grep

Disa komanda themelore të Grep

Në këtë seksion të vogël unë do të ndaj me ju se si funksionon "grep" me të cilin mund të kërkojmë për një tekst ose model specifik në një skedar ose në një direktori të plotë. Përdorimi më i zakonshëm është kërkimi i shpejtë i një skedari për dukuri të një modeli.

Java 10 Oracle

Instaloni Oracle Java 10: Përmes Terminalit nga GNU / Linux

Ky post na sjell metodën e azhurnuar për instalimin e aplikacionit Java 10 të Oracle. Java JDK qëndron për Java Development Kit (Oracle JDK) dhe është Paketa zyrtare e Zhvillimit për gjuhën programuese Java, një mjedis zhvillimi i orientuar drejt objektit.

akiee-0.0.4

Akiee: një menaxher detyrash me bazë në Markdown

Epo, sot kam ardhur t'ju prezantoj me Akiee i cili është një menaxher detyre me shumë platforma me burim të hapur, Akiee u lëshua nën licencën GPL2 dhe kodi burimor i tij është i disponueshëm në GitHub. Akiee është frymëzuar nga AGILE. Ky program i shkëlqyeshëm do të na ndihmojë të përqendrohemi në detyrat tona.

bie në ujdi

Çfarë është Swap në Linux dhe si ta përdorim atë?

Hapësira e kujtesës swap ose swap ose e njohur gjithashtu si memorie virtuale, është ajo që përdor hapësirën në HDD në vend të një moduli memorie. Përndryshe, aplikacionet përdorin memorjen RAM dhe disponueshmërinë e saj për t'u ekzekutuar.

linux

Si të zhvendosni ose kopjoni skedarë ose dosje në Linux?

Shumë prej nesh, nëse jo shumica prej nesh janë mësuar të përdorin një ndërfaqe grafike ose mjedis desktop, për të thënë kështu. Detyrat e lëvizjes, redaktimit, riemërtimit, ndër të tjera, të skedarëve ose dosjeve bëhen zakonisht në një mënyrë të thjeshtë me vetëm disa klikime.

Digitizoni kaseta VHS nga shpërndarja juaj GNU / Linux

Ne ju tregojmë një udhëzim interesant për të shndërruar VHS në video dixhitale nga shpërndarja juaj e preferuar GNU / Linux. Kaseta dhe luajtësit VHS nuk do të funksionojnë përgjithmonë, prandaj është e rëndësishme që ju të dixhitalizoni përmbajtjen që keni në këtë format ...

Si të ndani skedarët në një rrjet Linux

Meqenëse gjithçka është e lidhur me një rrjet këto ditë, është e nevojshme të mësoni se si t'i lidhni dhe mirëmbani ato rrjete në mënyrë që t'i përdorni ato në mënyrën më efektive.

Shmangni hakimin me këto 3 hapa

Ky udhëzues i vogël do t'ju ndihmojë të mbroni biznesin tuaj dhe kompjuterët tuaj nga ndërhyrës të mundshëm dhe agjentë me qëllim të keq në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë.

Programimi: Psikologjia e Kompjuterëve

Ne të gjithë jemi të lidhur ngushtë me programimin, qoftë si përdorues, si administrator, si vetë programues, por në fund të fundit është diçka ...

Si të gjeni emoji nga tastiera

Gjuha emoji është zhytur gjithnjë e më shumë në jetën tonë, ka mijëra aplikacione që përfshijnë këto çdo ditë ...

Gentoo: Zemra e bishës

Sistemi i menaxhimit të paketave, Portage, është një lloj dhe lejon përdoruesit e Gentoo të përfitojnë sa më shumë nga përpilimi i secilit program.

CentOS 7 Hypervisor I - Rrjetet SMB

Indeksi i përgjithshëm i serisë: Rrjetet kompjuterike për NVM-të: Hyrje Të nderuar lexues! Ndonjëherë përballemi me Shërbëtorët ...

5 kutitë kryesore me Linux

Pritja e televizionit satelitor është gjithashtu një zonë ku janë zhytur shpërndarjet GNU / Linux, disa kanë qenë ...

Mbroni kompjuterin tuaj nga ping

Rreth komandës ping Duke përdorur protokollin ICMP, domethënë komandën popullore ping, ne mund të dimë nëse një kompjuter i caktuar ...

Ubuntu LTS 14.04.6

Aktivizo përdoruesin rrënjë në Ubuntu

A ju ka ndodhur ndonjëherë që të mos mund të hyni si root në Ubuntu? Kjo është një masë e vendosur nga Canonical, këtu ne shpjegojmë se si ta zhbëjmë atë

Instalimi i Wallabag në një VPS

Xhepi është një shërbim popullor që na lejon të ruajmë faqet e internetit për t'i lexuar ato më vonë me qetësi. Çfarë e bën atë ...

Praktikat e mira me OpenSSH

OpenSSH (Open Secure Shell) është një grup aplikacionesh që lejojnë komunikime të koduara përmes një rrjeti, duke përdorur ...

Mega nga terminali me MegaCMD

Unë nuk mendoj se kam nevojë të shpjegoj se çfarë është Mega ose Megaupload i shkatërruar (nëse ato kohë). Aktualisht ne jemi shumë ...

Këshilla për Canaima GNU / Linux 5.0

Përshëndetje, të dashur lexues në internet. Në këtë mundësi të re unë do të komentoj mbi disa këshilla të jashtëzakonshme teknike që do të lejojnë ata që aktualisht ...

MAME hap zyrtarisht burimin

Epo, unë nuk jam një plak, por nëse marr nostalgji dhe më pëlqejnë lojërat Arcade, mos më gjykoni! Epo ...

Server me CentOS dhe VirtualBox

Përshëndetje, kësaj here i kënaq lexuesit e mi dhe si përgjigje ndaj të gjitha komenteve tuaja në serverat On, çfarë shpërndarjeje ...

Memoria e kallamarit - pjesa 2

Squid nuk është vetëm një shërbim proxy dhe cache, por mund të bëjë shumë më tepër: menaxhoni ACL (listat e hyrjes), filtroni ...

KRFB KDE Desktop i largët vendas

Përshëndetje për të gjithë lexuesit e mi, sot ju sjell këtë klient të largët desktop, shumë i dobishëm për ata që përdorin KDE ...

OpenKM, menaxhimi i dokumenteve për ju

 OpenKM është një aplikacion në internet, i krijuar për administrimin dhe menaxhimin e dokumenteve, i cili karakterizohet nga zhvillimi i funksionalitetit të tij ...