë me tekst të thjeshtë për kontroll të lehtë të versionit.Softuer me burim të hapur

Aplikimet dhe Mjetet e Sigurisë për Ubuntu / Linux

 • ClamAV: Shtë një motor antivirus me burim të hapur për zbulimin e Trojanëve, viruseve, malware dhe kërcënimeve të tjera me qëllim të keq.
 • GnuPG: Kjo ju lejon të kriptoni dhe nënshkruani të dhënat dhe mesazhet tuaja, ka një sistem të gjithanshëm të menaxhimit të çelësave, si dhe module hyrjeje për të gjitha llojet e drejtorive të çelësave publik.
 • Gufw: Një nga firewall-et më të lehta në botën Linux.Softuer me burim të hapur
 • OpenSSH: Server dhe klient i OpenSSH Secure Shell
 • seahorse: Ndërfaqja GNOME për GnuPG
 • Tcpdump: Mjeti TCP Capture dhe Debugging

Aplikime dhe Mjete për të ndarë skedarët në Ubuntu / Linux

 • CrossFTP: Isshtë një mjet që e bën shumë të lehtë trajtimin e detyrave që lidhen me FTP.
 • D-lan: Një LAN për ndarjen e skedarëve.
 • përmbytje: Shtë një softuer falas, klient i lehtë BitTorrent me shumë platforma.Softuer me burim të hapur
 • Dropbox: Isshtë një shërbim falas që ju lejon të merrni fotot, dokumentet dhe videot tuaja kudo dhe t'i ndani ato lehtësisht.
 • Meiga: Isshtë një mjet që bën të mundur ndarjen e drejtorive lokale të zgjedhura përmes internetit.Softuer me burim të hapur
 • ownCloud: Qëllimi i ownCloud është t'ju japë juve akses në skedarët tuaj kudo që të jeni
 • Kuaza: Një platformë multi-network peer-to-peer (P2P) për ndarjen e skedarëve midis klientëve.
 • PushBullet: Lidhni pajisjet tuaja, duke i bërë ato të ndihen të vetme.
 • qBitorent: Projekti qBittorrent synon të sigurojë një alternativë të softuerit falas ndaj uTorrent.Softuer me burim të hapur
 • SpiderOak- Bashkëpunim në kohë reale për kompanitë dhe ekipe të ndërgjegjshme për privatësinë
 • Syncthing: Zëvendëson shërbimet cloud të patentave dhe shërbimet e sinkronizimit mbi diçka të hapur, të besuar dhe të decentralizuar.Softuer me burim të hapur
 • TeamViewer: PC me telekomandë / softuer për hyrje në distancë, falas për përdorim personal.
 • Transmisionit: Klient i thjeshtë, i lehtë, me shumë platforma torrent.Softuer me burim të hapur
 • uGet: Menaxheri më i mirë i shkarkimeve për Linux.Softuer me burim të hapur

Terminal për Ubuntu / Linux

 • GnomeTerminal: Një emulator terminal i parainstaluar gjerësisht në botën e Linux
 • Guake:  Shtë një terminal nga lart poshtë për Gnome
 • Konsole:  Terminali më i mirë për desktopin e KDE.
 • Rxvt: Një emulator terminal për X11, një zëvendësim popullor për standardin 'xterm'.Softuer me burim të hapur
 • Unikodi Rxvt:   Shtë një pirun i emulatorit më të njohur të terminalit.Softuer me burim të hapur
 • Terminator: Emshtë emulator më i fuqishëm i terminalit në Linux, është i mbushur me karakteristika.
 • Termit: Emulator i thjeshtë terminali i bazuar në bibliotekën VTE, i zgjatur përmes Lua.Softuer me burim të hapur

Shërbime për Ubuntu / Linux

 • Actionaz: Shërbim Detyra Automatizimi për Ubuntu / Linux
 • Pak zbardhues: Çlironi shpejt hapësirën në disk dhe mbroni privatësinë tuaj. Cache falas, pastrimi i cookies, pastrimi i historisë, fshirja e skedarëve të përkohshëm, fshirja e të dhënave dhe më shumë ...
 • Brazier: Ndezës CD / DVD.
 • Kafeina: Parandalon mbylljen e automjetit të ubuntu-s.
 • Clonezilla: është një program ndarjeje dhe imazhi / klonimi i diskut, i ngjashëm me True Image® ose Norton Ghost®.Softuer me burim të hapur
 • Goditje e lehtë:  është një aplikacion për njohjen e gjesteve për X11.Softuer me burim të hapur
 • Përfshij: e bën jetën tuaj më të lehtë duke menaxhuar në mënyrë të sigurt fjalëkalimet tuaja dhe informacione të tjera të rëndësishme.
 • Konvertimi: Konvertoni të gjitha njësitë.
 • Harta GD:  Një mjet për të vizualizuar përdorimin e diskut.
 • Gnormalizo: Konvertues audio.
 • I pjesshëm: Shërbimi i ndarjes së diskut për Ubuntu / Linux.
 • GRADIO: Softuer radio për linux ubuntu -.Softuer me burim të hapur
 • Frena dore: Konvertues video.
 • KeePass: Menaxheri i fjalëkalimeve të Windows, me pak mbështetje ndër-platforme përmes Mono.
 • KeePassX: Menaxheri i fjalëkalimeve me shumë platforma.Softuer me burim të hapur
 • ImageMagik: Shtë një grup i shërbimeve të linjës komanduese për modifikimin dhe punën me imazhet.
 • LastPass: Platforma e menaxhimit të fjalëkalimit.
 • Mbështjellëse: Diagnostikoni problemin e konsumit të energjisë.
 • Audio shtypi: Përmirësoni Linux Audio me profile të personalizuara.
 • Peazip: Shërbim për të dekompresuar skedarët e kompresuar
 • Psensori: Monitor grafik i temperaturës së harduerit për Linux.Softuer me burim të hapur
 • Jashtëzakonshme:  Redaktori më i mirë i Markdown në Ubuntu / Linux.
 • Remmina: Një mjet i menaxhimit në distancë për Linux dhe Unix tjetër.Softuer me burim të hapur
 • Ngarkimi i sistemit: Shfaq ngarkesën e sistemit në shiritin e statusit.
 • Sinaptik: Shtë një program grafik për menaxhimin e paketës së prirur.
 • TLP: Optimizoni baterinë Linux.
 • Variety: Shtë një ndryshues letër-muri me burim të hapur për Linux, i mbushur me karakteristika të shkëlqyera, megjithatë i lehtë dhe i lehtë për t'u përdorur.Softuer me burim të hapur
 • Kutia Virtual: Shtë një virtualizues gjithëpërfshirës për qëllime të përgjithshme për harduerin x86, duke synuar serverin, desktopin dhe përdorimin e ngulitur.Softuer me burim të hapur
 • Menaxheri i Shkarkimit Xtreme: Një menaxher i mirë shkarkimesh me një ndërfaqe interesante përdoruesi për Linux.Softuer me burim të hapur
 • Ndryshimi i sfondit: Ndryshoni automatikisht sfondin.

Vegla dhe Aplikime Video për Ubuntu / Linux

 • Player Bomi: Një media player i fuqishëm dhe i lehtë për t’u përdorur.Softuer me burim të hapur
 • Kodi:  Një softuer falas dhe me burim të hapur (GPL) të qendrës mediatike për të luajtur video, muzikë, fotografi, lojëra dhe më shumë.Softuer me burim të hapur
 • MPplayer: Shtë një lojtar filmi që funksionon në shumë sisteme, luan të gjitha formatet audio dhe video.
 • MPV: Luajtës multimedial multiplatform.Softuer me burim të hapur
 • SMPlayer: Media Player me kode të integruar. Luan të gjitha formatet video dhe audio.Softuer me burim të hapur
 • SVP: Ju lejon të shikoni çdo video në kompjuterin tuaj desktop duke përdorur ndërhyrjen në kornizë, pasi është e disponueshme në televizione dhe projektorë të nivelit të lartë.
 • VLC: Shtë një media player dhe kornizë me burim të lirë që luan skedarë multimedial, si dhe DVD, Audio Audio, VCD dhe protokolle të ndryshme transmetimi.

Menaxherët e dritareve për Ubuntu / Linux

 • 2 bwm: Një menaxher i dritareve që lëviz shpejt.Softuer me burim të hapur
 • tmerrshëm: Menaxher i dritares shumë i konfigurueshëm.Softuer me burim të hapur
 • Bspwm: Menaxheri i dritares bazuar në hapësirën binare të ndarjes.Softuer me burim të hapur
 • DWM: Një menaxher dinamik i dritareve për X.Softuer me burim të hapur
 • Fluxbox: Një menaxher dritash i lehtë dhe shumë i konfigurueshëm.Softuer me burim të hapur
 • Herbstluftwm: Manuali i menaxherit të dritares së Mozaikut për X.Softuer me burim të hapur
 • i3: Një menaxher i përmirësuar i dritares së pllakave dinamike.Softuer me burim të hapur
 • Kuti e hapur:  Menaxher i dritareve X11 shumë i konfigurueshëm dhe i lehtë.Softuer me burim të hapur
 • xmonad: Pllaka X11 menaxher i dritares shkruar në Haskell.Softuer me burim të hapur

Aplikime dhe Mjete të Tjera për Ubuntu / Linux

 • Fail2ban: Kjo lejon skanimin e skedarëve (p.sh. / var / log / apache / error_log) dhe ndalimin e adresave IP që tregojnë shenja të dëmshme të regjistrit - shumë dështime të fjalëkalimit, kërkim të dobësive, etj.
 • GrubCustomizer: Shtë një ndërfaqe grafike për të konfiguruar grub2 / Burg dhe cilësimet e menuve.Softuer me burim të hapur
 • Mycroft: AI për të gjithëSoftuer me burim të hapur

Kjo listë mbresëlënëse bazohet në I mrekullueshëm-Ubuntu-Linux de Luong Vo Tran Thanh, i cili ka bërë një punë të shkëlqyeshme.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

8 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Jose dijo

  Çfarë artikulli të shkëlqyeshëm, kontribut i mirë !!, Unë tashmë e ruajta atë në xhep kur kthehem në shtëpi për të provuar disa mjete për ubuntu tim

 2.   Ricardo Rafael Rodriguez Reali dijo

  Për audio, unë gjithashtu rekomandoj Nuvola Player.

 3.   Renso dijo

  Lista është e shkëlqyeshme dhe do ta lexoj të plotë.
  Diçka brenda meje më tregon se fotot mungojnë, por nuk duhet të më shqetësojë, por gjithsesi po.
  Artikull i shkëlqyeshëm.
  Falënderim

 4.   gerger dijo

  mik i shkëlqyer portual faleminderit

 5.   Engjëll dijo

  dhe jdownloader?

 6.   helena llanos palomo dijo

  Nuk mund të gjej një mënyrë për të instaluar një gog tarball

 7.   DuckDominguez dijo

  Artikull shume i mire

 8.   hugodipu dijo

  Mjete të shkëlqyera dhe të shumta që kërkojnë kohë për t'u përdorur, falënderime dhe përgëzime për menaxherët tuaj. Punë e bukur!!